Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trei culegători de ciuperci rătăciți au fost găsiţi după peste 3 ore de căutări de către jandarmii harghiteni

Publicat

in

După mai mult de 3 ore de căutări, jandarmii din Harghita au găsit 3 bărbați plecați după ciuperci în apropierea Pasului Bucin, rătăciţi pe munte.

Apelul a venit vineri în jurul orei 20.00. Un bărbat anunța că el și alți 2 bărbați sunt în pădure, nu recunosc zona și nu știu cum să ajungă înapoi la mașină, iar unul dintre ei este epuizat fizic, potrivit mediafax.ro.

Bărbatul a spus că cei 3 au plecat să strângă ciuperci, dar s-au rătăcit, după ce, fără să își dea seama, au părăsit traseul cunoscut.

Au fost trimiși în căutarea lor 5 jandarmi, cărora li s-au alăturat 3 localnici din Praid și Joseni. Mașina de teren a bărbatului din Praid a fost de ajutor, în condițiile în care drumul forestier „Obârșia Satului” este greu accesibil chiar și pentru autospecialele jandarmilor.

În timpul căutărilor un apel din Ocna de Sus anunța că trei bărbați sunt plecați de la ora 13.00 de acasă, la o distanță de peste 20 de kilometri, pentru a strânge ciuperci. S-a dovedit ulterior că este vorba despre aceiași bărbați.

După o căutare de peste 3 ore și folosind coordonatele GPS, obținute între timp de la apelant, jandarmii i-au găsit pe cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 49 și 52 de ani, doi din Odorheiu Secuiesc și unul din Praid.

Aceștia se aflau undeva la 8 kilometri de DN 13B și la aproximativ 3 kilometri de mașina cu care au intrat pe drumul forestier, într-o zonă împădurită și în care se știe că prezența animalelor sălbatice este una obișnuită.

S-a confirmat că unul dintre aceștia era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

După aproximativ o oră în care au fost ajutați să se deplaseze de către echipele de intervenție, au plecat cu mașina proprie.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Cântărețul britanic Ed Sheeran a fost testat pozitiv cu coronavirus

Publicat

in

De

Cântăreţul Ed Sheeran a anunţat, duminică seară, în social media, că a fost testat pozitiv cu coronavirus.

“Din păcate am fost testat pozitiv cu Covid, aşa că acum mă autoizolez şi respect recomandările guvernului”, a notat Sheeran pe Instagram.

El a menţionat că în măsura posibilităţilor va oferi interviurile programate şi va susţine momentele artistice programate de acasă.

“Scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit”, a adăugat artistul, informează News.ro.

Ed Sheeran are programată în 29 octombrie lansarea unui nou album, intitulat “=”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Radu Cristescu: ‘Domnule general Nicolae Ciucă, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război?’

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu i-a adresat o întrebare premierului desemnat Nicolae Ciucă într-o postare de pe contul personal de Facebook. “Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?”, scrie Radu Cristescu.

Dacă premierul desemnat gen.Nicolae Ciucă ar fi fost audiat în comisiile parlamentare, i-aș fi adresat direct această întrebare. Fiind scutit de chestiune, însă, mă văd nevoit să pun întrebarea public.

Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?

Vă întreb la modul cel mai serios pentru că statisticile relevă că cel puțin 20% dintre combatanții americani în teatre de război se confruntă cu sindromul de stres posttraumatic, adesea avînd consecințe grave. În cazul Afganistan, spre exemplu, procentele au urcat chiar spre 40-50% soldați afectați în armatele NATO. România a fost ultima țară din Alianță care a recunoscut existența acestei afecțiuni extrem de periculoase, acum vreo șapte ani, și asta numai după ce ne-am trezit că foști combatanți reveniți la vatră s-au sinucis ori au ucis, indescriptible tragedii. Există relatări oficiale în presa ultimilor ani despre asemenea soldați români care ajungeau să dea cu pumnii și picioarele în pereți, să urle, să facă profunde crize de isterie.

Întrucît legendele din jurul dvs acreditează că ați luptat direct și personal, pe jos ori pe tanc, zi și noapte, și ați traversat momente de coșmar în deșert, consider că aveți datoria să informați cetățenii dacă ați fost vreodată testat psihologic după revenirea în țară și ce anume au relevat acele teste. Dacă s-au depistat probleme, ați fost tratat corespunzător pentru ele de către specialiști în domeniu? Așteptăm un răspuns, asigurîndu-vă de considerația mea.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend