Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UDMR îi pune la punct pe contestatarii lui Viktor Orban: ‘Alegerea lui are pentru România numai consecințe pozitive’

Publicat

in

Victoria în alegeri a premierului Ungariei, Viktor Orban, şi a partidului pe care acesta îl conduce, FIDESZ, reprezintă o chestiune „pozitivă” pentru România, în contextul relaţiilor de bună vecinătate, a declarat, luni, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

„Cred că pentru România sunt numai consecinţe pozitive. Atât domnul Orban, cât şi domnul Péter Szijjártó, ministru de Externe al Ungariei, au spus de foarte multe ori că Ungaria este interesată să aibă relaţii bune cu România, relaţii de bună vecinătate. (…) Cred că, dintre ţările vecine, România are cea mai bună relaţie cu Ungaria, deci cred că această realegere a domnului Orban şi faptul că FIDESZ a câştigat alegerile în Ungaria este o chestiune pozitivă şi în România. Domnul Orban Viktor şi Peter Szijjártó au spus de nenumărate ori că ei se gândesc la minoritatea maghiară din România ca la o punte dintre România şi Ungaria şi sunt interesaţi să aibă relaţii bune cu România”, a susţinut Csoma Botond, la Parlament, informează Agerpres.

Întrebat cum comentează afirmaţiile critice ale lui Viktor Orban la adresa preşedintelui Ucrainei, deputatul UDMR a afirmat că „nu a fost un atac, eventual a fost o critică”. „Este o diferenţă majoră între o critică şi un atac. Cred că domnul Zelenski l-a numit ‘omul lui Putin’pe domnul Orban, ceea ce nu este, şi a reacţionat la această declaraţie a domnului Zelenski”, a explicat Csoma Botond.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bărbat lovit de tren în Cluj-Napoca – A fost transportat în stare gravă la spital

Publicat

in

De

Un bărbat de 46 de ani a fost lovit, luni, de un tren, în Cluj-Napoca, şi a fost transportat în stare gravă la spital, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, informează Agerpres.

„Intervenţie la un accident feroviar petrecut pe strada Kovari Laszlo. Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această seară la un accident feroviar petrecut în apropiere de strada Kovari Laszlo din Cluj-Napoca. Apelul de urgenţă a venit la ora 19,50, iar salvatorii au găsit la faţa locului un bărbat de 46 de ani, semiconştient, care prezenta multiple traumatisme”, precizează informarea transmisă de ISU Cluj.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.

„Ulterior, acesta a devenit inconştient, fiind intubat de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul 2 şi transportat în stare gravă la spital. La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare, alături de ambulanţa SMURD”, mai precizează sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cine nu e cu noi e împotriva noastră: UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

Publicat

in

De

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, adoptarea unui mecanism care va permite adoptarea de acţiuni contra naţiunilor terţe care evită aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, informează cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax.

Consiliul UE a decis în unanimitate că evitarea sancţiunilor impuse Rusiei reprezintă o „infracţiune”, conform Preşedinţiei cehe a instituţiei europene. Decizia va permite sancţionarea cetăţenilor şi entităţilor din state terţe care nu respectă sancţiunile.

„UE a răspuns cu determinare la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei contra Ucrainei. A adoptat sancţiuni fără precedent împotriva economiei Rusiei şi pentru contracararea capacităţilor de continuare a agresiunii. Pentru a avea succes, aplicarea sancţiunilor necesită un efort constant, iar decizia de astăzi este un instrument esenţial pentru a garanta că va fi stopată orice tentativă de evitare a sancţiunilor”, a declarat Pavel Blazek, ministrul Justiţiei din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend