Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Transportatorii fac scandal -Ruta Piteşti – Râmnicu Vâlcea trebuie redeschisă urgent

Avatar

Publicat

in

Cheltuielile mari pentru drumul ocolitor afectează firmele mari şi nu numai

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Ministerului Transporturilor urgentarea lucrărilor şi deschiderea traficului pentru vehiculele comerciale pe DN7, între localităţile Piteşti – Râmnicu Vâlcea, sector de drum care este parte a Coridorului de Transport Pan – European IV, se arată într-un comunicat al organizaţiei.
‘Restricţia de circulaţie pentru acest sector de drum naţional şi european, comunicată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe 31.07.2014 şi menţinută prin comunicatul din 02.08.2014 pentru vehiculele comerciale de marfă peste 7,5 tone, aduce grave prejudicii atât transportatorilor rutieri de marfă, cât şi economiei naţionale, având în vedere faptul că oraşul Piteşti este un centru economic important pentru România, o adevărată capitală a exportului românesc şi a industriei auto’, se arată în comunicatul citat.

Publicitate

Potrivit UNTRR, există o diferenţa foarte mare, de peste 100 km între ruta uzuală şi varianta ocolitoare indicată de CNADNR pentru vehiculele comerciale de peste 7,5 tone pe sensul Piteşti – Rm. Vâlcea.

‘Diferenţa foarte mare, de peste 100 km, între ruta uzuală şi varianta ocolitoare indicată de CNADNR pentru vehiculele comerciale de peste 7,5 tone pe sensul Piteşti-Rm. Vâlcea, respectiv Piteşti – DN 65 – Slatina – Găneasa – intersecţie DN 64 – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea, conduce la o majorare semnificativă a costurilor directe ale firmelor de transport rutier cu motorina (35 litri suplimentar minim) şi cu uzura vehiculelor, dar şi la o creştere cu până la 2 ore a timpului de deplasare între cele 2 localităţi, în condiţiile în care durata de condus zilnică a unui şofer profesionist în UE nu depăşeşte 9 ore. Prin introducerea acestei restricţii, transportatorii rutieri care activează în această zonă sunt direct afectaţi, pentru că nu se admite nici accesul camioanelor către propriile puncte de lucru ale firmelor din judeţul Argeş (situate în zona restricţionată)’, se mai spune în comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VEZI cine a câștigat Primăria Albeștii de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

PNL a castigat alegerile in comuna Albestii de Arges la un scor confortabil iar Gabriel Popa va conduce primaria pentru inca 4 ani. Candidatul PSD, Vasile Sava, nu a reusit sa revina in fruntea comunei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cristian Gentea este noul primar al Piteștiului!

Avatar

Publicat

in

De

La ora 21:00, secțiile de votare s-au închis și în Argeș iar reprezentantii partidelor di sectiile de votare au inceput imediat numaratoarea voturilor. Conform primelor date ale numaratorii paralele, in mai mult de jumatate din sectiile de vot , Cristian Gentea, candidatul PSD, conduce în clasamentul provizoriu, fiind urmat cu un scor destul de strâns de următorii doi plasați, respectiv Sorin Apostoliceanu (PNL) și Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend