Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Transportul în comun, saunǎ mobilǎ pentru pasageri – Aerul condiţionat nu face faţǎ iar reprezentanţii transportatorilor pur şi simplu nu au soluţii

Publicat

in

Reclamaţiile au început sǎ curgǎ, iar mulţi pasageri ameninţǎ inclusiv cu OPC-ul

Autobuzele „fierb” în aceste zile și la propriu, și la figurat. Iar dacǎ la sfârşit de sǎptǎmânǎ atmosfera s-a mai rǎcorit din cauza ploilor, meteorologii avertizeazǎ cǎ un nou vla de caniculǎ va ajunge în Argeş şi, o datǎ cu el, şi chinul din mijloacele de transport în comun.

In timp ce șoferii mijloacelor de transport în comun sunt trași de mânecă de călători că nu pot respira din cauza căldurii, reprezentanţii firmelor de transport spun senini că asta e tot ceea ce pot face!

Probleme similare sunt în fiecare sezon estival în Argeş cu firma care a câștigat la licitație administrarea serviciului de transport în comun. Asta, pentru că aerul condiționat nu face față căldurii de afară, iar oamenii sunt total nemulțumiți. Asta se întâmplă atunci când ai în parcul auto mijloace de transport la mâna a doua și cel mai important lucru e să ai parte de câștig în urma gestionării serviciului și nu să le oferi comoditatea miilor de oameni care apelează zilnic la autobuzele orașului.

Sesizǎrile au început sǎ fie tot mai multe

Mulţi dintre argeşenii care folosesc mijloacele de transport în comun ne-au sesizat aceastǎ problemǎ. Cǎldura este insuportabilǎ mai ales la orele de vârf când nu toţi şoferii respectǎ regulile şi urcǎ în special în microbuze, mult mai mulţi pasageri decât existǎ capacitatea pe scaune. « E imposibil. Ne carǎ ca pe sacii de cartofi, dau în toate gropile iar pe cǎldura asta, trebuie sǎ stai lipit de transpiraţia altui cǎlǎtor. Ar trebui sǎ se ia mǎsuri, sǎ se facǎ ceva… Iar vine cǎldura, iar aceleaşi probleme. Nu e primul an când situaţia e atât de încinsǎ în transportul public de persoane şi nu face nimeni nimic », a declarat revoltat un angajat din Curtea de Argeş care în fiecare dupǎ amiazǎ merge spre casǎ cu microbuzul societǎţii de transport în comun.

« Avem aer condiţionat pe maşini dar nu face faţǎ »

Referitor la acest subiect am stat de vorbǎ cu Constantin Cǎlin, preşedintele Asociaţiei Translocal din Curtea de Argeş. Acesta a declarat cǎ este conştient de problemǎ însǎ pur şi simplu nu are soluţii.

« Avem aer condiţionat pe cinci dintre maşini, cele care sunt mai noi. Instalaţia însǎ nu face faţǎ, dupǎ ce temperaturile depǎşesc 30 de grade. La Curtea de Argeş este şi distanţa foarte micǎ între staţii, uşile se deschid foarte des şi nu apucǎ sǎ se rǎceascǎ aerul. Am primit şi eu foarte multe reclamaţii şi chiar am fost şi eu pe traseu pentru a gǎsi soluţii. Din pǎcate este imposibil. Nu ne permitem sǎ ţinem aerul condiţionat pornit la capete de linie, când microbuzele staţioneazǎ câte 20 de minute pentru cǎ asta ar implica un consum foarte mare », a declarat Constantin Cǎlin.

Aşadar, situaţia încinsǎ nu poate fi rezolvatǎ, sau cel puţin nu la Curtea de Argeş unde banii transportatorilor sunt puţini pentru investiţii iar traseele prea scurte nu permit rǎcirea mijloacelor de transpoprt în comun. Singura soluţie recomandatǎ este accea ca şoferii sǎ nu urce în microbuze mai mulţi pasageri decât numǎrul de locuri pentru cǎ aglomeraţia cauzeazǎ şi mai mari probleme, în combinaţie cu cǎldura.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Florin Cîțu: ‘Nu trebuie să ne învârtim în jurul certificatului, trebuie să ne uităm la soluții care să ducă la obiective. Obiectivul nostru este de a avea mai multe persoane vaccinate’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, liderul PNL Florin Cîțu, a declarat că „nu trebuie să ne învârtim” în jurul certificatului verde, ci trebuie să găsim soluții pentru ”a avea mai puține persoane infectate” și ”de a avea mai multe persoane vaccinate”.

Ministrul Sănătăţii este acolo pentru a rezolva problema care este astăzi, aici. Atunci era un alt ministru al Sănătăţii (n.r. în vară, anul trecut), astăzi avem o problemă, număr mare de persoane infectate, număr mic de persoane vaccinate. Ăsta este rolul ministru Sănătăţii pentru astăzi (…). Nu trebuie să ne învârtim în jurul certificatului, trebuie să ne uităm la soluţii care să ducă la obiective.

Care este obiectivul nostru? Obiectivul nostru este de a avea mai puţine persoane infectate, hai să vedem care sunt soluţiile, de a avea mai multe persoane vaccinate, haideţi să găsim soluţiile. Poate certificatul e una dintre ele, poate nu. Dar, până la urmă, eu aici am o problemă, că nu văd care e obiectivul, că altfel, dacă nu am obiectiv, nu pot să judec dacă cineva îşi face treaba sau nu. Oricum, evaluarea o face premierul şi dacă premierul este mulţumit, este bine atunci„, a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului, întrebat pe acest subiect.

El a fost întrebat cum comentează faptul că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea că „oportun era în august să fie aprobat acest certificat, acum deja nu mai are rost”.

Liderul liberal a afirmat că observă o creştere a numărului de infectări şi o scădere a numărului de vaccinări.

„Creşte numărul de persoane infectate, scade numărul de persoane vaccinate. Eu ştiu că în vară eram de pe băncile Parlamentului, acuzaţi de oameni care au astăzi puterea de decizie că nu creştem campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare. Astăzi vedem acelaşi lucru, fără niciun fel de soluţii. Aşa se întâmplă în viaţă, câteodată te prind din urmă ipocrizia şi altele (…)”, a conchis Cîţu, informează agepres.ro.

Vezi și:

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a făcut anunțul momentului: Ce se întâmplă cu majorarea alocațiilor de stat pentru copii

Florin Cîțu, săgeți către Marcel Ciolacu: ‘Nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluție. Să ne gândim ce vom face iarna viitoare, pentru că la vară știm foarte bine, consumul scade’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Diana Șoșoacă, proiect de lege devastator. Senatoarea vrea introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru această faptă

Publicat

in

De

Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională

Exercitându-și atribuțiile de senator, Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de  avocatul Dan Chitic, reprezentant recunoscut al mișcării antivacciniste.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415-1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Această sumă ar fi rezultatul explorării aurului de către Turcia, Austria și Rusia, la care se adaugă ceea ce s-ar fi furat în perioada de la declararea independenței până în 1945.

Ce prevede proiectul de lege inițiat de Șoșoacă

Proiectul ar modifica Codul Penal în două puncte, respectiv reformularea articolului nr. 176 care definește termenul „public” și introducerea unul alt paragraf articolului 394, care stabilește infracțiunea de subminare a economiei naționale.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani sau detenția pe viață și interzicerea unor drepturi”, potrivit b1tv.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend