Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

U BT Cluj-Napoca a reușit transferul unui jucător care a evoluat în Liga de Vară din NBA

Publicat

in

​U Banca Transilvania Cluj, campioana României la baschet masculin, a anunțat duminică transferul lui Leonardo Meindl, jucător brazilian care a evolua în Liga de Vară din NBA și vine de la formația Fuenlabrada Madrid, din campionatul spaniol.

U Cluj stemaFoto: U Cluj / Facebook

Născut în 20 martie 1993, Meindl măsoară 2.01 metri şi poate fi folosit pe poziţia de extremă.

Sportivul este originar din São Paulo şi a evoluat în ţara natală la Franca, Bauru, Paulistano, precum şi pentru echipa oraşului natal. Ulterior, s-a transferat în Spania, acolo unde a evoluat doar la Madrid.

Astfel, în sezonul precedent al Ligii ACB, brazilianul a înregistrat medii de 13.1 puncte, 5.6 recuperări şi 2.1 pase decisive, bifând un total de 28 de meciuri.

Totodată, Leo Meindl este un component de bază al naţionalei Braziliei, câştigând bronzul şi argintul la Campionatul Sud-American, precum şi aurul la Jocurile Pan Americane din 2015 de la Toronto.

În intersezon, Meindl a activat în Liga de Vară a NBA, la Phoenix Suns.

U BT Cluj-Napoca, transferuri importante pentru noul sezon

Tot în această vară, Patrick Richard, Nandor Kuti, Stefan Birčević şi Andrija Stipanović au semnat noi contracte cu campioana României.

La capitolul transferuri au fost cooptaţi în lot Emanuel Căţe, Eduard Roschnafsky, Jordan Taylor şi Victor Sanders.

În sezonul viitor, U BT Cluj va juca şi în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului, după Euroligă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Adrian Năstase și-a recuperat în instanţă pensia de parlamentar. Nu este singurul, pe listă sunt multe nume grele

Publicat

in

De

Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament.

Adrian NăstaseFoto: AGERPRES

În perioada 1990 – 2012, Adrian Năstase a avut şase mandate de deputat, beneficiind de pensie specială. Alături de sute de foşti deputaţi şi senatori, el a pierdut anul trecut acest drept, motiv pentru care a dat în judecată Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

De menţionat că Tribunalul Bucureşti a fost nevoit să-i dea câştig de cauză lui Adrian Năstase, după ce Curtea Constituţională a stabilit, pe 5 mai, că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituţională.

Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

Adrian Năstase nu este singurul fost parlamentar care îşi recapătă pensia specială. Şi alte nume importante au obţinut o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti: Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, Dan Radu Ruşanu, Ilie Sârbu, Eugen Nicolăescu, Vasile Blaga, Octav Cozmâncă, Nicolae Văcăroiu, Norica Nicolai, Dan Mircea Popescu, Irina Loghin, Mădălin Voicu, Victor Boştinaru, Corneliu Ciontu, Radu F. Alexandru, Mihai Mălaimare, Şerban Mihăilescu, Tudor Mohora, Ristea Priboi.

În februarie 2021, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă pe 5 mai 2022 Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională.

Între timp, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile. (Sursa: Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Firma care a furnizat combustibil pentru avioanele MiG 21-LanceR: ‘Produsul a fost recepționat de MApN integral cantitativ și calitativ’

Publicat

in

De

Societatea JetFlyHub SRL, despre care procurorii DIICOT susțin că ar fi livrat armatei române combustibil de calitate inferioară, având ca efect defectarea unor avione de luptă aeronave MiG-21 LanceR, transmite joi, într-un comunicat, că MApN a recepționat „integral cantitativ si calitativ” combustibil turboreactor pentru aeronave.

„Referitor la relatia societatii noastre cu MApN, precizam ca aceasta s-a desfasurat pe baza contractuala, urmare a castigarii unei licitatii publice”, afirma JetFlyHub SRL.

„In perioada 2018-2021 societatea noastra a livrat produsul combustibil turboreactor pentru aeronave, combustibil ce a fost receptionat integral cantitativ si calitativ de catre reprezentantii autoritatii contractante”, se mai arată în comunicat.

„Societatea JetFlyHub SRL si-a desfasurat activitatea cu respectarea tuturor obligatiilor legale, fiscale si contractuale”, adaugă aceasta.

Comunicatul integral poate fi consultat aici (format PDF).

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend