Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ucrainenii au descoperit încă o groapă comună la Mariupol: rușii sunt acuzați că au comis un nou măcel

Publicat

in

O nouă groapă comună a fost semnalată în apropiere de Mariupol, a declarat vineri consilierul primarului orașului, Petro Andriușcenko, citat de BBC. Andryushchenko a declarat pe Telegram că oficialii au primit informații despre un „cimitir comun al locuitorilor uciși din Mariupol, în încercarea de a ascunde urmele crimelor de război”, scrie Mediafax.

Citește și: Serghei Lavrov s-a enervat pe ucraineni: Mie mi se pare straniu!

BBC nu a reușit să confirme în mod independent afirmația. Andryushchenko le-a cerut jurnaliștilor să găsească fotografii ale cimitirului pe imagini din satelit, spunând că acesta se află în districtul Livoberezhni, în apropierea cimitirului din satul Vinohradne. El a adăugat: „Acest lucru dovedește încă o dată că ocupanții colectează și îngroapă sau incinerează morții locuitorilor din Mariupol în fiecare district al orașului”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

‘Regele’ David Popovici, primele declarații după ce pășit pe covorul roșu: Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături

Publicat

in

De

Lista neagră: Bulgaria, Estonia, Slovacia, Italia, Polonia, Spania și Româna sunt cei mai mari poluatori din UE

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Decizie de gust amar: Cel mai mare producător de zahăr anunță o creștere substanțială de prețuri

Publicat

in

De

Cel mai mare producător european de zahăr Suedzucker plănuieşte creşteri „semnificative” ale preţurilor pentru a compensa creşterea costurilor şi se pregăteşte să treacă la cărbune, în condiţiile în care livrările de gaz rusesc către Europa încetinesc în urma războiului din Ucraina. „Costurile pentru cultivarea sfeclei de zahăr şi a energiei folosite în procesarea sa sunt în creştere, iar acestea sunt două procese semnificative din producţie”, a declarat directorul general Niels Poerksen într-un interviu acordat ziarului Mannheimer Morgen.

„Dacă nu ar exista o creştere a preţurilor, ar fi dificil să ieşim la final cu profit”, a spus el. De asemenea, compania îşi măreşte stocurile pentru a le utiliza la fabricile unde poate fi folosit şi cărbunele, deoarece nu toate fabricile Suedzucker sunt echipate pentru a funcţiona cu alte surse de energie dacă nu mai există gaz, a declarat Poerksen pentru ziar. România a importat zahăr şi pro­duse zaharoase în valoare de 337 de milioane de euro în 2021, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Mai mult, importurile au fost de nouă ori mai mari decât exporturile, în valoare de 38 de milioane de euro anul trecut

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend