Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tudorel Toader DA SEMNALUL, dupa refuzul CCR

Avatar

Publicat

in

Curtea Constituţională a României nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului pentru că ea trebuie să rămână arbitrul echilibrului dintre puterile statului, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat de presă cum comentează decizia CCR de a nu mai participa la procesul de evaluare al Comisiei Europene în cadrul MCV.Cel mai corect este să comentaţi comunicatul Curţii. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, ca ministru al Justiţiei, vedeţi când a fost introdusă Curtea în Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

 

Curtea e o autoritate distinctă, care nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului, pentru că ea trebuie să rămână arbitrul, cum se spune, echilibrului dintre puterile statului. Şi, atunci, nu trebuie întrebată ea (CCR – n.r.) despre o autoritate, despre Parlament, despre Guvern, ea decide în robă modul de funcţionare a echilibrului dintre cele trei puteri”, a explicat Toader, la Palatul Parlamentului, potrivit stiripesurse.ro

. Potrivit ministrului, numărul recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare a crescut în timp, în loc să scadă. “Urmăriţi evoluţia MCV-ului. Urmăriţi cum numărul de recomandări, în timp, în loc să scadă, numărul de recomandări a crescut până la 12 şi atunci vedeţi cauza acestor suplimentări de recomandări, în loc să fie de reducere a acestora”, a spus Tudorel Toader.

 

Întrebat care este cauza pentru această creştere, ministrul a răspuns: “Întrebaţi-i pe cei sub mandatul cărora au crescut”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Avocaţii vor să fie vaccinaţi cu prioritate anti-COVID. UNBR, solicitare oficială transmisă ministrului Sănătăţii

Avatar

Publicat

in

De

Uniunea Națională a Barourilor din România a transmis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o adresă semnată de av. dr. Traian-Cornel Briciu, președintele UNBR. Avocaţii solicită să fie incluşi în categoriile prioritare la vaccinarea anti-COVID, având în vedere că “avocatul este un profesionist indispensabil în actul de justiție”.

„Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) apreciază strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus și, pe această cale, solicită includerea avocaților în categoria persoanelor care își desfășoară activitatea în domenii – cheie, avute în vedere pentru constituirea grupurilor prioritare la administrarea (facultativă) a vaccinului.

Justificăm această solicitare prin faptul că avocatul este un profesionist indispensabil în actul de justiție.

Activitatea judiciară nu se poate opri iar aceasta se desfășoară preponderent prin participarea la ședințe de judecata, existând un risc ridicat de contaminare pentru toți participanții la actul judiciar.

Avocații sunt expuși riscului de contaminare cu noul coronavirus prin raportare la specificul activității pe care o desfășoară, la fel ca si judecători, procurorii sau auxiliarii instanțelor judecătorești.

Neincluderea avocaților în categoriile de persoane ce constituie grupurile prioritare pentru administrarea vaccinului împotriva noului coronavirus ar fi de natură să creeze un standard diferit de protecție între personalul instanțelor și profesioniștii care sunt considerați de lege parteneri indispensabili ai justiției și care își desfășoară activitatea în aceleași locații. În cele din urmă, succesul strategiei de vaccinare depinde de caracterul coordonat al acesteia, fapt realizabil numai în condițiile în care toți cei care lucrează în instanțe și parchete, indiferent de poziția, în actul de justiție dispun de condiții egale.

Uniunea Națională a Barourilor din România stă la dispoziție pentru orice detaliu relativ la numărul total al avocaților, repartizarea pe barouri și orice alte informații sau acțiuni care pot conduce la o soluționare favorabilă a solicitărilor noastre”, se arată în adresa UNBR.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că vaccinarea în masă a populației ar putea începe în primăvara anului viitor, dar că la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical și a persoanelor cu risc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Londra: Trei români, acuzați pentru furtul a 300.000 lire sterline dintr-un magazin

Avatar

Publicat

in

De

Trei hoţi români care au forat prin ziduri pentru a da lovitura la un magazin de bijuterii din centrul Londrei au fost condamnaţi la şase ani de închisoare fiecare pentru furtul în valoare de 300.000 de lire sterline, relatează Press Association.

Florin-Cristian Neagu, de 46 de ani, şi Sorin Munteanu, de 44 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de comiterea furtului “sofisticat şi îndrăzneţ” de la magazinul George Attenborough&Son Jewellers din centrul Londrei, transmite Agerpres.

Cei doi împreună cu un asociat, Nicolae Sisca, care a recunoscut şi el furtul anterior, au comis furtul împreună. Juraţii de la Curtea coroanei din Southwark au avut nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna pe Neagu şi Munteanu, după ce procurorul Philip Stott a spus că există “dovezi copleşitoare” privind vinovăţia lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend