Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Uber şi Bolt au obţinut aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor pentru a face ridesharing

Avatar

Publicat

in

Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a anunţat că două dintre platformele de ridesharing prezente în România au obţinut deja avizul necesar pentru a funcţiona în conformitate cu noua lege a transportului alternativ. Cele două platforme sunt Uber şi Bolt, potrivit unor surse StartupCafe. Alţi doi operatori au depus documentaţia necesară pentru a primi avizul. Cât plătesc platformele la MCSI şi ce amenzi riscă dacă funcţionează fără aviz.

Citeşte continuarea pe StartupCafe.ro…

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Deputatul USR Tudor Pop îi cere premierului Ludovic Orban controale urgente privind modul de producție, depozitare și transport al azotatului de amoniu și al altor nitrați

Avatar

Publicat

in

De

​Deputatul USR Tudor Pop i-a cerut, miercuri, premierului Ludovic Orban să activeze Corpul de Control al Prim-Ministrului și instituțiile abilitate ale statului pentru a desfășura de urgență verificări și controale ce țin de modul de producție, depozitare, manipulare și transport al azotatului de amoniu, dar și al altor nitrați.

“Avem la activ, din păcate, un istoric lung și nefericit de tragedii generate de modul în care mediul politic și instituțiile statului au eșuat în a-și îndeplini atribuțiile. Tragedia în desfășurare din Beirut, Liban, alături de cauzele probabile ce au condus la producerea teribilului accident, reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea”, afirmă Tudor Pop.

Publicitate

“Vă dau un exemplu de la noi, posibil îngrijorător. Fostul Combinat Chimic Amonil Slobozia, jud. Ialomița, actualul ChemGas Holding. În prezent proprietatea unui offshore din Insulele Belize, parte din grupul InterAgro aparținând lui Ioan Niculae, combinatul are o istorie tumultoasă. Pe Wikipedia găsim următoarele informații: …’după câteva tentative eșuate, combinatul chimic a fost pornit în luna august 2019 și la momentul de față, operează normal, în ciuda aparaturii învechite, cauzate de lipsa investițiilor’ ”, adaugă deputatul USR.

Tudor Pop spune că a mers mai departe și a verificat și presa locală. “Am descoperit ceva și mai interesant în ediția de pe 3 iunie 2020 a publicației Independent. Conform publicației, la sfârșitul lunii mai 2020 ar fi avut loc un incendiu neraportat la una din instalațiile combinatului. În materialul prezentat, găsim mai multe declarații, atât de la angajați, cât și de la liderul de sindicat sau prefectul local: ‘Surse interne au confirmat însă faptul că incendiul a izbucnit ca urmare a acumulării de gaze la una dintre vanele care eliberează în atmosferă gazele arse din procesul de producție al acidului azotic. Sub protecția anonimatului, unul dintre angajați ne-a declarat că peretele uneia dintre incinte a cedat, fiind spulberat de suflul exploziei: S-a dărâmat un zid… Iar a doua zi, ne-au pus să-l ridicăm la loc, să se șteargă urmele… S-au speriat toți, noroc că n-a murit nimeni!.’ “

Mai șocantă, spune Tudor Pop, este o declarație a liderului de sindicat: ” ‘Știu mai bine decât dumneavoastră cât de vechi sunt instalațiile și ce se întâmplă acolo’, în timp ce alți angajați confirmă sub protecția anonimatului că instalațiile sunt ‘bombă cu ceas’. Și mai șocant e modul în care se spală pe mâini de orice responsabilitate șeful ISU local.”

“Dar să zicem că poate nici publicația locală nu a prezentat totul ca la carte, că manipulează. De aceea, cred că este imperios necesar ca instituțiile abilitate ale statului, de la ISU la Garda de Mediu, de la Corpul de Control al Premierului până la Instituția Prefectului să verifice cu mare atenție ce se întâmplă în domeniul producție, depozitare, manipulare și transport ale azotatului de amoniu, dar și alți nitrați. Domnule Orban, aveți legătura!”, încheie deputatul USR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS: Procentul tinerilor infectați cu coronavirusul s-a triplat

Avatar

Publicat

in

De

Tinerii care ies în cluburi de noapte și merg la plaje provoacă o creștere în numărul cazurilor de COVID-19 în întreaga lume, procentul celor cu vârsta între 15 și 24 de ani infectați cu coronavirusul crescând de trei ori în cinci luni, a avertizat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters.

O analiză a OMS asupra șase milioane de infecții confirmate între 24 februarie și 12 iulie a descoperit că numărul persoanelor cu vârsta între 15 și 24 de ani care au contractat coronavirusul a crescut de la 4,5% la 15%.

În grupa de vârstă 5-14 ani numărul persoanelor infectate a crescut de la 0,8% la 4,6% între 24 februarie și 12 iulie, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind că „am spus-o și înainte și o spunem iar: tinerii nu sunt invincibili”.

Publicitate

În afară de Statele Unite care au cel mai mare număr de infecții la nivel mondial, unele țări europene precum Spania, Germania sau Franța dar și state din Asia ca Japonia afirmă că multe din noile infecții sunt în rândul persoanelor tinere.

„Adulții tineri tind să fie mai puțin vigilenți în ceea ce privește măștile și distanțarea socială”, afirmă Neysa Ernst, manager de secție la spitalul John Hopkins din Baltimore.

„Călătoritul crește probabilitatea contractării și răspândirii COVID-19”, a mai declarat aceasta, adăugând că persoanele tinere merg la muncă, la plajă, pub sau să cumpere alimente mai des decât alte categorii.

Creșterea numărului de cazuri, așa-zisul al doilea val al infecțiilor, a determinat unele țări să impună noi restricții de călătorie, chiar și țări lăudate la nivel mondial pentru gestionarea pandemiei, precum Vietnamul, confruntându-se cu noi focare de COVID-19.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend