Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trei trenuri de călători au întârzieri după ce un camion care a forţat trecerea la nivel cu calea ferată de la Petricani a rupt bariera

Publicat

in

Trei trenuri de călători înregistrează întârzieri, vineri, după ce şoferul unui camion a ignorat faptul că bariera de la Petricani se lăsa pentru că urma să treacă un tren şi a rupt braţul acesteia. În imaginile postate pe reţelele de socializare de către CFR Infrastructură se vede cum mai mulţi şoferi forţează trecerea peste calea ferată de la Petricani, oficialii CFR precizând că zilnic zeci de şoferi au un astfel de comportament, potrivit news.ro.

„Zeci de şoferi încalcă zilnic, în mod conştient, regulile de circulaţie şi semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată! O astfel de dovadă a inconştienţei, de care dau dovadă participanţii la traficul rutier, a fost surprinsă astăzi, la trecerea la nivel situată pe intervalul de staţii Bucureşti Băneasa – Pantelimon, km 11+076, în zona Petricani, în jurul orei 10.38! Conducătorul TIR-ului ignoră culoare roşie şi loveşte braţul barierei, provocând automat nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel!”, informează CFR Infrastructură vineri, pe Facebook.

Potrivit oficialilor companiei, trei trenuri de călători au înregistrat deja întârzieri în urma incidentului, fiind vorba despre garniturile: IR 1928, IR 11683, IR 1582.

Imaginile postate de compania feroviară arată cum, înainte de trecerea camionului care a rupt bariera, şi alţi şoferi au trecut peste liniile ferate deşi luminile roşii care anunţă că urmează coborârea barierelor şi care obligă conducătorii auto să oprească erau deja aprinse.

CFR precizează că a transmis Poliţiei imaginile, pentru identificarea conducătorilor care au ignorat semnalizarea la trecerea la nivel, dar şi a conducătorului auto care a talonat bariera, producând „un real pericol pentru siguranţa traficului rutier şi feroviar”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Euro 2024 – Urnele pentru tragerea la sorți – Cum arată o grupă infernală pentru România

Publicat

in

De

​Odată cu încheierea Ligii Națiunilor au fost definitivate și urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2024. Pe 9 octombrie (evenimentul va avea loc la Frankfurt) vom afla grupa din care va face parte România.

UEFA Euro 2024Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

De știut:

  • Câștigătoarele celor patru grupe din Divizia A a Ligii Națiunilor vor face parte dintr-o urnă specială (UNL – UEFA Nations League) și vor fi repartizate în grupele de cinci echipe din preliminariile pentru Euro 2024. Ele vor juca în iunie 2023 în FINAL Four-ul din Liga Națiunilor.
  • La turneul final vor lua parte 24 de echipe: 20 de preliminarii plus trei din play-off-ul din martie 2024 (România nu poate ajunge aici după parcursul dezastruos din Liga Națiunilor).
  • Se califică direct primele două clasate din grupe.

Euro 2024, cum arată urnele de la tragerea la sorți

Urna UNL: Olanda, Croația, Spania, Italia

Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia

Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Serbia, Scoția, Finlanda

Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia

Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta

Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Cum arată o grupă infernală pentru tricolori

România poate pica în aceeași grupă cu forțe ale fotbalului de pe Bătrânul Continent, una dintre cele mai grele variante fiind cea în care tricolorii se vor afla alături de Spania și Franța. Dacă mai adăugăm Turcia și Slovacia vom obține o grupă de calificare de cinci echipe din care cu greu se poate ajunge la Euro 2024.

Spania, Franța (Anglia), România, Turcia, Slovacia

O posibilă grupă infernală de șase echipe ar putea arăta astfel: Spania, Franța, România, Turcia, Belarus, Liechtenstein.

La polul opus, o grupă de calificare accesibilă (dacă mai există așa ceva pentru tricolori) ar putea arăta în următorul fel: Ungaria (Polonia), Israel (Finlanda), România, Insulele Feroe, Malta (Moldova), Andorra (Liechtenstein)

Când vor avea loc meciurile din preliminariile pentru Euro 2024

Etapa I: 23 – 25 martie 2023

Etapa II: 26 – 28 martie 2023

Etapa III: 16 – 17 iunie 2023

Etapa IV: 19 – 20 iunie 2023

Etapa V: 7 – 9 septembrie 2023

Etapa VI: 10 – 12 septembrie 2023

Etapa VII: 12 – 14 octombrie 2023

Etapa VIII: 15 – 17 octombrie 2023

Etapa IX: 16 – 18 octombrie 2023

Etapa X: 19 – 21 noiembrie 2023.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Digisport: Gestul făcut de Ronaldo după ce a fost deposedat ca un începător în meciul Portugalia-Spania

Publicat

in

De

Unul dintre cele mai tari meciuri disputate marţi seară în Liga Naţiunilor a fost Portugalia-Spania. S-a terminat 1-0 pentru oaspeţi, cu gol în minutul 88, în condiţiile în care lusitanilor le era suficient un rezultat de egalitate ca să câştige grupa şi să se califice în semifinalele competiţiei pe care au câştigat-o la debut.

Cristiano RonaldoFoto: Profimedia via DigiSport

Citește mai mult pe Digisport.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend