Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Treceri de pietoni 3D în apropierea şcolilor pentru limitarea accidentelor cu minori, în Giurgiu

Avatar

Publicat

in

Inspectorul şef al IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în municipiul Giurgiu vor fi realizate treceri de pietoni 3D în apropierea grădiniţelor şi şcolilor pentru ca acestea să fie mai vizibile pentru şoferi şi a limita astfel producerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi minori potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în acest an au avut loc în judeţ 17 situaţii în care au fost accidentaţi minori, unii chiar pe trecerile de pietoni, iar o fetiţă în vârstă de 13 ani din municipiul Giurgiu a decedat în urma unui astfel de accident, în luna octombrie.

“În ultima perioadă de timp o atenţie deosebită a fost acordată accidentelor rutiere în care au fost implicaţi copii pe trecerile de pietoni, motiv pentru care, din această săptămână, am demarat activităţi de prevenire în unităţile de învăţământ şi am lansat o campanie în acest sens, iar în timpul acestor acţiuni am constatat cu stupoare că aceşti copii nu au minimum de noţiuni despre cum se traversează o stradă, nu ştiu ce activităţi trebuie să desfăşoare înainte de a păşi pe o trecere de pietoni. De aceea am zis să fie un moment zero din care să începem aceste activităţi şi cu sprijinul Serviciului Rutier am făcut mai multe pliante cu toate recomandările pe care le avem. Vrem să facem şi treceri de pietoni 3D în apropierea unităţilor de învăţământ”, a declarat şeful IPJ Giurgiu.

El a spus că poliţiştii rutieri desfăşoară aceste activităţi în grădiniţe şi şcoli, dar continuitatea acestei educaţii rutiere trebuie asigurată de profesori, părinţi şi societatea civilă şi chiar şi pe reţelele de socializare.

“Vrem să facem campania şi pe Facebook, pentru că cei mici reacţionează la acest mod de comunicare şi dacă văd că apare pe Facebook distribuie şi atunci informaţiile ajung la cât mai mulţi beneficiari şi poate aşa reuşim să schimbăm ceva. Astfel de noţiuni de educaţie rutieră nu sunt predate nicăieri, de aceea ar fi bine să existe o campanie la nivel naţional prin care anumite ore de educaţie rutieră să fie incluse în programa şcolară, la orele de dirigenţie sau cele de educaţie civică, pentru că este vorba de viaţa copiilor şi ei trebuie să primească cât mai multe informaţii privind modul de a se proteja de accidentele rutiere. Noi vom merge şi la orele de dirigenţie şi vom participa inclusiv la şedinţele cu părinţii, pentru că dacă nu ducem până la capăt acest mesaj nu ne atingem scopul şi nu rezolvăm nimic. Trebuie să ne învăţăm copiii lucrurile elementare de viaţă. Totodată, fac eforturi să fie mai multă poliţie pe stradă”, a completat Cătălin Georgescu.

Şi Şeful Serviciului Rutier Giurgiu, Marian Popescu, a spus că toate trecerile de pietoni din oraş vor fi refăcute.

“Noi încercăm cu administraţia locală din municipiul Giurgiu să facem toate trecerile de pietoni stil cocoaşă, aşa cum avem 40 la sută din ele, iar, iniţial, la Colegiul Naţional ‘Ion Maiorescu’ şi la Şcoala generală nr. 4, cu sprijinul unui arhitect, vom face trecerea de pietoni 3D, după care vom continua proiectul şi la celelalte şcoli. Atunci când te apropii de trecerea de pietoni ai impresia că ai obstacol în faţă şi încetineşti. O altă propunere pe care am făcut-o administraţiei locale este aceea ca trecerile de pietoni să fie mai intens luminate pe timpul nopţii”, a declarat Marian Popescu.

Potrivit IPJ Giurgiu, de la începutul acestui an în judeţ au avut loc 17 evenimente rutiere în care au fost implicaţi minori, cei mai mulţi dintre aceştia cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani, iar în luna octombrie a avut loc un accident rutier mortal în municipiul Giurgiu când o fetiţă în vârstă de 13 ani a fost lovită de un autoturism chiar pe trecerea de pietoni de lângă şcoală.

Conform sursei citate, viteza şi neacordarea de prioritate sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere în judeţul Giurgiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol. Contraindicaţiile relative sunt pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

Citește și: 30 de zile de la nașterea Guvernului Cîțu – Ciolanul încă nu s-a împărțit, România nu are proiect de buget

”Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune medicul Virgil Musta, conform Adevărul.

Pacienți care ar trebui să se vaccineze cât mai curând

“Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, mai spune medicul Virgil Musta.

Ce se întâmplă dacă te vaccinezi împotriva COVID-19 şi eşti deja infectat

“Strategia actuală de vaccinare nu pune în discuție prezența virusului Sars CoV-2 în momentul vaccinării. De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars CoV-2, pentru că îi blochează receptorii de intrare celulară și deci implicit înmulțirea virusului în organismul nostru. Deci, nu este contraindicație medicală”, a explicat dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriel Toncean, reales pentru a treia oară în fruntea Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

Avatar

Publicat

in

De

Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, convocată sâmbătă, în municipiul Reghin, l-a reales pe Gabriel Toncean, pentru a treia oară, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, cu unanimitate de voturi, anunță AGERPRES.

Alături de Gabriel Toncean, care a fost singurul candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, a fost reales şi vicepreşedintele FRCF, în persoana Monicăi Mureşan, în acelaşi cadru fiind desemnaţi şi membrii Biroului Federal al FRCF.

“Le mulţumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o din nou! Încep astfel un nou mandat ca preşedinte al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, un mandat pentru care avem obiective măreţe. Ne pregătim ca în 2022 să organizăm, în România, Campionatul Mondial de Seniori, iar în 2021 să consolidăm locul sportivilor noştri în vârful clasamentului balcanic, european şi mondial al culturismului şi fitnessului. Ne propune astfel ca ediţia din 2022 a Campionatului Mondial de Seniori să aibă loc la Cluj-Napoca, unde există infrastructura necesară unei astfel de competiţii de amploare, la care participă între 1.200 şi 1.400 de sportivi”, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Toncean.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

FRCF a organizat în România mai multe evenimente internaţionale majore, precum CM Juniori în 2017, la Bistriţa, Cupa Mondială în 2018, la Cluj-Napoca, Campionatul Balcanic în 2018, la Drobeta-Turnu Severin, iar în urma performanţelor sportivilor români şi a reuşitelor organizatorice ale federaţiei, preşedintele FRCF, Gabriel Toncean, a fost ales, în prezidiul de conducere al Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness (EBFF), cât şi în cel al Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness (IFBB).

Gabriel Toncean este şi preşedintele Federaţiei Balcanice de Culturism şi Fitness.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend