Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Trei argeşeni prinşi în flagrant, in centrul oraşului ! VINDEAU DROGURI

Publicat

in

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Piteşti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale-Brigada de Operațiuni Speciale Pitești, au depistat în flagrant delict trei persoane, care ar fi oferit spre vânzare 350 de comprimate de esctasy.

În cursul zilei de 24 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Piteşti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti, au acţionat pentru destructurarea unei grupări având ca preocupare traficul de droguri de mare risc.

Aceştia au depistat în flagrant, pe raza municipiului Pitești, trei persoane, dintre care un minor de 16 ani, un tânăr de 18 ani și un bărbat de 45 de ani, care ofereau spre vânzare 350 de comprimate de esctasy, contra sumei de 17.500 de lei.

Pentru administrarea probatoriului, după depistarea în flagrant, au fost efectuate șase percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite 17 comprimate ce par a fi ecstasy, 2 pungi autosigilante ce conțin comprimate cu forme neregulate, de culoare albă, 2 telefoane mobile, înscrisuri și suma de 1700 lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 45 de ani şi tânărul de 18 ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Pitești. La activitate au luat pate și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Capitala va fi ‘înghețată’ și în 2023! Gabriela Firea: ‘Fondurile se pot considera pierdute. Bucureștenii stau în casă în frig și își aduc aminte de vremea lui Ceaușescu’

Publicat

in

De

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea afirmă, marţi seară, că banii europeni pentru termoficarea din Bucureşti sunt ”ca şi pierduţi”, iar primarul Nicuşor Dan trebuia să prezinte stadiul atragerii acestor bani. Primarul nu poate face asta pentru că nici măcar nu a început. ”Dacă în noaptea aceasta încep, tot nu au cum să încheie până în septembrie 2023”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a vorbit, marţi seară, la Antena 3, despre pierderea banilor pentru termoficarea din Bucureşti şi explicaţiile pe care ar trebui să le dea primarul general.

Întrebată dacă banii sunt pierduţi, Firea a afirmat:

”Sunt ca şi pierduţi (…) domnia sa trebuia să răspundă astăzi foarte clar (…) am început, am lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noilor conducte de termoficare, care le vor înlocui pe cele vechi de 40, 50, 60 de ani. Vom folosi aceste fonduri europene nerambursabile de aproape 300 de milioane de euro obţinute de echipa fostului primar, pentru că ne preocupă pe toţi practic soarta bucureştenilor şi suntem în stadiul X. Domnia sa nu are cum să vină cu această explicaţie, pentru că nu a început, nu a demarat încă într-un an şi câteva luni procedura de licitaţie”.

Fostul primar crede că este prea târziu pentru demararea procedurilor.  

”Dacă în noaptea aceasta încep tot nu au cum să încheie până în septembrie 2023, adică la anul, pentru că repet, licitaţia durează măcar un an şi jumătate minimum, iar proiectarea în sine fiind un obiectiv complex, durează minimum un an şi jumătate, deci fondurile se pot considera pierdute. Între timp, bucureştenii stau în casă în frig şi îşi aduc aminte de vremea lui Ceauşescu”, a mai declarat Firea.

Aceasta susţine că, deşi ne plângem de lipsa banilor, când îi avem ”le dă cu piciorul”.  

”Noi ne plângem toţi ca ţară, comunităţi, oraşe, că nu sunt bani, dar atunci când îi avem aprobaţi imediat vorbim şi de facturi, le dăm cu piciorul. Dumnealui în acea postare, a afirmat, de asemenea, că este la zi cu plăţile către Termoenergetica şi Termoenergetica către ELCEN. Nu este la zi, nu a plătit factura pe noiembrie, pe decembrie şi aşa mai departe are 3 luni de întârziere, deci să nu se mai dea corect, corectul corecţiilor că nu este sub nicio parte corect”, a mai declarat Firea.

Întrebată dacă mai are viitor sistemul centralizat, Firea a afirmat:

”Sistemul de termoficare centralizat este în primul rând, cel mai ecologic. Trebuie să ne gândim şi la mediul înconjurător”, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Daniel Fenechiu, despre acuzația de plagiat adusă premierului Nicolae Ciucă: ‘Aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun’

Publicat

in

De

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, în contextul acuzaţiilor care i se aduc premierului Nicolae Ciucă privind plagierea tezei de doctorat, că ”aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun” şi a precizat că în politică,” oamenii nu pot să fie oglindă, toţi au câte ceva”. ”Noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat”, a mai spus senatorul.

”Eu cred că noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat. Aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun. În 2014 am aplicat această practică şi am luat 20%”, a spus Fenechiu, dând ca exemplu pe Dan Motreanu, Ludovic Orban, Dan Scutaru, Vasile Blaga, care ulterior au fost achitaţi.

Fenechiu a precizat că, ”să arunci peste bord orice om poilitic pentru că apare o suspiciune la adresa lui, nu faci altceva decât să afectezi structura de partid”.

”În politică, oamenii nu pot să să fie oglindă, toţi au câte ceva”, a mai spus senatorul liberal.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze dacă verdictul academic va fi de plagiat, Daniel Fenechiu a răspuns:

”Cu siguranţă, dacă se va întâmpla un lucru de genul acesta, domnul Ciucă, care este un om de onoare, va ştii ce are de făcut”.

”Eu am convingerea că, în situaţia în care apare o problemă legată de probitatea generalului Ciucă, generalul Ciucă nu se va expune nici el şi nu îşi va expune partidul. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că îl ştiu pe Ciucă, este un om extrem de serios”, a mai afirmat Fenechiu, adăugând că el aşteaptă un verdict al unei entităţi ştiinţifice.

PressOne a scris, marţi, că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” anunţă, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend