Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Transportul în comun, veşnica problemǎ pentru argeşeni – „Microbuzele se dezmembreazǎ iar şoferii ne cred saci de cartofi”

Avatar

Publicat

in

#Copii puşi în pericol zilnic de şoferi inconştienţi

De nenumǎrate ori argeşenii au reclamat faptul cǎ transportul public în comun este mult sub limita civilizaţiei, mai ales în zona Curtea de Argeş şi a comunelor învecinate.

Publicitate

Oamenii se plâng de microbuze vechi care trosnesc din toate „încheieturile”, de şoferi vitezomani care nu ţin cont de faptul cǎ transportǎ oameni, de înghesuialǎ sau lipsa aerului condiţionat. Mai mult decât atât, unii cǎlǎtori spun cǎ nu au vǎzut niciodatǎ bilete pentru banii pe care îi plǎtesc şi chiar cǎ sunt luaţi în râs când le cer pentru cǎ unele firme deconteazǎ transportul angajaţilor.

Reclamaţii pentru şoferii inconştienţi şi condiţiile proaste

Zilele trecute argeşenii s-au arǎtat total nemulţumiţi de transportul pe ruta Curtea de Argeş  – Cicǎneşti şi ne-au trimis o sesizare în acest sens, sperând cǎ, dacǎ problema lor va fi cunoscutǎ, se vor lua şi mǎsuri.

„Ar trebui sǎ scrieţi un articol despre motocarele pe ruta Cicǎneşti-Curtea de Argeş care mai au puţin se şi dezmembreazǎ în mers, biletele sunt inexistente, şoferii vitezomani sau conduc de parcǎ ar cǎra cartofi şi aglomeraţia e la ordinea zilei. Poate în felul ǎsta cineva o sǎ ia o mǎsurǎ” spune supǎrat unul dintre navetiştii de pe ruta amintitǎ mai sus.

Copii puşi în pericol de şoferii care îi transportǎ

Mai mult decât atât, oamenii spun cǎ mulţi dintre cei care fac naveta sunt copii care vin la şcolile şi liceele din municipiul Curtea de Argeş şi de foarte multe ori viaţa le este pusǎ în pericol.

„Când îţi laşi copilul sǎ plece la şcoalǎ cu microbuzul se presupune cǎ ai încredere. Cǎ îl laşi pe mâna unui şofer profesionist, conştient… Lucrurile sunt total invers însǎ pentru cǎ şoferii aceştia nu respectǎ nici o limitǎ de vitezǎ, nici o regulǎ de circulaţie. Nu e normal ca drumul pânǎ la şcoalǎ sǎ fie o aventurǎ iar cel înapoi acasǎ sǎ se facǎ într-un microbuz înghesuit în care abia cǎ mai poţi respira” se mai plâng pǎrinţii, în special ai copiilor de şcoalǎ generalǎ care fac naveta la Curtea de Argeş.

Aşteptǎm aşadar pe aceastǎ cale un punct de vedere oficial al celor care reglementeazǎ transportul public în comun dar şi al patronilor firmelor de transport de pe aceastǎ rutǎ care permit şoferilor sǎ facǎ legea dupǎ cum vor. De asemenea, în astfel de cazuri organele abilitate de control se pot autosesiza şi pot demara o serie de verificǎri în acest sens, ale cǎror rezultate sperǎm sǎ fie comunicate  cǎtre toţi cei care sunt implicaţi în aceastǎ poveste care pare sǎ nu se mai termine în zona de nord a judeţului Argeş.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ambasadorul SUA în România, critici dure la adresa lui Marcel Ciolacu

Avatar

Publicat

in

De

Ambasadorul Statelor Unite în România l-a acuzat pe liderul PSD Marcel Ciolacu deoarece nu vrea să ia măsuri îParlament pentru combaterea traficului de persoane. 

„La 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat de Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în timpul guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acționeze și să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile românești curente privind traficul de persoane și statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, așa cum am făcut-o și pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane și crimei organizate. Eforturile din prezent ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane și oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, conform Digi24.ro.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

Publicitate

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alina Gorghiu: ‘Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini. Ideea de traseism eu am condamnat-o’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat  că ”sunt foarte puţini” primarii care au fost în PNL şi au fost preluaţi în calitate de candidați de PNL. 

Alina Gorghiu a vorbit, la RFI, despre racolările de primari PSD, făcute de PNL.

Publicitate

”Ideea de traseism eu am condamnat-o de foarte mult timp, nu e o noutate, ştiţi că şi în 2016, am avut înainte de alegerile locale aceste criterii de integritate, sunt şi acum. Înţeleg însă că s-au făcut anumite mutări de primari. Pentru rigoare, sunt foarte puţini acei primari care au fost preluaţi ca şi candidaţi de PNL, în general, aceia care au fost voci critice la adresa PSD în comunităţile lor şi care s-au disociat de gesturile PSD din timpul mandatului lor, dar rămâne ca acolo unde sunt cazuri care într-adevăr nu au ce să caute sau nu au nicio legătură cu PNL, să dea explicaţiile cei care le-au gestionat, respectiv preşedinţii organizaţiilor judeţene”, a afirmat senatorul PNL.

Referitor la faptul că PNL face exact ce a făcut PSD, adică racolări politice, Gorghiu a replicat: ”Acuzaţia aceasta am constatat-o, s-a făcut. Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puţini de altfel (…) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor şi în opinia mea, pentru fiecare există o explicaţie, pe care preşedintele de filială va fi obligat să o dea. Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL, sigur, vom face o analiză şi nu au ce să caute în Partidul Naţional Liberal”.​​

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend