Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Transportul în comun, veşnica problemǎ pentru argeşeni – „Microbuzele se dezmembreazǎ iar şoferii ne cred saci de cartofi”

Avatar

Publicat

in

#Copii puşi în pericol zilnic de şoferi inconştienţi

De nenumǎrate ori argeşenii au reclamat faptul cǎ transportul public în comun este mult sub limita civilizaţiei, mai ales în zona Curtea de Argeş şi a comunelor învecinate.

Oamenii se plâng de microbuze vechi care trosnesc din toate „încheieturile”, de şoferi vitezomani care nu ţin cont de faptul cǎ transportǎ oameni, de înghesuialǎ sau lipsa aerului condiţionat. Mai mult decât atât, unii cǎlǎtori spun cǎ nu au vǎzut niciodatǎ bilete pentru banii pe care îi plǎtesc şi chiar cǎ sunt luaţi în râs când le cer pentru cǎ unele firme deconteazǎ transportul angajaţilor.

Reclamaţii pentru şoferii inconştienţi şi condiţiile proaste

Zilele trecute argeşenii s-au arǎtat total nemulţumiţi de transportul pe ruta Curtea de Argeş  – Cicǎneşti şi ne-au trimis o sesizare în acest sens, sperând cǎ, dacǎ problema lor va fi cunoscutǎ, se vor lua şi mǎsuri.

„Ar trebui sǎ scrieţi un articol despre motocarele pe ruta Cicǎneşti-Curtea de Argeş care mai au puţin se şi dezmembreazǎ în mers, biletele sunt inexistente, şoferii vitezomani sau conduc de parcǎ ar cǎra cartofi şi aglomeraţia e la ordinea zilei. Poate în felul ǎsta cineva o sǎ ia o mǎsurǎ” spune supǎrat unul dintre navetiştii de pe ruta amintitǎ mai sus.

Copii puşi în pericol de şoferii care îi transportǎ

Mai mult decât atât, oamenii spun cǎ mulţi dintre cei care fac naveta sunt copii care vin la şcolile şi liceele din municipiul Curtea de Argeş şi de foarte multe ori viaţa le este pusǎ în pericol.

„Când îţi laşi copilul sǎ plece la şcoalǎ cu microbuzul se presupune cǎ ai încredere. Cǎ îl laşi pe mâna unui şofer profesionist, conştient… Lucrurile sunt total invers însǎ pentru cǎ şoferii aceştia nu respectǎ nici o limitǎ de vitezǎ, nici o regulǎ de circulaţie. Nu e normal ca drumul pânǎ la şcoalǎ sǎ fie o aventurǎ iar cel înapoi acasǎ sǎ se facǎ într-un microbuz înghesuit în care abia cǎ mai poţi respira” se mai plâng pǎrinţii, în special ai copiilor de şcoalǎ generalǎ care fac naveta la Curtea de Argeş.

Aşteptǎm aşadar pe aceastǎ cale un punct de vedere oficial al celor care reglementeazǎ transportul public în comun dar şi al patronilor firmelor de transport de pe aceastǎ rutǎ care permit şoferilor sǎ facǎ legea dupǎ cum vor. De asemenea, în astfel de cazuri organele abilitate de control se pot autosesiza şi pot demara o serie de verificǎri în acest sens, ale cǎror rezultate sperǎm sǎ fie comunicate  cǎtre toţi cei care sunt implicaţi în aceastǎ poveste care pare sǎ nu se mai termine în zona de nord a judeţului Argeş.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost confirmat cu Covid: ‘Fuseseră confirmați pozitiv mai mulți colegi din Prefectură’

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost confirmat cu COVID-19. Berbeceanu anunță că este în izolare la domiciliu și are forma ușoară a bolii.

Potrivit acestuia, s-a testat la cerere, după ce mai mulți colegi din Prefectură au contactat coronavirus.

Sunt în izolare la domiciliu de mai multe zile, sunt bine deși am fost testat pozitiv.
Nu am simptome iar analizele si CT-ul au dat rezultate foarte bune.
Am respectat regulile de distanțare fizică, am purtat mereu mască de protecție și totuși m-am contaminat.
Insă, sunt absolut sigur, faptul că m-am protejat m-a ajutat ca încărcătura virală să fie mică și să fac o formă ușoară a bolii.
Testarea am efectuat-o la cerere, deoarece la acel moment fuseseră confirmați pozitiv mai mulți colegi din Prefectură.
Imi desfășor activitățile de la domiciliu, sunt în contact permanent cu cei trei subprefecți, sunt conectat la toate activitățile iar Instituția Prefectului Municipiului București funcționează în parametrii normali.
Mulțumesc colegilor pentru dedicare și implicare, în curând mă voi alătura echipei!
Purtați mască, respectați normele aflate în vigoare și vom trece peste aceste clipe dificile!
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc să fiți sănătoși!”, este mesajul lui Berbeceanu.

Vezi și

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură cruntă pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban, din partea lui Igor Dodon

Avatar

Publicat

in

De

Igor Dodon, Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, a hotărât să îi dea în judecată pe președintele României Klaus Iohannis, cât și pe prim-minstrul Ludovic Orban. Dodon susține că autoritățile românești s-au implicat în înfrângerea sa în alegerile prezidențiale.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor străine – Președintele României, Klaus Iohannis, Prim-ministrul României, Ludovic Orban, și Președinta formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp-Karrenbauer.

După ce au analizat cererea depusă de avocatul lui Igor Dodon cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor anterior menționate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău.

CSJ a constatat joi, 26 noiembrie, competența Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani, la judecarea cauzei de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chişinău nr. 1 cu privire la contestarea actului administrativ şi constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a persoanelor străine. Prin urmare, cererea a fost trimisă spre examinare Judecătoria Chişinău.de Apel Chişinău.

„Or, prin lege este stabilită competența în litigiul dat a judecătoriilor și nu poate fi modificată”, se arată în documentul emis de reprezentanții CSJ.

„Din considerentul că un prim aspect al procesului echitabil este înfăptuirea justiției de către „un tribunal învestit de lege”, adică în primul rând având competență clar stabilită de legea națională, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție va soluționa conflictul negativ de competență, prin constatarea competenței la examinarea și soluționarea cauzei nominalizate a Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani”, au mai spus magistrații, conform Ziarul de Gardă.

Judecătorii au precizat că, în cererea sa, Igor Dodon nu a invocat pretenții clare, precum și participanții/pârâții la proces împotriva cărora a înaintat acțiunea.

Decizia magistraților a putut fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău, lucru care și s-a întâmplat, informează b1.ro

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend