Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Turcia: Cel puţin 44 de oameni au murit în urma inundaţiilor, continuă căutarea celor dispăruţi / Imaginile dezastrului – VIDEO

Publicat

in

Cel puţin 44 de oameni au murit în inundaţiile din nordul Turciei, al doilea dezastru natural cu care ţara se confruntă în ultima perioadă, relatează Reuters și News.ro.

În Kastamonu au decedat 36 de persoane, alte şapte au murit la Sinop şi una la Bartin, potrivit autorităţilor însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Într-o clădire prăbuşită pe malul unui râu care a ieşit din matcă se crede că încă sunt zece persoane. Apele au afectat fundaţiile mai multor blocuri.

„Nu avem idee dacă nivelul apei a crescut, dacă a inundat sau nu clădirea. Aşteptăm. Familiile noastre sunt panicate. Nu există electricitate, nu merg telefoanele mobile. Nu puteam primi veşti de la nimeni. Când a răsărit soarele i-am văzut pe poliţişti. Ne-au luat de la clădirea noastră şi ne-au dus la o benzinărie. Copiii mătuşii mele sunt acolo. Mătuşa mea este dispărută. Soţul ei este dispărut. Nepoţii lor gemeni sunt dispăruţi. Soţia administratorului clădirii este dispărută împreună cu cei doi copii”, a afirmat Ilyas Kalabalik, în vârstă de 42 de ani.

Zeci de maşini au fost luate de torenţii care distrus poduri, au blocat drumuri şi au provocat întreruperea curentului electric în sute de localităţi.

Turcia a fost în ultimele luni teatrul mai multor catastrofe naturale – episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, de la sfârşitul lui iulie la începutul lui august.

După această serie neagră, mai mulţi oficiali politici şi asociaţii au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Turcia nu a ratificat Acordul de la Paris de luptă împotriva schimbărilor climatice din 2015.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

BNR confirmă ultimul tun dat de Guvern: A împrumutat 1,16 miliarde de lei la dobânzi GIGANT

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,16 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 56 de luni, la un randament mediu de 4,48% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,575 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programată pentru septembrie 2021 şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, a murit vaccinat

Publicat

in

De

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, era vaccinat anti-COVID, a precizat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

“Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a transmis Bănescu.
Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş.

“A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend