Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Turcia îşi avertizează cetăţenii cu privire la intoleranța religioasă din UE și rasismul din SUA

Publicat

in

Turcia îşi avertizează cetăţenii care vor să călătorească în străinătate cu privire la intoleranța religioasă din Uniunea Europeană şi rasismul din Statele Unite, la o zi după ce ţări din Occident şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscul unor atentate pe teritoriul turc.

Turcia lui ErdoganFoto: Agerpres/AP

Statele Unite, Franţa, Germania şi Italia au făcut apel la evitarea mulţimilor în Turcia şi a locurilor turistice după arderea unui exemplar al Coranului în Suedia şi Danemarca, la manifestaţii anti-Islam.

În weekend, Ministerul de Externe de la Ankara i-a avertizat, în sfaturi de călătorie, pe cetăţenii turci că există „niveluri periculoase de intoleranţă religioasă şi de ură în Europa”.

Diplomaţia turcă a dat totodată asigurări, în alt comunicat, că „recent au avut loc atacuri verbale şi fizice ale unor străini şi acte rasiste în Statele Unite”.

NATO, în centrul tensiunilor

Aceste tensiuni se intensifică, începând din mai, în contextul blocării de către Turcia a extinderii NATO în Suedia şi Finlanda. Ankare cere Stockholmului să extrădeze refugiaţi kurzi, pe care-i consideră terorişti.

Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre NATO care nu au ratificat în Parlamente aderarea la Alianţa Nord-Atlantică a Suediei şi Finlandei.

Ungaria urmează să finalizeze ratificarea în februarie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care vrea să-şi revigoreze susţinerea în rândul bazei sale electorale, în perspectiva alegerilor prezidenţiale prevăzute la jumătatea lui mai în Turcia, a avertizat Suedia să nu mai conteze pe „susţinerea” sa în vederea aderării la NATO.

Negocierile Ankarei cu cele două ţări nordice au fost suspendate în mod oficial. (Sursa: News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un nou stadion omologat în SuperLiga – Echipa revine acasă după o pauză de patru ani

Publicat

in

Noul stadion al echipei Chindia Târgoviște este aproape gata și urmează să fie inaugurat peste o lună, după ce echipa și-a desfășurat meciurile considerate „acasă” la Ploiești, în ultimii patru ani.

Anton Petrea, ChindiaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Chindia Târgoviște își inaugurează stadionul

Deși este la cel de-al patrulea sezon consecutiv în SuperLigă, Chindia nu a apucat să evolueze pe teren propriu în fața suporterilor din Târgoviște.

Conform GSP, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și ai deținătoarei drepturilor de televizare pentru SuperLigă au vizitat noul stadion, la care lucrările sunt în stadiul final.

Prima partidă pe care Chindia o va disputa cu adevărat pe teren propriu va avea loc pe 22 sau 23 aprilie, cu UTA.

Tot marți, Consiliul Județean Dâmbovița a hotărât să vireze 600.000 de euro către echipă, după ce jucătorii ajunseseră la 4 luni fără salarii.

După prima etapă disputată din play-out, echipa antrenată de Toni Petrea ocupă poziția a șaptea cu 16 puncte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Bach, al cincilea evanghelist” – concert cameral extraordinar, pe 29 martie, la Sala mică a Ateneului Român

Publicat

in

Filarmonica „George Enescu” organizează, pe 29 martie, în perioada premergătoare Paştelui, un concert dedicat creaţiei celui mai mare compozitor de muzică religioasă, Johann Sebastian Bach.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, în cadrul evenimentului, care se va desfăşura cu începere de la ora 19,00, solişti vor fi soprana Cristina Vasilache, basul Răzvan Georgescu şi oboista Miruna Oltei, acompaniaţi de un ansamblu instrumental alcătuit din membri ai Filarmonicii. Comentariul va fi realizat de muzicologul Mihai Cojocaru.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend