Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Traian Băsescu rupe tăcerea despre fuziunea PNL- PMP: ‘Nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuală fuziune a PMP cu PNL’

Publicat

in

Într-o postare pe pagina de Facebook, europarlamentarul Traian Băsescu reacționează la informațiile cu privire la o posibilă fuziune între PMP și PNL. Fostul președinte precizează că nu va participa la asemenea negocieri și nici nu are de gând să se mai implice politic în afara grupului PPE din Parlamentul European.

„Comunicat

Cu privire la posibila mea implicare in negocieri dintre PMP si PNL, fac urmatoarele precizari: 1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP;
2. Nu detin niciun fel de functie in PMP;
3. Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL;
4. Singura activitate politica pe care o desfasor este legata de activitate grupului PPE din Parlamentul European.
Va doresc tuturor, sanatate!
Traian Basescu”, este mesajul postat de Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

PNL și PMP au decis să fuzioneze, în sensul că partidul condus de Cristian Diaconescu ar urma să fie absorbit de formațiunea lui Florin Cîțu, au declarat surse liberale pentru PS News. PNL ar câștiga prin această fuziune 2.300 de consilieri și 50 de primari. De asemenea, la nivelul PNL se vorbește și de o fuziune cu ALDE, partidul condus acum de Daniel Olteanu. PS News a luat legătura cu președintele ALDE, dar până în acest moment nu am obținut o reacție oficială.

Surse din PNL susțin că, în ședința Biroului Executiv de vineri, s-a stabilit deja echipa care va negocia procesul de fuziune cu PMP, iar în urmă cu trei săptămâni, conducerea PMP ar fi votat, la rândul ei, în unanimitate începerea acestor negocieri, urmând să aibă sâmbătă o ședință decisivă în acest sens. Cele două partide au stabilit un calendar privind procesul de fuziune, urmând să stabilească ce va primi PMP în noua structură.

Discuțiile la nivelul PNL au fost confirmate inclusiv de Florin Cîțu. „Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat președintele PNL la Palatul Parlamentului.

PMP a negat, însă, informația printr-un mesaj pe Facebook: ”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că <<știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false>>”, conform psnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Neamțului Iohannis i s-a și făgăduit că intrăm în Schengen și a uitat de Germania. Mie mi se pare un semn de trecere la un nou stăpân’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu critică reacția oficialităților române la anunțul președintelui Emmanuel Macron că va trimite trupe franceze în România și le interpretează ca un semn al trecerii noastre la un nou stăpân.

„Din punct de vedere al Bucureștiului, mie mi se pare un semn de trecere la un nou stăpân. Acele texte penibile… președintele României, Ciucă și ministrul de Externe i-au răspuns în franceză lui Macron. De ce? Dacă erau olandezii, răspundeam în olandeză? În primul rând se vede că USR-ul nu are nicio treabă. Normal era ca opoziția să spună dl președinte spuneți-ne și nouă despre ce e vorba.”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că anunțul președintelui Macron nu a venit dintr-odată, ci a fost rezultatul unor negocieri anterioare, sublininiind interesul acordat în ultimul timp ambasadorului Franței la București, Laurence Auer.

„Acum rezultă, și din ce spune Bogdan Aurescu, și știu și eu, că au fost negocieri. Adică ieși cu un comunicat. Ții o conferință de presă și te adresezi în primul rând poporului roman. Oameni buni, în legătură cu ce a zis președintele Macron, președintele Franței, ținem să precizăm (…) nu se poate să nu spui așa ceva. Macron a spus dinadins că și în România, și a doua zi, spre stupoarea mea, șeful statului, premierul și ministrul de externe au răspuns în franțuzește multumim Franța. Și dacă erau chinezi, le răspunde în chineză? Adică limba în care le răspunde este cea română. Am observat în ultimul timp că ambasadoarea Franței începe să devină ambasadoarea SUA. Toată lumea se întâlnește cu ea, există și un calendar, în aceste zile trebuia semnat contractul cu corvetele, cu Naval Grup, care este franțuzesc și o să ne dea dureri de cap de la olandezi.”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, în actualul context european, când Germania și-a pierdut influența după retragerea Angelei Merkel, și pe fondul promisiunilor că România ar putea intra în Schengen, președintele Iohannis a uitat de Germania.

Probabil neamțului Iohannis i s-a și făgăduit că intrăm în Schengen și a uitat de Germania. Depinde, dacă pierde Macron alegerile, ceea ce nu cred pentru că sunt prea mulți interesați ca Franța să redevină napoleoniană. Este clar că Germania nu are cum să-și revină pentru că acel guvern e de coaliție, de doi lei.”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă va fi război, România nu va fi afectată și ironizează reacțiile SUA și Germania la amenințările Rusiei.

„Dacă izbucnește un război, o să fie pe deasupra noastră. Singurul lucru, pe care îl spune și Dâncu, e că vor veni refugiați. Nu cred că România va fi afectată. Dar încă o dată… spuneați că Ucraina nu e membră NATO. Dar ce, Polonia era membră NATO când a izbucnit al doilea Război Mondial? A invada o țară înseamnă act de agresiune, agresiunea agresiunilor, și ei zic impunem sancțiuni. Și nemții zic dacă invadați, oprim Nord Stream 2. Trebuie să spui dacă invadați începem războiul, venim și noi cu trupe.”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: ‘Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ. Va fi schimbat când va dori Iohannis’

Publicat

in

De

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu doreşte să îl critice pe actualul președinte al partidului Florin Cîţu pe motiv că nu poate să dea „cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL”

Ce am avut de spus, am spus în competiţie. Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL. Cîţu va fi schimbat când va dori Iohannis şi va fi schimbat cu cel cu care doreşte Iohannis. Dacă se hotărăşte Iohannis să-l schimbe pe Cîţu. Părerea mea e că nu mai poate să-l ţină foarte mult, nu poţi să ţii în fruntea unui partid o persoană care practic are credibilitate aproape zero în spaţiul public” a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat cine ar fi, în opinia sa, succesorul lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a evitat să „anticipeze” în această privinţă.

Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu două săptămâni, probabil v-aş fi răspuns Nicolae Ciucă, dar după acuzaţia de plagiat care este formulată de o persoană care s-a ocupat de subiectul ăsta şi care atunci când a formulat o acuzaţie de plagiat a formulat-o pe baza unei analize foarte serioase mă refer la doamna Şercan (…)  La un moment dat şi Bode se încălzea pe margine, dar Bode, în mod normal, ar trebui să demisioneze după tot ce apare în zona de Poliţie. Dacă ar exista un motiv pentru care Bode s-ar putea califica la funcţia de preşedinte al PNL este că a reuşit să-şi secretizeze lucrarea”, a adăugat Ludovic Orban.

Fostul premier spune că a fost „ofertat” să îşi susţină doctoratul, dar a refuzat. 

În ceea ce priveşte actuala situaţie a PNL, Orban afirmă că partidul pe care l-a condus este „în prăbuşire” şi „fără vreo resursă de revenire”.

Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e în alianţă cu PSD-ul la guvernare. Sunt după cum bate vântul”, mai spune Orban, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend