Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Two gold medals for Romania in EUBC Junior European Boxing Championships in Sofia

Avatar

Publicat

in

Romania conquered two gold medals, two silver medals and six bronze medals in the EUBC Junior European Boxing Championships in Sofia (fighters born in 2004 and 2005), according to AGERPRES.

On Wednesday, fighters Daniel Girleanu (54 kg category) and Maria Botica (+80 kg category) became European champions, while Ionut Chiriac (52 kg category) and Ana Romantov (48 kg category) lost their finals.

Daniel Girleanu had a tough match, beating by points (3-2) Ukrainian fighter Aider Abduraimov in the 54 kg category final and will follow in his older brother’s footsteps, Cosmin Girleanu qualifying for the Tokyo Olympic Games (52 kg category).

Maria Botica had a clear win (5-0) in the +80 kg category against Polish fighter Weronika Bochen.

Ionut Chiriac gained a silver medal, after losing the 52 kg category final by 1-4 against Russian Stepan Shapalanov. Ana Romantov was defeated in the 48 kg category by Russian Alena Tremasova (0-5).

The six bronze medals were obtained by Ionut Pavel (46 kg category), Saly Palapiuc (48 kg category), Dorulet Tiu (60 kg category), Andra Sebe (60 kg category), Alina Cretu (66 kg category), and Maria Cimpoeru (75 kg category).

Romania occupied third place in the medal rankings, after Russia (16 gold medals, 4 silver, 2 bronze) and Ukraine (5-4-11), but also in the point rankings (24 points), also after Russia (106) and Ukraine (45).

Romania accredited 21 fighters in the EUBC Junior European Boxing Championships, 13 in the male categories, 8 in the female categories.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Franța crește ritmul de vaccinare: Premierul Jean Castex a anunțat că peste un milion de persoane au fost imunizate

Avatar

Publicat

in

De

Premierul francez Jean Castex a anunţat sâmbătă că un milion de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Franţa, de la începerea campaniei, la 27 decembrie 2020, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

“Tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar, tuturor reprezentanţilor noştri, întregului personal şi agenţilor din prefecturi, din agenţiile pentru sănătate şi din instituţiile sanitare, tuturor celor care şi-au unit forţele în această campanie excepţională de vaccinare: Vă mulţumesc!”, a scris Castex într-un mesaj postat pe Twitter cu titlul “Un milion de francezi vaccinaţi”.

Autorităţile franceze au crescut ritmul de vaccinare în ultimele două săptămâni, după ce au fost criticate într-o primă fază că procesul este prea lent, în condiţiile în care în prima săptămână a campaniei abia dacă se vaccinaseră 500 de persoane.

O lentoare pe care executivul francez a pus-o pe seama complexităţii privind transportul vaccinului la cele 14.000 de cămine de bătrâni unde a început distribuirea.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

“Ceea ce contează este că, spre finalul lui ianuarie, am reuşit să compensăm”, a insistat recent ministrul sănătăţii, Olivier Veran.

Însă criticile au determinat guvernul francez să-şi schimbe strategia de vaccinare şi să trimită doze nu doar la cămine de bătrâni, ci şi la persoane cu vârste de peste 75 de ani aflate în cămine private, la personalul sanitar de peste 50 de ani şi la persoane care au boli care le-ar putea face susceptibile de a dezvolta o formă mai gravă de COVID-19.

Veran a declarat în această săptămână la postul TF1 că numărul total al persoanelor vaccinate va ajunge în ianuarie la 1,3 milioane sau 1,4 milioane de persoane şi a dat asigurări că executivul va putea vaccina până la 70 de milioane de oameni începând de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă va primi toate dozele de vaccin comandate.

După cum a explicat Veran în interviul pentru TF1, obiectivul este ca în februarie să se înregistreze patru milioane de persoane vaccinate, nouă milioane în martie, 20 de milioane la sfârşitul lunii aprilie, ajungând până la 70 de milioane în august, cu condiţia să ajungă în Franţa toate dozele de vaccin comandate.

Totuşi, Veran s-a arătat joi mai puţin optimist în faţa unei comisii din Senatul francez, unde a spus că obiectivul este vaccinarea a 15 milioane de persoane înainte de începerea verii, în special în rândul populaţiei de risc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritățile americane dau asigurări: Reacţiile alergice grave la vaccinul Moderna sunt rare

Avatar

Publicat

in

De

Cazurile de reacţie alergică severă la vaccinul împotriva coronavirusului produs de Moderna sunt rare şi nu au afectat decât 10 persoane din cele peste 4 milioane care au primit primele doze de vaccin administrate în SUA, au declarat vineri autorităţile sanitare, transmite AFP, conform AGERPRES.

Niciunul dintre aceste cazuri de alergie nu s-au soldat cu un deces.
“Pe baza acestor controale preliminare, şocurile anafilactice (reacţii alergice grave – n.r.) după injectarea vaccinului Moderna împotriva COVID-19 sunt un eveniment rar”, a scris Centrul de prevenire şi de luptă împotriva bolilor (CDC).

Principala agenţie federală pentru sănătate publică din ţară a studiat, în perioada 21 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, 108 cazuri posibile raportate de reacţie alergică din primele 4.041.396 de doze injectate.

Românii infectați REFUZĂ să se mai ducă la medic, din cauza stigmatului social: Beatrice Mahler vorbește despre noua situație ciudată

Doar 10 cazuri s-au dovedit a fi într-adevăr şocuri anafilactice, dintre care şase au necesitat spitalizare. Aceasta reprezintă o rată de 2,5 şocuri anafilactice la un milion de injectări. În cazul vaccinului Pfizer, rata este de 11,1 şocuri anafilactice la un milion de injectări, potrivit unui studiu precedent al CDC.

Din cele 10 cazuri, nouă persoane aveau antecedente cunoscute de reacţii alergice, de exemplu la anumite medicamente sau alimente, dar nu după injectarea unui vaccin. Simptomele s-au manifestat la 15 minute după administrarea vaccinului în nouă din cele 10 cazuri şi la mai bine de 30 de minute într-un singur caz.

Lucru notabil, toate cele 10 persoane care au avut reacţii alergice – şi care aveau vârste cuprinse între 31 şi 63 de ani – sunt femei. Aceeaşi situaţie s-a observat şi în cazul reacţiilor alergice la vaccinul Pfizer, dar acest rezultat ar putea influenţat de faptul că un număr mai mare de femei a primit o doză de vaccin Pfizer comparativ cu numărul de bărbaţi (circa două treimi au fost femei, faţă de o treime bărbaţi).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend