Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

Avatar

Publicat

in

Fostul președinte al României Traian Băsescu susține că e imposibil ca Duduienii să nu răzbune moartea lui Emi Pian, în ciuda faptului că aceștia au declarat în repetate rânduri că așteaptă ca justiția să le facă dreptate.

“Răzbunarea pentru Pian va crâncenă, dar nu acum, ci când vor considera ei că e necesar. Deocamdată stau cuminți, că e toată poliția cu ochii pe ei”, a declarat  Traian Băsescu la România TV.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sf. Sofronie de la Essex a dăruit românilor moaștele Sf. Siluan Athonitul

Avatar

Publicat

in

De

Sfântul Sofronie de la Essex a dăruit românilor în anul 1992 un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Siluan Athonitul, serbat anual în 24 septembrie.

Actul de donaţie care a însoţit sfintele moaşte a fost întocmit și semnat de Sfântul Sofronie de la Essex, canonizat anul trecut de Patriarhia Ecumenică, notează Basilica.ro.

Publicitate

Fragmentul este unul dintre cele primite de Sfântul Sofronie în data de 24 septembrie 1941, pe atunci Arhimandrit la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” din Muntele Athos, când a avut loc deschiderea mormântului Sfântului Siluan Athonitul, la trei ani de la adormirea sa.

Sfântul Sofronie menţionează în actul de donaţie că a primit sfintele moaşte în mâinile sale de la călugărul care a făcut deshumarea.

Părintele paroh Vasile Gavrilă a declarat pentru Basilica.ro că membrii comunităţii au primit ajutor de multe ori de la Sfântul Siluan Athonitul, dar coagularea comunităţii de tineri de la această biserică, şi implicit activităţile întreprinse, reprezintă cea mai mare minune a sfântului.

Părintele Gavrilă a mai subliniat că impactul pe care l-a avut Sfântul Siluan în rândurile tinerilor şi în mediul intelectual a fost resimţit nu numai în România, ci în întreaga lume.

În cinstea sfântului, în lăcaşul de cult a fost oficiată în ajunul sărbătorii sale, 23 septembrie, de la ora 21:00, Slujba Privegherii. La câteva minute după miezul nopţii a început Sfânta Liturghie care s-a încheiat în jurul orei două dimineaţa.

Părintele Vasile Gavrilă a explicat care a fost motivul pentru care a fost oficiată Sfânta Liturghie de noapte. „Pentru a le oferi posibilitatea credincioşilor, care nu ar fi putut veni în timpul programului de lucru, să participe la sărbătoare”.

Tot în contextul sărbătorii de anul acesta, noul număr al Foii parohiale „Cuvânt bun” a fost dedicat Sfântului Cuvios Siluan Athonitul.

Fragmente din moaştele Sfântului Siluan se află şi la Schitul Darvari din Bucureşti, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia şi la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Marcel Ciolacu, după ce Ludovic Orban a zis că NU dublează alocațiile, în ciuda deciziei CCR: Continuă să mintă cu neruşinare

Avatar

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că Ludovic Orban, în prima săptămână de când a fost învestit premier a făcut pe plac clientelei politice şi a dat fraţilor Micula o sumă astronomică. Liderul PSD îi transmite şefului Executivului să aibă decenţa, acum la final de mandat, să aloce banii necesari dublării alocaţiilor pentru copii şi precizează că suma necesară e mai mică cu aproape 100 milioane euro, comparativ cu ce a plătit fraţilor Micula.

„Iar l-am văzut pe prim-ministrul Orban continuând să mintă cu neruşinare. Îmi pare rău pentru domnul Ludovic Orban, dar îmi aduc aminte cum în prima săptămână de când a fost învestit premier al României a făcut o plată unei clientele politice, a unor fraţi Micula parcă, printr-o sumă astronomică. Vreau să îl anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul, fiindcă mandantul dânsului se apropie de sfârşit, să aibă decenţa şi la sfârşitul mandatului să aloce banii necesari dublării alocaţiilor, mai ales după hotărârea CCR, care e mai mică cu aproape 100 milioane euro decât a plătit clientelei politice. Acesta e adevărul şi nu cel trâmbiţat sau minciunile arătate la televizor”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri la Zalău.

Publicitate

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

Premierul Ludovic Orban a afirmat că PNL va dubla alocaţiile pentru copii, însă etapizat, aşa cum a decis Guvernul, în cinci trepte, iar ultima creştere va fi până la 1 iulie 2022. Şeful Executivului a adăugat că mai există o cale de atac, după ce Curtea Constituţională a respins sesizarea privind respingerea OUG care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor, însă aşteaptă să vad motivarea CCR pe această decizie. Orban a adăugat că impactul dublării alocaţiilor este de 7 miliarde pe an, ceea ce ar creşte deficitul cu 0,6%.

În luna decembrie, premierul de atunci, Ludovic Orban a declarat că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afecta activitatea Romatsa, suma fiind de circa 400 milioane euro.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„Bugetul Ministerului Finanţelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii. (Cauza Micula)”, pootrivit unui anunţ de atunci al Guvernului.

Într-un comunicat al firmei de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu, postat pe site-ul acesteia, se arată că, în 5 martie, Tribunalul arbitral internaţional constituit sub auspiciile Centrului internaţional pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii (ICSID) de pe lângă Banca Mondială a respins pretenţiile împotriva României în valoare de peste 9 miliarde de lei, formulate de Ioan şi Viorel Micula şi de mai multe societăţi române asociate acestora, inclusiv S.C. Scandic Distilleries SA (reclamanţii).

Citește și: Rareș Bogdan: A venit vremea schimbării. Valul de Dreapta, condus de PNL, va mătura PSD

De asemenea, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din costurile legale şi alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apăra împotriva pretenţiilor şi a cheltuielilor de arbitraj.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend