Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Trei şcoli din Piteşti vor fi premiate in cadrul Şcolii lui Andrei 2012

Avatar

Publicat

in

• Şcoala nr.11 şi Şcoala nr. 19 din Piteşti se numără printre cele 10 ectupe căştigătoare ale concursului de projecte eco-civice Şcoala lui Andrel.
• Şcoala cu clasele 1-VIII nr. 7 din Pite.şti se numără printre următoarele 10 ectupe, primind astfel un Icit multimedia.
• Concursul de projecte eco-civice Şcoala lui Andrel 2012, ediţia mai-junie, a adunat peste 150 de aplica,tii inscrLse de peste 4000 de elevi .şi 238 de profesori din şcolile generale din Romănia. Căştigătorfi vor primi premil in valoare totală de peste 300.000 de Euro.
• Anul acesta, Şcoala lui Andrel se desfăşoară in parteneriat cu Ministerul Educaţiel, Cercetărk Tineretului şi Sportului.
Competiţia Şcoala lui Andrei revine sub forma a două ediţii. Prima dintre ele s-a incheiat pe data de 21 iunie, odată cu desemnarea a 20 de echipe câştigătoare. Piteştiul a obţinut rezultate remarcabile.
Proiectul câştigător „Viaţa Intre miresme”, Inscris de echipa „Prietenii naturii” (Şcoala nr. 11 din Piteşti), şi-a propus să Infiinţeze o seră cu flori, pentru finanţarea şcolii pe care o reprezintă, 1n timp ce proiectul „Bunicii, cu drag, la şcoală”, Inscris de echipa „Exploratorii” (Şcoala nr 19 din Piteşti), şi-a propus să transforme curtea şcolii Intr-un spaţiu verde şi primitor pentru toţi bunicii care Işi aşteaptă nepoţii să iasă de la şcoală zi de zi. Cele două echipe vor primi finanţare de 5000 de euro din partea Petrom pentru transformarea proiectelor 1n realitate. De asemenea, elevii şi profesorii coordonatori vor participa 1n Tabăra din Ţara lui Andrei.
Proiectul Radio Rev, Inscris de echipa Radiorev (Şcoala cu clasele l-Vlll, nr.7), şi-a propus Infiinţarea unui radio al şcolii, cu o echipă de tineri jurnalişti formată din elevii şcolii. Echipa va primi un kit multimedia din partea Petrom, constând Intr-un ecran de proiecţie, un videoproiector i un laptop pentru o mai bună desfăşurare a orelor de curs.
„Cu fiecare an, Şcoala lui Andrei ne reconfirmă că merită să investim 1n viitor, 1n proiectele şi idealurile copiilor din comunităţile din România. De la şcoli de jurnalism, la mici iniţiative antreprenoriale, cele peste 150 de Inscrieri din acest an ne demonstrează că inventivitatea copiilor şi a profesorilor coordonatori reprezintă un pas important pentru a crea valoare 1n comunităţi. Le mulţumim tuturor voluntarilor cu idei – fie ei profesori, elevi sau parteneri – şi le urăm mult succes in implementarea proiectelor”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relații Comunitare Petrom.

 

Despre Școala lui Andrei
Prima ediție din acest an a competiției a fost organizată în comunităţile în care Petrom îşi desfăşoară activităţile operaţionale şi s-a derulat în perioada 15 mai – 15 iunie. Cea de a doua ediţie va fi lansată în toamna lui 2012 şi se va desfăşura la nivel național.
Pe parcursul unei luni, elevii şi profesorii din peste 900 de şcoli din România au înscris proiecte care propun soluţii pentru una din cele trei teme: Mediu, Educaţie & Cultură şi Implicare în comunitate. Astfel, cele mai multe proiecte au fost înscrise la categoria „Educaţie şi Cultură” (97), urmate apoi de proiectele încadrate la categoria „Implicare în comunitate” (33) şi categoria „Mediu” (21).
Câștigătorii competiției vor primi premii în valoare de peste 300.000 de Euro: finanţări pentru implementarea proiectelor, kit-uri multimedia, laptop-uri pentru profesorii coordonatori precum şi participare în Tabăra din Ţara lui Andrei, în limita a 400 de locuri. Toate proiectele eligibile înscrise în concurs sunt răsplătite cu dvd-uri şi enciclopedii educaţionale, iar profesorii primesc diplome de participare din partea partenerului proiectului, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Lista completă a proiectelor câştigătoare, precum și toate proiectele din județul Vâlcea, poate fi vizualizată accesând: http://scoala.taraluiandrei.ro/stiri
Juriul Şcolii lui Andrei 2012
Anul acesta, juriul Şcolii lui Andrei a fost format din 9 membri, personalităţi cu experienţă în cele trei domenii propuse în concurs (Mediu, Educaţie & Cultură şi Implicare în comunitate): Daciana Sârbu (Parlamentul European), Doru Mitrana (Director, Asociația MaiMultVerde), Dana Belciug (Manager, Green Report), Cristian Lupşa (editor, Decât o Revistă), Ştefan Pălărie (Director, Asociaţia Şcoala de Valori), Alina Bădălan Turcitu (jurnalist, Jurnalul Național), Dan Dumitrescu (activist Civika), Ioana Szatmari (coordonator proiecte, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare) şi Mona Nicolici (Manager Relaţii Comunitare şi Afaceri Sociale, Petrom).
Notele obţinute din partea Juriului au reprezentat 70% din punctajul final. Restul de 30% a fost reprezentat de votul publicului, exprimat online. Pe site-ul competiției au fost înregistrate 43.075 voturi valide din partea susţinătorilor.
Tabăra din Ţara lui Andrei, premiul pentru 400 de copii din echipele câştigătoare, se va desfăşura anul acesta în Târlungeni, judeţul Braşov şi va începe pe 22 iulie. Timp de 4 săptămâni, copiii vor învăţa, prin diferite activităţi de educaţie non-formală, cum să lucreze în echipă, de ce este important să protejeze natura şi mai ales, cum pot face primii paşi pentru a-şi construi viitorul pe care şi-l doresc.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă ne uităm la ultimele trei zile, avem o staţionare ca număr de cazuri, dar să nu ne amăgim. Suntem într-un moment în care gestionăm în spital numărul de cazuri atât cele uşoare, cât şi cele severe şi grave care merg spre ATI.

Acest moment este un moment decesiv, dar problema nu se tranşează în spitale. Se tranşează în acea transmitere comunitară. Dacă acea transmitere comunitară rămâne accentuată, vom avea un număr de cazuri care vin peste unităţile spitaliceşti şi gestinoarea acestora va fi din ce în cea mai grea, mai ales pentru secţiile de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a avertizat că „nu suntem în scădere.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca „să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

„Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii.

Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „o parte dintre concetăţenii noştri nu au înţeles nimic”.

„Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie când aveam 120-130 de cazuri pe zi.  (…) Dacă se respectă regulile, putem să scădem sub 1.000. Gândiţi-vă că este problemă care trebuie să participe toţi factorii, nu numai corpul medical, nu numai minisrul Sănătăţii, nu numai Guvernul”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend