Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tren expres la uzina Dacia din Mioveni, propune candidatul USR la președinția CJ Argeș

Avatar

Publicat

in

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, propune realizarea unui tren expres la uzina Dacia din Mioveni.

El spune că proiectul poate fi implementat cu ușurință, cu ajutorul CNCF CFR SA, iar atribuțiile CJ prevăd atât preocuparea pentru dezvoltarea socio-economică a județului, cât și posibilitatea CJ de a propune proiecte de organizare și amenajare a teritoriului județului, precum și de dezvoltare urbanistică generală a acestuia și a unităților administrativ-teritoriale componente.

Concret, este vorba de linia feroviară expres Mioveni, Uzina Dacia Renault – Pitești, Podul Viilor. Traseul existent are aproximativ 12 km, cu lucrari de artă de dimensiuni reduse. Numărul potențial maxim estimat este de 20.000 de călătorii în 24 de ore. Traficul regulat Mioveni-Pitești estimat este de 1.000 autoturisme și aproximativ douăzeci de autobuze care merg dus întors la uzină zilnic, la care se adaugă traficul ocazional.

Tren expres la uzina Dacia. Sunt necesare investiții de 23 milioane de euro

Investițiile necesare sunt estimate la 23 milioane de euro. Pentru implementarea BLA (blocuri de linie automate) pe 12 km de cale ferată existentă ar fi necesară suma de trei milioane de euro.

Alți 20 milioane de euro ar fi necesari pentru construcția unei extensii de aproximativ 1 km a liniei ferate, cu terminal la Podul Viilor (Pitești), și a terminalului Mioveni.

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, prezintă și beneficiile estimate ale proiectului: timpi de calătorie minimi (durata călătoriei Podul Viilor – Mioveni de 10 minute; frecvență mare și adaptabilă, conform fluxurilor de trafic; punct de oprire Mărăcineni, în apropierea centrului localității; reducerea noxelor cu 5 tone/zi, în cazul diminuării traficului rutier Pitești-Mioveni; dinamizare și diversificare a traficului în toată această zonă.

”Ulterior acestui proiect pilot, linia se poate dubla și electrifica pentru a ajunge cu adevărat la nivelul unui proiect european de cel mai înalt nivel. Proiecte asemnănătoare există în toată lumea și iată că la București suntem fericiți să constatăm apropierea de finalizare a legăturii feroviare expres Aeroport Henri Coandă, Otopeni – Gara de Nord (lucrări realizate: dublarea liniei de cale ferată existentă pe 8 km și legătura cu aeroportul prin viaduct). România are alocate printre cele mai mari sume pentru dezvoltarea infrastructurii în viitorul exercițiu bugetar multianual al UE – aproximativ 60 miliarde euro! Hai să-i ajutăm pe argeșeni să profite de această resursă inegalabilă!”, a scris Adrian-Ștefan Cîrstea pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, anunț important pentru banii acestor angajați: Am inițiat completări la cadrul legal existent

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a fost finalizat cadrul legal prin care părinţii copiilor cu vârsta de până în 12 ani ale căror şcoli şi grădiniţe se închid în urma măsurilor epidemiologice vor putea primi sprijin financiar pentru a putea sta acasă cu copiii, iar actul legislativ va fi discutat în următoarea şedinţă de Guvern.

„Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgență.

Toate avizele ministerelor, al CES și al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern.

Am terminat și aici. Gestionăm deja alte provocări. În fiecare zi.

#lamuncă„, a notat Violeta Alexandru.

Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la…

Publicată de Violeta Alexandru pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend