Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trei turişti s-au suit într-un copac, de frica unui urs pe care l-au întâlnit pe un traseu circulat din Munţii Bucegi

Avatar

Publicat

in

Trei turişti, între care un jandarm din Braşov, s-au urcat luni într-un copac, de frica unui urs pe care l-au întâlnit în Munţii Bucegi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, jandarmii montani au fost chemaţi să intervină pe traseul Mălăieşti-Buşteni din Masivul Bucegi, unde trei turişti au fost nevoiţi să urce într-un copac după ce s-au întâlnit cu un urs.

Cei trei, între care o femeie jandarm din Braşov, coborau spre staţiune şi de frica ursului s-au cocoţat într-un copac, unde au stat până când animalul a plecat.

Sursa citată a precizat că turiştii au coborât, nefiind răniţi, şi urmează să fie preluaţi de jandarmii montani care îi vor însoţi până în staţiune.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Liderul judeţean al USR Sibiu exclude o alianţă postelectorală cu PNL şi FDGR

Avatar

Publicat

in

De

Liderul judeţean al USR, Adrian Echert, a declarat joi, că exclude o alianţă postelectorală cu PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), deci USR nu va avea nici vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), nici viceprimar în conducerea Primăriei Municipiului Sibiu, noptează Agerpres.

“Nu vom avea propunere de vicepreşedinte (…) de la noi”, a spus Adrian Echert despre configuraţia politică a CJ Sibiu.

În Consiliul Local al municipiului Sibiu va conduce alianţa PNL-FDGR, iar în opoziţie se vor afla PSD şi USR, spune Adrian Echert.

“Au fost discuţii la Consiliul Local, (…) dar în ceea ce priveşte negocierile politice, pare că vechea alianţă PNL – FDGR va funcţiona în continuare, chiar dacă noi am fost activi în direcţia asta. Vom face o opoziţie constructivă şi în Consiliul Local Sibiu, opoziţie constructivă pentru cetăţenii din Sibiu, nu alături de cineva (…) nu implică faptul că noi vom fi alături de PSD, nici pe departe. Deci, noi vom face opoziţie în ceea ce înseamnă proiecte. Vom vota proiectele bune pentru cetăţenii din municipiul Sibiu şi la judeţ, la fel”, a explicat liderul USR Sibiu, Adrian Echert.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Întrebat de jurnalişti dacă este posibilă o alianţă locală PNL-FDGR-USR la Sibiu, Adrian Echert, a exclus această posibilitate.

Alianţa USR PLUS are patru consilieri judeţeni şi patru consilieri locali în Consiliul Local Sibiu, în urma alegerilor locale.

Consiliul Judeţean Sibiu este condus de un preşedinte liberal, iar primarul ales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost invalidat de Judecătoria Sibiu şi a anunţat că va face apel care se va judeca la Tribunalul Sibiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un ministru, în ședința de guvern: ‘Chiar vorbeam cu colegii de la STS, că au făcut o aplicație foarte bună’

Avatar

Publicat

in

De

Peste 29.000 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri din schema de granturi, iar pentru a doua măsură s-au înscris circa 20.000 de aplicanţi, a spus, joi, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în ședința de guvern.

Popescu a lăudat STS pentru aplicația pe care a făcut-o serviciul, ea rezistând la aproape 9.000 de cereri simultane depuse la a doua sesiune.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

”Ieri seară s-au încheiat primul call de proiecte, de 2.000 de euro, 29.215 companii au depus cereri de finanțare. Nu am consumat întregul buget. Am oprit proiectul miercuri seara. Azi am dat drumul la schema 2 de finanțare. Chiar vorbeam cu colegii de la STS, că au făcut o aplicație foarte bună, că am avut 9.000 de cereri simultane, nu s-a întâmplat nimic, avem 19.788 de cereri. Apelul se închide miercuri, 28 octombrie. Bugetul este cam epuizat, cele 350 de milioane. Maximum este 150.000 de euro care se poate cere.

Este prima aplicație în care IMM nu trebuie să se ducă la un ghișeu.”, a spus Virgil Popescu.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

Prin OUG nr.130/2020, adoptată în vara acestui an de Guvern, este alocată o sumă de aproximativ un miliard de euro pentru sprijinul IMM-urilor, sub trei forme: – microgranturi – ajutor în sumă fixă de 2.000 euro per beneficiar; granturi pentru capitalul de lucru de până la 15% din cifra de afaceri la 2019, maximum 150.000 euro; granturi pentru investiţii, cu sume cuprinse între 50.000 euro şi 200.000 euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend