Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trusele de testare pentru coronavirus s-au epuizat, în Buzău, la mai puțin de o lună de când aparatul PCR a fost pus în funcțiune

Publicat

in

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a ajuns în imposibilitatea de a mai efectua teste pentru coronavirus, după ce trusele s-au epuizat la mai puţin de o lună de la momentul la care aparatul PCR sa fost pus în funcţiune în acest judeţ.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău, după ce kiturile pentru depistarea coronavirusului s-au epuizat, testele pentru depistarea coronavirusului se trimit, din nou, la Bucureşti, potrivit news.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

„Trimitem teste la Institutul Cantacuzino. Am folosit foarte multe teste tocmai în ideea de a depista cât mai multe persoane, mai mult decât am anticipat că o să folosim, gândindu-ne că până la urmă este spre binele comunităţii, chiar dacă ştiam de la început că la un moment dat se vor termina trusele şi va fi greu să mai găsim pentru că în această perioadă toată lumea asta cere„, a declarat medicul epidemiolog de la DSP Buzău, Carmen Scîntei.

Dr. Scântei a adăugat că în această perioadă are loc testarea în vederea cumpărării de noi teste pentru coronavirus.

Citește și: Decizie CRUCIALĂ la Curtea Constituțională: război total între PSD și PNL, pe data alegerilor locale

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, a devenit functional pe data de 11 mai. până la epuizarea testelor, fiind făcute circa 5 000 de teste, pe baza probelor prelevate de la 3 347 de persoane.

Judeţul Buzău înregistrează 198 de cazuri de coronavirus şi un deces.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Firea prezintă imagini în premieră de la cel mai mare proiect de infrastructură finalizat în Capitală / VIDEO

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat imagini cu noul pasaj Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, cea mai mare lucrare de infrastructură din Capitată. Firea anunță că următorul mare obiectiv este finalizarea Podului Ciurel.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Imagini in premiera cu circulatia pe noul pasaj Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, filmate aseara, pe supralargirea la 3 benzi pe ambele sensuri si cele doua poduri peste Dambovita. Cea mai mare lucrare de infrastructura din Capitala. Un pasaj de peste 2 km si jumatate. Functioneaza si iluminatul public.

O realizare pentru fluidizarea traficului din Bucuresti, greu incercat de numarul mare de masini si de peste 25 de ani in care s-a investit putin in modernizarea bulevardelor.

Urmatorul mare obiectiv pe care ne dorim sa-l dam in folosinta, pentru bucuresteni este Podul Ciurel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Există o bună colaborare între România şi Grecia privind sănătatea turiştilor, spune directorul Departamentului de turism din Creta

Publicat

in

De

Trimisul special al AGERPRES, Adrian Ţone, transmite: România şi Grecia au o bună relaţie în ceea ce priveşte sănătatea turiştilor şi toate măsurile luate, inclusiv testele pentru COVID-19 pe care trebuie sa le facă turiştii români, au drept scop siguranţa tuturor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, directorul Departamentului de turism din cadrul Prefecturii Insulei Creta, Nikos Alexakis.

Acesta a subliniat că, în ceea ce priveşte anul acesta, nu se poate vorbi despre o creştere a numărului de turişti români în Creta, dar speră ca 2021 să aducă o majorare semnificativă.

„Bineînţeles că în acest an nu putem vorbi despre o majorare a numărului de turişti români în Creta, dar vă pot spune că există o bună relaţie între România şi Grecia privind sănătatea turiştilor în sensul că avem o colaborare foarte bună pe acest segment. Noi promovăm deja sezonul estival 2021 când sperăm să existe o creştere substanţială a numărului de turişti români”, a afirmat oficialul elen.

Alexakis a precizat că testele pentru COVID-19 pe care statul elen le solicită turiştilor români au drept scop siguranţa tuturor.

„Bineînţeles că testele pentru COVID-19 îngreunează situaţia turiştilor români, dar acest lucru ţine de siguranţa tuturor. Grecia îşi doreşte ca toţi turiştii care ne vizitează să fie în siguranţă, acesta este cel mai important lucru şi acesta este motivul pentru care se cer aceste teste”, a adăugat Alexakis.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Oficialul grec a precizat că tot mediul de afaceri din Grecia este afectat de criza provocată de noul coronavirus, cea mai mare temere fiind legată de posibilitatea apariţiei unui al doilea val de infectări.

„Am auzit despre foarte multe dintre problemele cu care se confruntă hotelierii şi oamenii de turism din zonă şi încercăm să fim un fel de intermediar pentru a diminua aceste probleme. Cea mai mare problemă este legată de nesiguranţă, în ceea ce priveşte un posibil al doilea val al coronavirusului, pe care toată lumea încearcă să îl împiedice Astfel, toţi operatorii din turism au luat absolut toate măsurile care se puteau lua pentru a nu întâmpină probleme”, le-a spus Alexakis unui grup de jurnalişti români participanţi la un info-trip organizat de agenţia de turism Paralela 45, în colaborare cu Organizaţia Naţională de Turism din Grecia (EOT)

El apreciază că 2020 poate fi considerat un an pierdut pentru turismul din Creta, previziunile referitoare la numărul de vizitatori arătând o scădere cu aproape 80% faţă de cel înregistrat în 2019.

„Creta în anul 2019 a avut 5 milioane de vizitatori, iar în acest an ne aşteptăm la aproximativ un milion de turişti sau 1,2 milioane de turişti. Asta înseamnă aproximativ 20% sau 25% din numărul de turişti de anul trecut. Se poate spune că este un an pierdut pentru noi”, a mai adăugat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend