Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Tratarea cancerului la Spitalul Judeţean din Galaţi cu al doilea accelerator liniar de particule

Publicat

in

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi a primit cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului, echipament achiziţionat printr-un program derulat cu fonduri de la Banca Mondială.

Potrivit unui comunicat transmis de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, echipamentul medical a fost adus la Spitalul Judeţean, specialiştii au început deja montarea în cel de-al doilea buncăr al unităţii medicale, iar apoi vor urma activităţile de calibrare, testare şi autorizare.

De asemenea, în interiorul buncărului se lucrează la ultimele finisaje.

Noul accelerator liniar este un echipament medical produs în Statele Unite ale Americii, fiind dotat cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

„La Galaţi se află unul dintre puţinele centre medicale din ţară dotate cu două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului şi singurul din această zonă a ţării. În curând vom inaugura şi singurul centru din regiunea noastră de diagnosticare a tumorilor cu ajutorul unui PET-CT. Vorbim de echipamente medicale performante, care cresc şansele de vindecare, acţionând precis doar asupra tumorii. La Galaţi, de la punerea în funcţiune a primului accelerator liniar de particule, au fost trataţi peste 1.800 de pacienţi din toată regiunea, specialiştii afirmând de mai multe ori că între 60% şi 80% dintre cazurile de cancer sunt tratate cu ajutorul radioterapiei”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Noul accelerator liniar este un echipament medical produs în Statele Unite ale Americii, dotat cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

Valoarea acceleratorului liniar, a tuturor accesoriilor şi a lucrărilor de amenajare necesare pentru instalarea echipamentului medical este de 2,1 milioane de dolari, fonduri obţinute prin Banca Mondială, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătăţii, informează Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Colonel rus, suspectat că a pierdut un laptop cu informații militare după o noapte de băut

Publicat

in

De

Alexandr Kuzivanov, un colonel rus ce conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova, este suspectat că a pierdut un laptop ce conținea informații militare după o noapte de băut.

Alexandr KuzivanovFoto: Baza

Jurnaliștii de la site-ul de știri Baza notează într-o postare făcută pe Telegram că bărbatul a pierdut laptopul cu informații militare după ce a băut alături de un alt ofițer rus în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.

Institutul Central de Cercetare este responsabil de elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Kuzianov conduce centrul ESIMO din cadrul instituției, acesta ocupându-se de studiul oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Colonelul rus nu-și amintește cum a pierdut laptopul

Jurnaliștii de la Baza afirmă că pe Kuzivanov a sărbătorit în seara zilei de 18 mai împlinirea a 70 de ani, alături de un alt colonel din cadrul institutului, și că și-a pierdut memoria după a doua sticlă servită.

Soția sa a fost cea care a reconstituit succesiunea evenimentelor care au urmat, relatând că ofițerul a fost dus acasă de paramedici după ce lui Kuzianov i s-a făcut rău pe stradă și trecătorii au chemat ambulanța.

Mai târziu, Kuzivanov a descoperit că și-a pierdut laptopul, care conținea note și planuri pentru articole pe subiecte militare.

Colonelul a spus poliției că articolele erau pentru „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar articole, și că documentele nu conțineau informații secrete.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antonio Conte, după calificarea lui Tottenham în Liga Campionilor: Cred că acest loc patru este unul dintre cele mai mari succese din cariera mea

Publicat

in

De

Antrenorul italian Antonio Conte a declarat că a realizat cu Tottenham, prin calificarea în Liga Campionilor la fotbal, unul dintre cele mai mari succese din cariera sa, conform Agerpres.

”Ca să fiu sincer, eu cred că acest loc patru este unul dintre cele mai mari succese din cariera mea. Uneori poţi fi mulţumit chiar dacă nu obţii trofee”, a declarat Antonio Conte pentru Sky Sport, după ultima etapă, în care Spurs a surclasat-o pe Norwich City cu 5-0.

Tottenham Hotspur ocupa un loc la mijlocul clasamentului din Premier League, în noiembrie, la sosirea antrenorului Antonio Conte, dar italianul a reuşit să conducă echipa pe locul patru, ultimul din Liga Campionilor după o cursă de recuperare impresionantă, notează AFP.

Cu acest succes, Tottenham a terminat Premier League cu două puncte înaintea lui Arsenal (locul 5), care a învins Everton (5-1), dar va trebui să se mulţumească cu Europa League.

”Cred că am atins maximum la ce puteam visa în noiembrie, pentru că situaţia la acel moment nu era bună din numeroase motive. Cred că am făcut o treabă foarte bună şi pentru mine este o reuşită foarte frumoasă într-un campionat atât de dificil, pentru că aici se găsesc cei mai buni jucători şi cei mai buni antrenori”, a adăugat Conte, care se numără printre favoriţi la preluarea lui PSG, în cazul în care campiaona Franţei se desparte de Mauricio Pochettino.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend