Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Trupele rusești atacă fără milă! Secretar de stat al SUA: ‘Autobuze civile, mașini și chiar ambulanțe au fost bombardate. Rusia face asta zi de zi în toată Ucraina’

Publicat

in

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a acuzat Rusia că ucide civili în Ucraina, „bombardând școli, spitale, clădiri rezidențiale”, dar și vehicule și chiar ambulanțe. În acest context, el a lansat ideea scoaterii Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Blinken acuză Rusia că omoară civili în Ucraina

Forțele rusești „distrug infrastructura critică ce asigură apă, gaz și electricitate milioanelor de oameni din toată Ucraina. Autobuze civile, mașini și chiar ambulanțe au fost bombardate. Rusia face asta zi de zi în toată Ucraina”, a susținut Blinken, într-un discurs ținut în fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, citat de CNN

Declarațiile au fost făcute după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de crime de război, după ce aceasta a bombardat zone rezidențiale din Harkov.

Blinken propune scoaterea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

„Prin urmare, se pune întrebarea dacă un stat membru al ONU care încearcă să preia un alt stat membru al ONU, și asta în timp ce comite abuzuri oribile ale drepturilor omului și provoacă suferințe umanitare uriașe, ar mai trebui să aibă voie să rămână în acest consiliu”, a continuat Blinken.

În Consiliul ONU pentru Drepturile Omului sunt 47 de state membre alese de Adunarea Generală a ONU. Rusia e unul dintre ele.

Oficilul SUA a provocat apoi UNHRC să se unească pentru a încerca să prevină un război mai devastator: „Acestea sunt abuzurile asupra drepturilor omului pentru care acest consiliu a fost creat. Dacă nu suntem solidari acum, când când vom fi?”.

În paralel, Guvernul Marii Britanii a avertizat că președintele rus Vadimir Putin va fi „tras la răspundere” pentru eventualele crime de război comise în Ucraina, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Olaf Scholz, mesaj de forță către europeni: ‘Toți împreună suntem foarte, foarte bine pregătiți pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia’

Publicat

in

De

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Europa trebuie să-şi accelereze eforturile de a-şi reduce dependenţa de importurile de combustibili din Rusia, în contextul celei mai recente crize.

Toţi împreună suntem foarte, foarte bine pregătiţi pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia„, le-a spus jurnaliştilor oficialul în a doua zi a reuniunii liderilor UE de la Bruxelles, transmite Reuters.

Acesta este motivul pentru care la început blocul comunitar nu a impus doar sancţiuni contra cărbunelui şi petrolului rusesc, ci a lucrat la ajustarea infrastructurii, astfel încât statele europene să poată importa gaze şi din alte ţări, a adăugat Scholz.

El a declarat: „Acesta este un efort pe care trebuie să-l accelerăm şi să-l extindem acum – şi, desigur, este legat de dificultăţi majore, dar ne sprijin unii pe alţii„.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat Germania şi pe aliaţii săi din Uniunea Europeană care au decis să adopte o transformare radicală a politicii energetice, astfel încât blocul comunitar să îşi reducă dependenţa de importurile de combustibili fosili din Rusia.

Vezi și:

Olaf Scholz s-a ‘supărat’ pe Vladimir Putin! Discuții cu Țările de Jos și alți parteneri europeni pentru a întări forțele de artilerie ale Ucrainei

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Forțele militare ruse au început să lanseze rachete din Marea Neagră: Baza militară Iavoriv din vestul Ucrainei a fost bombardată

Publicat

in

De

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend