Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Trendurile în alimentaţia sănătoasă pentru 2020

Publicat

in

Whole Foods şi-a lansat previziunile pentru 2020 în privinţa tendinţelor alimentaţiei sănătoase. Anul trecut a prezis o creştere a consumului de cannabis, a ambalajelor ecologice şi a cărnii false. Compania prezice acum o creştere a berilor fără alcool, apelor carbogazoase şi ceaiurilor. De asemenea, se prezice consumul de diverse seminţe şi tipuri de unturi in afară de cele obişnuite ca untul de arahide, până la a include seminţele de pepene verde sau seminţele de dovleac.Whole Foods a declarat că, de asemenea, a crescut cererea produselor din carne dar care încorporează ingrediente din plante.

Băuturi fără alcool

Whole Foods afirmă că înregistrează o creştere a consumatorilor care caută alternative „fără alcool” pentru băuturile lor.

Multe dintre aceste branduri de băuturi încearcă să re-creeze arome de cocktail clasice, folosind metode de distilare folosite în mod obişnuit pentru alcool, creând de exemplu o alternativă la lichiorul menită să fie folosită într-un mix de băuturi mai degrabă decât cu o băutură în sine.

Untul de fructe oleaginoase

Untul din fructe oleaginoase a dominat piaţa până acum, cel de arahide şi cel de migdale fiind principalele favorite, dar Whole Foods anticipează creşterea cerinţei pe piaţă pentru nişte produse mai obscure, precum untul de seminţe de pepene verde sau untul de seminţe de dovleac.
Aceste produse noi vor fi consumate mai ales de persoanele care urmează o dietă keto sau vegană, putând fi folosite pe alimente precum biscuiti, legume şi pâine prăjită.

Amestecuri de carne şi ingrediente vegetale

Cererea de alimente pe bază de legume şi vergeţuri dar care arată precum carnea este uriaşă datorită dezvoltării unor companii precum Beyond Meat şi Food Impossible. Deşi Whole Foods recunoaşte această tendinţă, este de părere că în acelaşi timp produsele pe baza unui amestec de carne şi ingrediente vegetale va fi în creştere.
Asta de va întâmpla deoarece producătorii de carne şi mezeluri nu vor dori să fie excluşi din trendul vegetarian, dar nici nu se vor reprofila către produse vegetariene.

Brandurile axate pe produsele din carne sunt capabile să-şi adauge propria lor marcă în această tendinţă bazată pe ingrediente din plante, pentru a potoli febra consumatorilor dornici să fie cât mai sănătoşi.

Gustarea de la frigider

Consumatorii sunt din ce în ce mai conştienţi în privinţa alimentelor pe care le consumă şi se concentrează mai mult asupra ingredientelor folosite în produse înainte de a le cumpăra.
Acest lucru a încurajat mărcile să îşi modifice ingredientele pentru a oferi opţiuni „proaspete”, chiar şi atunci când vine vorba de o gustare. „Cuvântul cheie este„ proaspăt” în această nouă generaţie.

Lanţurile de magazine sugerează că alimentele ca supele vor deveni mult mai populare pentru gustări, precum şi batoanele de cereale care vor fi făcute pentru a fi depozitate în frigidere pentru a păstra toate ingredientele proaspete şi a scăpa de ingredientele procesate precum conservanţii.

Idei inovatoare pentru prânzul copiilor

Copiii sunt din ce în ce mai aventuroşi când vine vorba de alimentele pe care le mănâncă, o tendinţă remarcată în mare parte de Whole Foods. Compania prevede alegeri interesante făcute de copii şi de părinţii lor atunci când vine vorba de pachetul de prânz pentru şcoală.
Whole Foods a afirmat că opţiuni precum chiftele din somon şi pungi cu piure de somon ar putea câştiga teren în rândul copiilor atunci când îşi aleg mâncarea pentru pachetul de prânz.

Zaharuri nu atât de simple

Sigur, există zahăr. Dar pentru cei care doresc dulce în afara variantelor obişnuite, cum ar fi zahărul, stevia, mierea şi siropul de arţar, mai sunt multe de ales pentru nevoile tuturor, la gătit, coacere, ceai sau cafea, a explicat raportul.
Produse precum melasa de rodie şi nectarul de cartofi dulci ar putea fi un nou mod sănătos pentru ca oamenii să-şi îndulcească mâncărurile şi alte alimente anul viitor, fără a folosi îndulcitorii standard.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Nelu Tătaru, despre testarea tuturor românilor: Ne vor da în proporţie de 99,5% câţi au avut sau nu au avut infecţia

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marți seara,  faptul că testarea naţională se va realiza pe eşantioane cu serul rezidual al pacienţilor care vin la laboratoarele din judeţe pentru a-şi face diverse analize. 

Vezi și:Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicii au făcut o nouă descoperire! Ce se întâmplă cu placenta femeilor bolnave de coronavirus

Publicat

in

De

Medicii au făcut o nouă descoperire! În urma unui studiu efectuat recent într-un spital din Chicago s -a descoperit ce se întâmplă cu plăcintă femeilor care sunt bolnave de COVID-19.

Studiul arată că placenta copiilor născuți din mame infectate cu noul coronavirus prezintă mici leziuni în vasele de sânge, relatează Science & Vie.

Rezultatele arată că este necesară precauție maximă la femeile însărcinate în timpul acestei epidemii. Realizat la Spitalul Universitar Northwestern din Chicago (Statele Unite), studiul a implicat 16 femei care au născut între 18 martie și 5 mai. Toate au fost testate pozitiv pentru SARS-Cov-2.

După nașterea celor 16 copii, din care unul a fost prematur, placenta lor a fost analizată histopatologic, o tehnică de observare a țesuturilor la microscop pentru a căuta anomalii.

Vasele de sânge deteriorate în toate placentele analizate

Iată rezultatele: la toate placentele bebelușilor născuți din mame bolnave de Covid-19, cercetătorii au descoperit leziuni, invizibile cu ochiul liber, la nivelul vaselor de sânge și au ajuns la concluzia că schimburile de sânge nu au loc în mod corect în acest organ vital pentru făt. Ceea ce a fost liniștitor a fost însă că toți bebelușii, inclusiv cel prematur, erau în stare bună de sănătate și aveau o greutate normală.

Medicii spun că în așteptarea unor rezultate mai complete, femeile însărcinate trebuie protejate cât mai mult de boala provocată de noul coronavirus. În același timp, există o nevoie urgentă de studii mai aprofundate pentru a detecta efectele  potențial nocive ale covid-19 asupra mamei și copilului.

Vezi și:Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend