Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tren expres la uzina Dacia din Mioveni, propune candidatul USR la președinția CJ Argeș

Avatar

Publicat

in

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, propune realizarea unui tren expres la uzina Dacia din Mioveni.

El spune că proiectul poate fi implementat cu ușurință, cu ajutorul CNCF CFR SA, iar atribuțiile CJ prevăd atât preocuparea pentru dezvoltarea socio-economică a județului, cât și posibilitatea CJ de a propune proiecte de organizare și amenajare a teritoriului județului, precum și de dezvoltare urbanistică generală a acestuia și a unităților administrativ-teritoriale componente.

Concret, este vorba de linia feroviară expres Mioveni, Uzina Dacia Renault – Pitești, Podul Viilor. Traseul existent are aproximativ 12 km, cu lucrari de artă de dimensiuni reduse. Numărul potențial maxim estimat este de 20.000 de călătorii în 24 de ore. Traficul regulat Mioveni-Pitești estimat este de 1.000 autoturisme și aproximativ douăzeci de autobuze care merg dus întors la uzină zilnic, la care se adaugă traficul ocazional.

Tren expres la uzina Dacia. Sunt necesare investiții de 23 milioane de euro

Investițiile necesare sunt estimate la 23 milioane de euro. Pentru implementarea BLA (blocuri de linie automate) pe 12 km de cale ferată existentă ar fi necesară suma de trei milioane de euro.

Alți 20 milioane de euro ar fi necesari pentru construcția unei extensii de aproximativ 1 km a liniei ferate, cu terminal la Podul Viilor (Pitești), și a terminalului Mioveni.

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, prezintă și beneficiile estimate ale proiectului: timpi de calătorie minimi (durata călătoriei Podul Viilor – Mioveni de 10 minute; frecvență mare și adaptabilă, conform fluxurilor de trafic; punct de oprire Mărăcineni, în apropierea centrului localității; reducerea noxelor cu 5 tone/zi, în cazul diminuării traficului rutier Pitești-Mioveni; dinamizare și diversificare a traficului în toată această zonă.

”Ulterior acestui proiect pilot, linia se poate dubla și electrifica pentru a ajunge cu adevărat la nivelul unui proiect european de cel mai înalt nivel. Proiecte asemnănătoare există în toată lumea și iată că la București suntem fericiți să constatăm apropierea de finalizare a legăturii feroviare expres Aeroport Henri Coandă, Otopeni – Gara de Nord (lucrări realizate: dublarea liniei de cale ferată existentă pe 8 km și legătura cu aeroportul prin viaduct). România are alocate printre cele mai mari sume pentru dezvoltarea infrastructurii în viitorul exercițiu bugetar multianual al UE – aproximativ 60 miliarde euro! Hai să-i ajutăm pe argeșeni să profite de această resursă inegalabilă!”, a scris Adrian-Ștefan Cîrstea pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend