Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Turnură NEAȘTEPTATĂ după scandalul termoscanării! Toți românii sunt vizați

Publicat

in

Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, discuţie cu comisarul european pentru Energie: Redresarea economică, prin investiţii în renovarea clădirilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Directorul Aeroportului din Iaşi: Vom avea avioane pline imediat după reluarea zborurilor

Publicat

in

De

Directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu, susţine că avioanele vor fi pline după reluarea zborurilor, pentru că există o cerere ridicată, precizând însă că traficul de pasageri va reveni la normal abia la sfârşitul anului viitor potrivit news.ro.

Cătălin Bulgariu a declarat pentru News.ro că, începând cu 17 iunie, compania Wizz Air va relua zborurile pe Aeroportul din Iaşi, urmând ca Blue Air să reia cursele din luna iulie.

El consideră că avioanele vor fi pline „în prima fază“, pentru că sunt foarte mulţi pasageri care şi-au amânat zborurile din cauza pandemiei.

„În prima lună cred că avioanele vor fi pline, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Sunt foarte mulţi oameni care aveau bilete, dar şi-au amânat călătoria din cauza pandemiei“, a spus directorul aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu.

El a precizat că Wizz Air va relua activitatea pe aeroportul ieşean pe 17 iunie.

„Vor fi reintroduse toate rutele. Cei de la Wizz Air vor avea zilnic zbor către Londra, iar pentru celelalte destinaţii frecvenţa va fi de două zboruri pe săptămână. Blue Air îşi reia activitatea din 1 iulie“, a spus Cătălin Bulgariu.

În prezent, pe Aeroportul din Iaşi sunt efectuate curse doar către Bucureşti şi Billund.

“În aprilie traficul pe Aeroportul din Iaşi a fost de 6.000 de pasageri, iar în luna mai am avut doar 4.000 de pasageri, faţă de 100.000 în luna mai din 2019. Estimăm că vom reveni la traficul normal abia la sfârşitul anului viitor“, a spus directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Academia Română a donat 100 de tablete unor elevi olimpici şi premianţi proveniți din familii defavorizate

Publicat

in

De

Academia Română a donat 100 de tablete unor copii cu rezultate remarcabile la învăţătură care provin din familii defavorizate din Galaţi şi Vaslui.

O delegaţie a Academiei Române a ajuns vineri în judeţele Galaţi şi Vaslui pentru a oferi tabletele care au trafic internet inclus de 10 GB lunar, timp de doi ani, se arată într-un comunicat remis marţi News.ro.

Elevii beneficiari au performanţe notabile la învăţătură, sunt olimpici la faze judeţene, regionale şi naţionale sau premianţi la diverse concursuri de fizică, chimie, creativitate ştiinţifică, tehnologie, ştiinţe ale agriculturii, literatură, istorie, limbi străine.

Toţi copiii provin exclusiv din zone rurale şi au fost selectaţi cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare din cele două judeţe. În judeţul Galaţi elevii provin din localităţile: Gohor, Tălpigi, Ghidigeni, Ţepu, Priponeşti, Ciorăşti, Berheci, Munteni şi Ungureni, iar în judeţul Vaslui, din: Costeşti, Vladia, Văleni, Lipovăţ, Muntenii de Sus, Tanacu, Tăcuta, Boţeşti, Gîrceni, Ivăneşti, Valea Mare, Laza, Poieneşti, Fâstâci, Rebricea, Zorleni, Perieni, Şuletea, Blăgeşti, Bogdăniţa, Pădureni, Hoceni, Vetrişoaia, Ghermăneşti, Pogăneşti.

Donaţia Academiei Române se doreşte a fi un gest simbolic, de avertizare asupra situaţiei precare a infrastructurii tehnologice din şcolile româneşti şi de semnalizare a inegalităţii de şanse pentru elevii din mediul rural.

„Am încercat să tragem un semnal de alarmă că în judeţele ţării sunt mulţi tineri talentaţi, care nu au posibilitatea să urmărească cursurile on-line, neavând instrumentele necesare pentru acest lucru; şi din resursele noastre, ale Academiei Române, am cumpărat 100 de tablete, sigur, cu toate facilităţile necesare pentru a fi conectate la internet. Timp de doi ani de zile copiii au abonament la internet, în aşa fel încât aceste tablete să fie operaţionale din prima zi de când le-au primit“, a spus Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române şi iniţiatorul demersului.

El a adăugat că în judeţe au mers şi experţi care să-i ajute pe copii să înţeleagă cum să le folosească.

Ceremoniile de înmânare a tabletelor s-au desfăşurat la şcolile generale Munteni, Berheci şi Priponeşti din judeţul Galaţi şi la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din Vaslui, Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad şi Colegiul Naţional „Cuza Vodă“ din Huşi.

Demersul, se mai arată în comunicat, face parte dintr-un program mai amplu, care integrează proiectul Şcoala de vacanţă a Academiei Române, dedicat elevilor olimpici din întrega ţară (ediţia I a avut loc în ianuarie 2020) şi înfiinţarea în viitorul apropiat a unui Centru pentru Copiii Supradotaţi.

„Există o preocupare a noastră de a susţine copiii talentaţi din ţara aceasta şi, în mod deosebit, copiii talentaţi din mediul rural, care nu au toate condiţiile necesare să se dezvolte. Avem în intenţie să acordăm burse copiilor care sunt identificaţi cu un potenţial cognitiv deosebit, să-i susţinem la liceu, la universitate, pentru că este una dintre preocupările noastre, ale Academiei, de a ajuta tinerii talentaţi din această ţară. De altfel, avem în minte crearea unui centru special pentru copiii supradotaţi din România“, a mai afirmat Dumitrache.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend