Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ucraina vrea de la Rusia recuperarea completă a tuturor costurilor de transport al gazelor

Avatar

Publicat

in

Ucraina vrea să obţină o plată substanţială de la Rusia pentru folosirea conductelor sale la transportul gazelor ruseşti spre Europa începând cu 2020, dar încă nu a primit răspunsul Rusiei la propunerea sa, a declarat, vineri, directorul executiv al Naftogaz, Andriy Kobolyev, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

“Căutăm deplina recuperare a tuturor costurilor relevante, inclusiv recuperarea valorii reziduale a sistemului ucrainean de transport a gazelor. Nu dăm publicităţii cifrele, dar este vorba de o valoare mare”, a afirmat Kobolyev, conform sursei citate.

Publicitate

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Rusia și Ucraina nu au ajuns, joi, în cadrul discuțiilor purtate la Bruxelles, la niciun acord privind gazele naturale, dar au susținut că negocierile vor continua și luna viitoare în vederea stabilirii unei înțelegeri care să se aplice din ianuarie 2020.

Actualul contract ce reglementează tranzitul gazelor naturale ruseşti spre Europa prin Ucraina expiră în ianuarie, iar Kievul este îngrijorat că Moscova ar putea opri aprovizionarea cu gaze prin Ucraina, lăsând unele părți ale țării fără căldură pe timpul iernii.

“Suntem pe deplin încrezători că Ucraina poate menține aprovizionarea cu gaz, cel puțin în primul trimestru al anului 2020”, a completat Kobolyev.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Firea acuză că Guvernul nu a decontat banii investiți: A ieșit Tătaru, cel cu cocoaşele şi ţopăiala pe cocoaşe de pandemie, și a spus cheltuiți

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general, Gabriela Firea, afirmă că Guvernul nu a decontat banii cheltuiţi pentru investiţiile făcute în domeniul sănătăţii. “Cheltuiţi şi vă decontăm prin Ministerul Sănătăţii, prin DSP. Niciun leu, ştiţi ce-i aia niciun leu? Peste 55 de milioane lei minus, bani care s-au luat de la şantiere şi de la alte obiective de infrastructură”, spune Firea.

Firea a enumerat, miercuri seară, la România Tv, în emisiunea lui Victor Ciutacu, investiţiile făcute în domeniul sănătăţii în Bucureşti, spunând că acestea s-au dovedit folositoare în contextul actual.

Publicitate

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Întrebată dacă a primit bani de la Guvern pentru aceste investiţii, Firea a spus că nu s-a primit niciun leu.

“Cheltuiţi şi vă decontăm prin Ministerul Sănătăţii, prin DSP. Niciun leu, ştiţi ce-i aia niciun leu? Peste 55 de milioane lei minus, bani care s-au luat de la şantiere şi de la alte obiective de infrastructură. Mai mult decât atât, a ieşit domnul ministru Tătaru, cel cu cocoaşele şi ţopăiala pe cocoaşe de pandemie şi a spus: dragă autorităţi locale – fără dragă – cheltuiţi, cheltuiţi, cheltuiţi pentru sănătate pentru că eu am obţinut fonduri europene, sunt foarte bun, depuneţi repede dosarele şi vă decontăm imediat, dar imediat. De trei luni am depus, Primăria Capitalei, prin ASSMB, toate dosarele, toate documentele şi ni s-a confirmat că sunt perfecte cu specialiştii noştri în atragerea de fonduri europene – 25 de milioane de euro – şi nu avem un aviz de la DSP. Da, da, domnul ministru, acel DSP care nu răspunde cu zilele la telefoane, care nu-i îndrumă pe cetăţenii care sună şi pe bucureşteni şi care nu catadicseşte, acest DSP, să dea un minim aviz”, a afirmat Gabriela Firea.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu .

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

Criza migranților – Italia cere garanţii privind repatrierile şi relocările către alte state UE

Avatar

Publicat

in

De

Premierul italian Giuseppe Conte a calificat drept un pas important către o politică migratorie europeană noul plan privind politica europeană de azil prezentat miercuri de Comisia Europeană, dar a cerut garanţii privind redistribuirea migranţilor către celelalte state ale UE şi repatrierea celor fără drept de azil, relatează agenţiile AFP şi EFE potrivit Agerpres.

”Pactul asupra migraţiei este un pas important către o politică migratorie cu adevărat europeană. Consiliul European trebuie acum să conjuge solidaritatea şi responsabilitatea”, a scris premierul italian pe Twitter.

Publicitate

”Avem nevoie de certitudine asupra repatrierilor şi relocărilor: ţările din prima linie nu pot gestiona singure fluxurile (migratorii) în numele Europei”, a adăugat Conte, după ce Comisia Europeană a propus un pact european asupra migraţiei şi azilului care cuprinde un mecanism de ‘solidaritate obligatorie’ între statele membre.

Deşi nu sunt prevăzute cote obligatorii de refugiaţi ca în 2016, conform noii propuneri Comisia Europeană va stabili totuşi cote pentru statele membre ale UE în funcţie de populaţia şi de nivelul lor de dezvoltare economică, dar aceasta vor avea ca alternativă în locul relocărilor alte contribuţii, precum finanţarea şi efectuarea repatrierii migranţilor fără drept de azil sau construcţia de tabere de refugiaţi.

Acestea sunt însă alternative nerealizabile pentru ţările mici, care nu au mijloacele necesare, remarcă pentru AFP o sursă europeană. Mai mult, unele state de origine ale migranţilor refuză să-şi preia cetăţenii înapoi.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend