Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tu ai nevoie de o tigaie basculantă în bucătăria ta profesională?

Avatar

Publicat

in

Dacă conduci un mic punct de alimentație publică și pregătești doar o gamă restrânsă de alimente în volum la fel de redus, este posibil să ai nevoie doar de echipamente de bucătărie de bază, nu foarte mult diferite de aparatele electrocasnice. Cel puțin în aparență și dacă nu ai planuri îndrăznețe pe viitor.

Cu toate acestea, dacă ești serios în ceea ce privește extinderea afacerii tale, la închirierea unui spațiu mai mare sau la începerea unei activități de catering în adevăratul sens al cuvântului, obligatoriu o să ai nevoie de echipamente HoReCa mai specializate. Spre exemplu, nu doar de tigăi tradiționale, ci și de o tigaie basculantă de la TC Romania Crown Cool.

Ce este o tigaie basculantă (echipament cunoscut și sub denumirea de tigaie înclinabilă)?

Ciudată denumire aceea de “tigaie basculantă”, nu-i așa? Mai ales că acest utilaj gastronomic nu arată chiar deloc ca o tigaie, ci mai degrabă ca un container din inox cu capac conectat la o sursă.

Cumva, are ceva esențial în comun cu basculantele de pe șantier: poate să se pregătească într-un astfel de echipament gastronomic o cantitate impresionantă de mâncare.

Tigaia înclinabilă, trebuie spus că este foarte diferită de ceea ce înțelegem noi printr-o tigaie clasică.

Oricât de mare ar fi o tigaie mare tradițională, tot mică rămâne. Plus că fiind mai mare de 28 de cm, folosirea unei tigăi obișnuite poate să conducă și la multe accidente în bucătăria profesională.

În afară de capacitatea sa mult mai mare (esențială dacă vrem să creștem randamentul în bucătăria HoReCa), tigaia basculantă se distinge și prin faptul că se poate înclina, lucru precizat clar prin însăși denumirea sa.

Înclinarea, calitatea de bază a unei tigăi basculante

Probabil că denumirea de oală înclinabilă ar fi fost mai potrivită, dar merge și aceea de tigaie profesională basculantă.

De ce este grozavă această proprietate constructivă a sa de a oscila după dorința celui ce o folosește? Pentru că, datorită acestei funcționalități, este posibilă utilizarea cu ușurință a echipamentului în cauză atât în ​​ceea ce privește prepararea propriu-zisă a alimentelor, cât și dacă ne referim la spălarea ulterioară a sa, chiar și de către persoanele care nu au o forță fizică prea mare (un ucenic bucătar sau o femeie mai firavă).

Mai mult decât atât, chiar și persoanele de vârstă mai avansată vor putea, de asemenea, să golească în siguranță tigaia de mâncare pregătită, să înlăture excesul de grăsime sau de apa reziduală în timpul procesului de curățare prin apăsarea manetei cu care este dotată. Toate acestea în condiții de maximă siguranță.

O tigaie oscilantă este un dispozitiv cu adevărat foarte util într-o bucătărie HoReCa, dacă numărul consumatorilor este foarte mare.

Se spune chiar de către specialiști că ea își dovedește eficiența de la momentul în care trebuie să se pregătească mai mult de 50 de porții de mâncare concomitent.

Dacă, pe de altă parte, numărul comenzilor din restaurantul sau cantina ta rămâne stabil și relativ scăzut, atunci este mai înțelept să te limitezi deocamdată la tigăile obișnuite. Cu toate acestea, odată cu planurile de creștere a numărului de clienți, nu uita de posibilitatea de a-ți comanda un astfel de echipament gastronomic în viitor de la TC Romania Crown Cool.

Merită să iei în considerare varianta asta, mai ales dacă timpul petrecut cu prăjirea și fierberea alimentelor, folosind vase și tigăi tradiționale te frânează în activitatea pe care o desfășori. Prin urmare, concentrează-te pe luarea acelor măsuri ce se impun cu scopul clar de a reduce costurile de administrare, ceea ce se va traduce într-o rată de profit mai mare și, pe cale de consecință, pe mai multe fonduri ce se pot investi, pentru a se extinde afacerea gastronomică respectivă.

Atunci când alegi o tigaie oscilantă pentru business-ul tău, ar trebui să fii atent la două aspecte:

 – tipul de combustibil pe baza căruia funcționează echipamentul respectiv;

– randamentul utilajului în cauză.

Dacă vrei să afli mai multe despre tigăile basculante și ce beneficii îți pot aduce acestea în unitatea ta HoReCa, contactează-i pe specialiștii TC Romania Crown Cool, distribuitor de asemenea echipamente de cea mai bună calitate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Are o logică ce spune domnul Cercel. S-ar putea să spună adevarul

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la TVR 1, că s-ar putea ca Adrian Streinu-Cercel să aibă dreptate când spune că masca de protecție va fi obligatorie până în 2023.

„Va spun un lucru, dl Cercel e medic, a depus un juramant, asa considera domnia sa ca trebuie sa spuna sa protejeze viata oamenilor. Eu nu pot sa judec un om de talia dlui Streinu-Cercel. Stiti ca anticorpii din SUA, singurul institut la care au venit in Romania a fost la Matei Bals. Este un institut recunoscut international. Aceasta vaccinare tine 6 luni, deci are o logica ce spune dl Cercel. Asta nu inseamna ca accept, ca om mi-e greu sa accept ca voi sta cu masca pana in 2023, dar mi-e si foarte greu sa-l cert pe dl Cercel de ce spune sau sa-l judec. S-ar putea sa spuna adevarul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș din Capitală, a afirmat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca de protecție va mai fi obligatorie doi ani de aici încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicușor Dan: ‘Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara, că aproape o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară.

Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o liictaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Primarul Capitalei a explicat că dacă temperaturile ar fi mai ridicate, presiunea la reţeaua de termoficare ar fi putut fi mai mare.

”Dacă am fi fost într-o zi normală cu 5-6 grade, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig şi dacă apare o avarie, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Asta se întâmplă. Şi atunci îmtr-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat câte blocuri sunt afectate şi care au furnizare sub parametrii, edilul a declarta că între 15 şi 20 la sută din blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade.  Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că luni seara nu mai era nicio avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti.

”Azi nu ştiu în momentul acesta (dacă sunt avarii – n.r.), însă azi la ora 11 erau doar două avarii care erau pe reţeaua secundară şi urmau să fie remediate după-amiaza. Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm reţeaua, să sperăm că nu va crăpa, iar dacă va crăpa, tot ce putem face e sa remediem”, a explicat Nicuşor Dan.

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend