Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

TriChallenge, cel mai mare triatlon din Europa de Est şi Balcani, are loc astăzi în Mamaia. Traseul competiţiei

Avatar

Publicat

in

Staţiunea Mamaia va găzdui, sâmbătă, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi Balcani – TriChallenge, Bulevardul Mamaia, din Năvodari până la Aqua Magic, parcarea de la Rex, promenada şi plaja, urmând să fie însufleţite de peste 1.500 de participanţi, din peste 10 ţări, care vor înota, vor pedala şi vor alerga. Evenimentul, ajuns la a VIII-a ediţie, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc, Mamaia fiind deja consacrată pe harta internaţională a competiţiilor sportive importante.

Manifestarea se va desfăşura şi anul acest sub forma unui festival sportiv, având trei componente: competiţia dedicată amatorilor şi sportivilor profesionişti la Super Ligă, TriKids – aquatlon şi duatlon pentru copii, şi crosul de seară – “Beach Run”.

Potrivit organizatorilor, Asociaţia Smart Atletic, în cursul acestei zile a avut loc sesiunea de predare a kiturilor de start şi şedinţa tehnica, iar ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă, dar şi competiţiei pentru copii şi alergătorilor la crosul Beach Run.

Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Este deja o tradiţie ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon, iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face va desfăşura în mare.

„Ne bucurăm să îi avem ca participanţi la TriChallenge Mamaia 2016 pe Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Antoanela Manac, multiplă campioană naţională la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi sportiv amator, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi instituţii guvernamentale”, spun reprezentanţii organizatorilor.

TriChallenge Mamaia 2016, incluzând toate cele trei componente sportive: competiţia pentru amatori şi profesionişti, crosul Beach Run şi competiţia dedicată copiilor, are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumătate din acesta fiind alocat premiilor în bani, pentru categoriile open.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2016 se va încheia cu festivitatea de premiere, aceasta fiind programată pentru ora 18.15.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Source Article from http://feedproxy.google.com/~r/MediafaxSocial/~3/PdSEFy07VkA/trichallenge-cel-mai-mare-triatlon-din-europa-de-est-si-balcani-are-loc-astazi-in-mamaia-traseul-competitiei-15683658

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Lovitură încasată de Clotilde Armand: Consilierii PNL Sector 1 prezintă documentul care aruncă în aer proiectul de buget al Sectorului 1

Avatar

Publicat

in

De

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a transmis ieri răspunsul oficial la solicitarea formulată de consilierii PNL Sector 1, prin viceprimarul Ramona Porumb, cu privire la legalitatea proiectului de buget pentru 2021. Proiectul a fost construit de primarul Armand și de aparatul executiv pe o organigramă suspendată de instanță. ANFP confirmă că decizia instanței este executorie de drept, fiind obligatorie revenirea la situația anterioară HCL-ului suspendat.

Consilierii PNL s-au abținut la ordinea de zi a ședinței de luni, ce includea proiectul de buget, explicând că nesocotirea deciziei instanței, prin girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate, ar însemna încălcarea gravă a legii și ar genera un blocaj generalizat la nivelul administraţiei locale a sectorului 1.

Conform răspunsului ANFP (pe care îl regăsiți integral mai jos), „hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept iar introducerea recursului nu suspendă executarea. Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării. Față de situația expusă, prevederile legale menționate și obiectul solicitării, rezultă că Hotărârea CL al Sectorului 1 numărul 291/04.12.2020 a încetat temporar sa producă efecte juridice, astfel că sub acest aspect se revine la situația anterioara reorganizării prin actul administrativ menționat”.

Astfel, PNL Sector 1 solicită public primarului Clotilde Armand și, mai ales, aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general Lavinia Ionescu, să respecte legea și decizia Tribunalului București, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local suspendată și să refacă de urgență proiectul de buget, în condiții de legalitate.

„Legea nu se negociază și nu se aplică după bunul plac al fiecărui pretins specialist, dincolo de orgolii și demnități vremelnice. Decizia instanței a fost cât se poate de clară încă de la început, după cum au și justificat consilierii liberali votul de abținere la cele două ședințe de consiliu local din ultima perioadă. Iată că acum răspunsul ANFP la solicitarea viceprimarului PNL clarifică orice interpretări abuzive pe care primarul și o parte din aparatul său administrativ au insistat să le facă, ceea ce a dus la un blocaj total al Primăriei. Această situație ar fi putut fi evitată prin dialog și colaborare, mai ales că PNL Sector 1 a anunțat public încă de săptămâna trecută deschiderea și sprijinul pentru deblocarea Primăriei. Am spus mereu că vrem să o ajutăm pe doamna primar să respecte legea și să facă proiecte bune pentru sector. Ne menținem acest angajament. Mai sunt 10 zile până la termenul de aprobare a bugetului local, așa că solicităm public refacerea urgentă a proiectului de buget, în conformitate cu legea, respectiv organizarea unei ample dezbateri publice”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Blocajul din Primăria Sectorului 1 a rezultat în urma deciziei executorii a Tribunalului Bucureşti din 30 martie 2021, prin care se suspendă HCL nr. 291/2020, care vizează reorganizarea unor structuri din subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, conform propunerii primarului Clotilde Armand. Este vorba, între altele, despre desfiinţarea Administraţiei Pieţelor, Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi a Centrului Cultural.

Într-un comunicat transmis luni dimineață și prin vocea consilierilor în ședința de CL de luni, PNL Sector 1 a explicat că prin decizia instanţei, se revine, în fapt, la starea anterioară reorganizării, conform art. 14 alin. (7) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, care prevede faptul că: „Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării.” PNL va susține toate demersurile necesare pentru a pune activitatea din Primăria Sectorului 1 în acord cu legea și cu așteptările cetățenilor.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Teste COVID-19 FALSIFICATE – Polițiștii au descins la o firmă de transport internațional

Avatar

Publicat

in

De

Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în orașul Oravița, la imobilele unor persoane fizice și sediul unei societăți comerciale, care are ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19, care atestau faptul că aceștia nu ar fi infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care, în realitate, nu erau efectuate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și alte probe și mijloace materiale de probă.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și uz de fals.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Caraș – Severin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend