Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Transylvania Open: Jaqueline “Dracula” Cristian o așteaptă în sferturi pe Simona Halep

Publicat

in

Calificată în sferturile de finală la Transylvania Open după una dintre cele mai importante victorii din carieră (7-6(5), 7-5 cu Ajla Tomljanovic), Jaqueline Cristian a afirmat că Dracula îi poartă noroc (aluzie la pelerina pe care o poartă la intrarea pe teren) și a precizat că își dorește să o întâlnească pe Simona Halep în următoarea rundă a competiției de la Cluj-Napoca.

“A fost o luptă incredibilă, mă bucur foarte mult că am câştigat. Cred că Dracula este cel care îmi poartă noroc în această săptămână, pare că este viu noaptea. A fost o luptă bună, ştiam că Ajla este o jucătoare foarte valoroasă, iar asta face victoria mai specială. Nu mă pot gândi acum la scor, la ceea ce s-a întâmplat în meci, vreau doar să mă bucur de moment împreună cu familia şi echipa mea.

Mi-am spus atunci că am muncit foarte mult pentru a ajunge în aceste situaţii (n. r. despre cele trei mingi de meci ratate). I-am avut lângă mine pe cei din echipa mea şi de fiecare dată când aveam îndoieli mă uitat spre ei, spre antrenorul meu şi am simţit sprijinul tuturor. Mi-am spus că am muncit pentru a ajunge aici, asta a fost în mintea mea.

Am gândit pozitiv până la sfârşit şi am crezut în şansa mea. Simţeam că am jocul şi nivelul să câştig acest meci. Bineînţeles că mă aşteptam la o bătălie foarte intensă, dar am dat tot ce am putut. Am jucat acasă, am simţit sprijinul tuturor, ce pot să spun… s-au legat toate lucrurile.

Eram pregătită să joc şi setul decisiv. O dată ce am intrat pe teren nu am mai ţinut cont de nimic. Eram pregătită să câştig şi gata să fac totul pentru asta. E ceva special să obţin acest rezultat acasă, să câştig meciurile astea, mai ales cu pelerina lui Dracula. Am început aşa şi sper să o duc în acest mod până duminică” – Jaqueline Cristian la DigiSport.

Posibil duel cu Simona Halep

Jaqueline Cristian speră ca în sferturile de finală să joace împotriva Simonei Halep, cea care o va întâlni, joi, în optimile de finală, pe rusoaica Varvara Gracheva (meciul va începe după ora 18:30 și va fi transmis LiveText pe HotNews.ro).

“Mă bucur dacă va fi aşa, sigur va fi un meci foarte bun. Eu sunt gata, vreau doar să intru pe teren să mă bucur că sunt aici, în sferturi, la Cluj. Indiferent cu cine joc vreau să dau tot ce am mai bun. M-a impresionat meciul Simonei de azi. Clar de la ea ai ce să înveţi, de aia m-am şi dus să văd nivelul ei” – Jaqueline Cristian.

Jaqueline Cristian (23 ani, 105 WTA) şi-a asigurat un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Simona Halep şi rusoaica Varvara Gracheva.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Klaus Iohannis anunță că rămâne DEDICAT respectării Constituției: Șeful statului e ACUZAT de politicien că a forțat limitele ei

Publicat

in

De

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 8 decembrie 2021, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Pe 8 decembrie 1991, cu o majoritate covârșitoare, românii au aprobat Constituția țării noastre prin referendum, un act cu valențe profund simbolice, reprezentând ruperea de trecutul comunist și aspirația către o societate definită de principiile occidentale.

Într-o perioadă a tranziției, Constituția a fost piatra de temelie pe care țara noastră și-a bazat angajamentul hotărât de a urma o traiectorie democratică.

Legea noastră fundamentală a reunit și a consfințit valorile supreme din societate, fiind, totodată, un imbold profund al modernizării statului, în spiritul idealurilor Revoluției din Decembrie 1989.

În comparație cu marile democrații ale lumii, avem o Constituție tânără, concepută în lumina acestui nou început. În logica sa profundă, Legea fundamentală a realizat un echilibru între moștenirile culturale, instituționale și curentele de gândire ancorate în tradițiile democratice ale lumii.

După un trecut totalitar, au fost trasate limitele puterii și s-au consacrat drepturile și libertățile cetățenilor. Mai mult decât atât, Constituția a stabilit legătura dintre cetățeni și instituțiile statului, prin crearea mecanismelor de control și echilibru, necesare asigurării legitimității și prevenirii abuzurilor.

La 30 de ani de la aprobarea prin referendum a Constituției, trebuie să vorbim mai mult despre valorile și idealurile pe care le-a reunit legea noastră fundamentală, despre importanța și relevanța acestor valori și aspirații în societatea de astăzi. Înțelegerea Constituției contribuie în mod substanțial la întărirea legăturii dintre stat și cetățeni săi, pentru că nicio democrație nu poate subzista în absența unui set de valori comune, asumat și respectat ca atare.

Legea fundamentală ne invită să ne asumăm un rol activ în societate, să înțelegem limitele puterii statului, să ne exercităm drepturile cu bună-credință și să ne îndeplinim îndatoririle, toate pentru a clădi un viitor mai bun națiunii noastre.

Ziua Constituției este mereu un bun prilej de a conștientiza că responsabilitatea dezvoltării și modernizării societății noastre este una comună, iar acest efort este unul continuu pentru cei de astăzi, dar mai ales pentru generațiile care vor urma.

Ca Președinte al României, rămân puternic dedicat rolului constituțional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale și la buna funcționare a instituțiilor publice.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Povestea unei familii blocată la granița indo-pakistanez – Copilul născut în această perioadă a fost botezat ‘Graniță’

Publicat

in

De

O femeie a născut în timp ce era blocată la graniţa dintre India şi Pakistan. Femeia a decis să îşi boteze bebelușul „Graniţă”. Aceasta era însoţită de soţul ei cu care a întreprins un pelerinaj în Haridwar, în nordul Indiei.

O femeie a rămas blocată la frontiera dintre India şi Pakistan, Attari-Wagah, timp de mai bine de două luni, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Pentru a marca greutăţile prin care a trecut, la venirea pe lume a noului copil, l-a botezat sugestiv „Graniţă”.

Nimbu Bai şi soţul ei, Bala Ram, hinduşi din Pakistan, se numără printre sutele de călători care au sosit în India anul trecut.

Cuplul intenţiona să meargă în pelerinaj la Haridwar, în nordul Indiei. Mulţi călători au rămas blocaţi în martie 2020 din cauza izbucnirii pandemiei, atunci când mare parte dintre ţările mapamondului au închis graniţele forţat.

Din luna septembrie a acestui an, aproape 100 de hinduşi din Pakistan, inclusiv acest cuplu, au campat la graniţa Attari în încercarea de a se întoarce acasă. Pentru a călători din India în Pakistan, autorităţile au solicitat să prezinte pe lângă documentele valabile, şi test Covid-19 negativ. Pentru că le-au expirat vizele şi nici testul nu îl aveau făcut, au fost nevoiţi să aştepte.

După aproape două luni, toţi călătorii au primit aprobarea de a trece frontiera în Pakistan, mai puţin familia lui Nimbu Bai. Odată cu venirea pe lume a noului membru al familiei, şederea lor forţată s-a prelungit deoarece acum au nevoie de certificat de naştere şi paşaport pentru acesta. Fără aceste documente, vameşii pakistanezi nu îi vor lăsa să intre în ţară.

„Graniţă” s-a născut pe 2 decembrie. „Numele fiului meu este Graniţă. I-am dat acest nume pentru că s-a născut de-a lungul graniţei”, a declarat femeia, potrivit Hindustan Times.

„Ne va aminti mereu prin ce greutăţi am trecut la graniţa internaţională Attari, în special faptul că am petrecut nopţile sub cerul liber”, a declarat tatăl copilului pentru The Times of India.

Bala Ram a declarat că a făcut un apel către guvernul indian pentru a facilita călătoria înapoi casă, dar toate eforturile au fost în zadar: „Ni s-a spus că va trebui să rămânem până când ne vor sosi vizele sau scrisoarea de ieşire. Suntem singură familie care nu a primit drept de trecere”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend