Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tulpina de coronavirus Delta-plus, descoperită în Rusia / Ce efecte are această tulpină

Publicat

in

O tulpină de coronavirus, denumită Delta-plus, a fost descoperită în Rusia, a declarat șeful Serviciului Federal responsabil pentru supravegherea protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării omului în Rusia (Rospotrebnadzor), Anna Popova pentru Ria Novosti.

Informațiile că o nouă variantă a SARS-CoV-2 a intrat în țară au apărut săptămâna trecută. Acest lucru a fost raportat de publicația Fontanka.ru citând pe directorul adjunct al Institutului de cercetare a gripei Smorodintsev, Daria Danilenko.

“Am verificat toate informațiile foarte atent. Informațiile au fost confirmate: aceasta este într-adevăr o variantă Delta-plus”, a spus Popova la o ședință a prezidiului Consiliului de coordonare pentru combaterea COVID-19.
Potrivit ei, pacientul care s-a infectat cu această formă a suferit o boală ușoară.

“Totul s-a încheiat bine aici. Dar aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că este foarte important să se efectueze imunizarea în masă”, a adăugat șeful Rospotrebnadzor.

După cum a subliniat Popova, la sfârșitul săptămânii trecute, incidența COVID-19 a crescut în toate regiunile. În acest sens, medicul sanitar șef i-a cerut primului ministru Mihail Mishustin să sprijine proiectul Rospotrebnadzor de interzicere a evenimentelor publice.

Tulpina delta-plus (B.1.617.2.1) a fost descoperită în iunie în statul indian Maharashtra. Este o mutație a variantei delta răspândite (B.1.617.2). Soiul “delta-plus” se distinge prin prezența mutației K417N în proteina spike, are o permeabilitate crescută și poate reduce activitatea serului și a anticorpilor persoanelor bolnave și vaccinate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câştigat proba de urmărire, la Ostersund (Suedia)

Publicat

in

De

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câştigat sâmbătă proba feminină de urmărire (10 km) din cadrul Cupei Mondiale la biatlon, care a avut loc în Suedia, la Ostersund, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Norvegianca a fost cronometrată în 32 min 20:6 sec, fiind urmată de franţuzoaicele Anais Bescond (+4,6 sec) şi Anais Chevalier-Bouchet (+7).

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ – A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept…

În clasamentul general, lider este austriaca Lisa Theresa Hauser, cu 177 puncte, urmată de Roeiseland, cu 168 puncte şi belarusa Dzinara Alimbekava, cu 160 puncte.

Sâmbătă seara va avea loc proba masculină de ştafetă (4×7,5 km), iar duminică ştafeta feminin.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță investiții impresionante! 73 de miliarde de euro pentru următorii 10 ani

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță un plan de investiții impresionant pentru următorii 10 ani.

Potrivit lui Grindeanu, în următorii 10 ani se vor investi 73 de miliarde de euro.

În următorii 10 ani vorbim de un plan investiţional pe transporturi, pe toate tipurile de transporturi, de 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca România să facă un salt în dezvoltarea sa, şi acest lucru se poate cel mai bine prin dezvoltarea infrastructurii de transport.

Acest plan investiţional a fost la Buxelles, au avut câteva observaţii, de ieri acest plan investiţional este pe site-ul ministerului Transporturilor, în transparenţă publică, urmând ca până la sfârşitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de Guvern. Avem un Master Plan adoptat în 2016, avem un plan investițional pe baza acelui Master Plan, foarte multe planuri făcute în 30 de ani, desene, cretă pe tablă, mult, mult mai puține lucruri făcute practic”, a declarat ministrul Grindeanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend