Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trei case au fost complet distruse în urma unor incendii

Publicat

in

Potrivit acestora, evenimentele s-au înregistrat în localităţile Fundu Herţii, Rădeni şi Havârna, iar, în urma acestora, trei botoşăneni – de 67, 82 şi 87 de ani – au rămas fără acoperiş deasupra capului.
Pompierii precizează că la Fundu Herţii şi Rădeni casele s-au aprins din cauza unui scurtcircuit, iar la Havârna de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Primul incendiu, cel de la Fundu Herţii, a fost anunţat puţin înainte de ora 18,00. La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Când au ajuns, ardeau o parte din bunurile din interiorul casei, precum şi acoperişul. Proprietarul, în vârstă de 82 de ani, era ieşit din locuinţă şi nu a avut de suferit din cauza fumului sau a flăcărilor.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au fost protejate de foc o anexă, în care locuia bătrânul, standola şi un adăpost de animale”, arată oficialii ISU.

O oră mai târziu, un alt apel la 112 anunţa că arde o casă din Rădeni. Pompierii din Flămânzi au ajuns la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă şi au constatat că locuinţa ardea ca o torţă. Persoana care stătea acolo a fost scoasă din casă de vecini, până la sosirea forţelor de intervenţie.

În noaptea de luni spre marţi a ars casa unui bărbat din Havârna. Bărbatul a făcut focul în sobă, după care a plecat la vecini. În urma lui, jarul căzut din sobă a aprins materialele combustibile. Incendiul s-a extins cu repeziciune la întreaga locuinţă. Când au ajuns pompierii voluntari din Havârna şi Darabani, dar şi militarii de la Punctul de Lucru Darabani, casa ardea în totalitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Încă un angajat al Ambasadei Rusiei în România declarat persona non grata și expulzat

Publicat

in

De

Un angajat al Ambasadei Rusiei în România a fost declarat persona non grata și a părăsit țara noastră, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada Rusiei la BucurestiFoto: Facebook

Conform sursei citate, decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni, precizează Ministerul român de Externe.

Alți zece reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la București au fost declarați persona non grata pe teritoriul României și au fost expluzați în luna aprilie. România s-a alăturat astfel mai multor țări europene care au anunțat expulzarea de pe teritoriul lor a zeci de diplomați ruși, după ce Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie.

Drept reacție, în luna mai Rusia a declarat persona non grata 10 angajați ai Ambasadei României la Moscova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Erdogan îi face o concesie lui Putin și îmblânzește tonul la adresa Siriei – Mesaj pentru regimul de la Damasc

Publicat

in

De

Recep Erdogan a asigurat, potrivit AFP, că Turcia „nu are pretenţii” la teritoriul sirian. „Nu avem pretenţii la teritoriul Siriei (…). Regimul (de la Damasc) trebuie să fie conştient de acest lucru”, a declarat Erdogan, care ameninţă din luna mai cu o nouă ofensivă în nordul Siriei împotriva unor grupări kurde, notează Agerpres.

Preşedintele turc a reafirmat, însă, că armata Ankarei – prezentă în zone din nordul teritoriului sirian ce se învecinează cu Turcia – este „gata” în orice moment să lanseze o nouă ofensivă.

Între 2016 şi 2019, armata turcă a lansat trei operaţiuni de anvergură în nordul Siriei, vizând miliţii şi organizaţii kurde.

Ankara vrea să creeze o „zonă de securitate” de 30 de kilometri la frontiera sa sudică.

De asemenea, potrivit Reuters, Erdogan a dat asigurări că nu a respins niciodată dialogul şi diplomaţia în relaţiile cu Siria. Diplomaţia între state nu poate fi niciodată total întreruptă, a spus Erdogan, pe un ton mai blând decât în afirmaţiile sale anterioare.

Marţi, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat că 17 persoane au fost ucise în lovituri ale armatei turce asupra unei poziţii a regimului sirian lângă frontiera turcă, după confruntări în timpul nopţii între forţele Ankarei şi combatanţi kurzi.

Preşedintele Erdogan, care s-a deplasat joi în Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, a îndemnat de asemenea la „întărirea” coordonării cu Moscova în nordul Siriei, pentru a lupta împotriva „terorismului”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend