Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trezoreria Italiei se aşteaptă la un deficit bugetar mai mic de 10% din PIB în 2021

Publicat

in

Trezoreria Italiei se aşteaptă în acest an la un deficit bugetar sub 10% din PIB, mult sub ţinta din aprilie, de 11,8% din PIB, după ce economia s-a redresat mai rapid decât se estima în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În cele mai recente previziuni din aprilie, Trezoreria estima în 2021 o creştere a economiei de 4,5%, după declinul record de 8,9% în 2020. Totuşi, datele recente sugerează o redresare mai solidă, iar duminică ministrul Economiei, Daniele Francoe, anunţa că ar fi o posibil un avans de peste 5,8% anul acesta, cu un impact pozitiv asupra finanţelor publice.

O expansiune a PIB-ului aproape de 6% ar îmbunătăţi nivelul deficitului ca procent din PIB cu aproape un punct procentual, în urma majorării veniturilor din taxe. Măsurile de stimulare adoptate şi în acest an s-au dovedit mai puţin costisitoare decât s-a anticipat, mai puţine familii şi afaceri apelând la sprijin guvernamental, susţin sursele.

Un deficit mai redus va face ca nivelul datoriei Italiei ca procent din PIB în 2021 să fie sub ţinta de 159,8% din aprilie.

Totuşi, sursele avertizează că unele partide aflate la guvernare ar putea pune presiune pe Guvernul premierului Mario Draghi pentru a utiliza fondurile la noi măsuri de stimulare, până la finalul anului, ceea ce ar putea duce la un deficit de peste 10%.

Anul trecut, Italia a reportat un deficit de 9,5% din PIB, cel mai ridicat din anii 1990, în timp ce datoria publică a urcat la 155,6% din PIB, de la 134,6% din PIB în 2019.

Trezoreria Italiei va prezenta în 27 septembrie o actualizare a estimărilor privind creşterea economiei şi finanţele publice.

Autorităţile de la Roma au ca obiectiv reducerea deficitului şi a datoriei ca procent din PIB în 2021 şi în anii următori.

Uniunea Europeană a suspendat în martie 2020 aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate şi creştere. Printre obligaţiile pe care statele membre UE nu mai trebuie să le respecte în prezent se numără şi faimoasa regulă care cere ca deficitul public să nu depăşească 3% din Produsul Intern Brut, precum şi obligaţia de a menţine datoria publică sub pragul de 60% din PIB, informează Agerpres.ro.

După suspendarea regulilor de disciplină bugetară, statele membre au anunţat cheltuieli publice în valoare de miliarde de euro pentru a ajuta sistemele de sănătate şi a susţine economiile, companiile şi piaţa muncii să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Cu o avere cât PIB-ul României, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, va fi primul pământean cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari

Publicat

in

De

Elon Musk, deja pe primul loc în topul bogaţilor lumii, cu o avere estimată la 207 miliarde de euro, ar putea face un pas mai departe. Omul de afaceri ar putea deveni primul cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX, scrie Smartradio.ro.

Cea mai mare parte a averii lui Elon Musk provine în prezent de la Tesla, însă SpaceX i-ar putea aduce sume mult mai mari. Compania, fondată în 2002, a „eliminat toate preconcepţiile cu privire la dezvoltarea rachetelor şi lansatoarelor”, spune un analist Morgan Stanley citat de Bloomberg. El explică: „SpaceX ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume. În orice industrie”, spune el.

Analistul explică faptul că rachetele Starship reutilizabile dezvoltate de SpaceX, care pot transporta oameni şi mărfuri pe Lună sau pe Marte, au potenţialul de a revoluţiona aşteptările investitorilor din industria spaţială. „Aşa cum spunea un client, a vorbi despre Starship este ca şi cum ai vorbi despre Internet, înainte de Google”.

Compania de explorare spaţială s-ar putea apropia în viitorul apropiat de valoarea de 170 miliarde de dolari, spune The Guardian. O valoare care ar putea creşte în anii următori, pe măsură ce compania dezvoltă o potenţială linie de produse, cum ar fi infrastructura spaţială, observarea Pământului sau explorarea spaţiului.

La începutul lunii, SpaceX a fost evaluat la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance. Elon Musk l-a întrecut deja pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Emma Răducanu, aplaudată în BT Arena din Cluj-Napoca: Campioana de la US Open, primită cu țuică și vișinată

Publicat

in

De

​Emma Răducanu a efectuat primul antrenament în BT Arena din Cluj-Napoca, spectactorii înghesuindu-se să o vadă pe campioana en-titre de la US Open. A fost de altfel singura modalitate prin care sportiva să fie observată lovind mingea de tenis: de luni, fanii nu vor mai avea voie în tribune – intră în vigoare restricțiile împotriva Covid-19.

Emma a făcut primul contact cu suprafața din BT Arena, campioana de la Flushing Meadows având-o colegă de antrenament pe Gabriela Ruse (cele două s-au mai pregătit împreună și la Indian Wells și sunt deja prietene).

Răducanu a avut parte de o primire pe cinste la Cluj-Napoca: pe lângă o ie, organizatorii i-au oferit și… țuică și vișinată 🙂

Sursa video: Look TV.

Emma Răducanu și Gabriela Ruse, la antrenament:


Emma Răducanu, imagini inedite din BT Cluj Arena.

Simona Halep și Emma Răducanu au aflat numele adversarelor pe care le vor întâlni în primul tur al turneului “Transylvania Open”, de categorie WTA 250, de la Cluj-Napoca.

În meciul de debut, Simona Halep (principala favorită) se va duela cu prietena sa Elena-Gabriela Ruse (83 WTA).

În runda inaugurală, Emma Răducanu (cap de serie nr. 3) va avea parte de un duel dificil cu slovena Polona Hercog (123 WTA, fost loc 35 WTA).

Simona Halep și Emma Răducanu se află pe aceeași parte de tablou și ar putea teoretic să se întâlnească în semifinale.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Transylvania Open

Turul I: Elena-Gabriela Ruse

Turul II: Andrea Petkovic / Varvara Gracheva

Sferturi: Ajla Tomljanovic / Jaqueline Cristian

Semifinale: Emma Răducanu / Marta Kostyuk

Finală: Anett Kontaveit / Jil Teichmann / Irina Begu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend