Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘AUR a apărut că o reacție la USR. Eu îmi asum susținerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova’

Avatar

Publicat

in

Fostul președintele Traian Băsescu, europarlamentar PMP,  a făcut unele comentarii despre apariția partidului AUR pe scena politică din România.

„AUR este o reacție la apariția unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simți jigniți, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot.

AUR a apărut că o reacție la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce privește izolarea AUR, în timpul partidului România MARE s-a mai întâmplat așa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promovează pe Sosoaca, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna și poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează. Dacă apelul intelectualilor era un apel de fond.

Dați poporului Sosoaca, o să aibă poporul Sosoaca. Uitați-vă la România TV care dacă nu are Sosoaca nu are emisiune, uitați-va la Antena 3, uitați-va la jurnale la dumneavoastră (n.r. Realitatea).

Îmi aduc aminte și când George Simion se tăvălea prin București și i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp și-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid crește de la 1 la 10%.

Faptul că de dimineață până seară televiziunile ne servesc ce face Sosoaca este o realitate. Eu îmi asum susținerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziți pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot că să vină ei la putere”, a explicat Traian Băsescu, conform realitatea.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marius Budăi, despre numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională: ‘Cu toții cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat că în ceea ce privește decizia de numire a fostului premier Viorica Dăncilă într-un post de consultant la Banca Națională a României (BNR) este una care aparține guvernatorului acestei instituții.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a declarat Budăi la Parlament.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, Marius Budăi a răspuns: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

El a adăugat că fostul premier nu i-a cerut să voteze în Parlament pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu.

„Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic”, a afirmat deputatul PSD.

Marius Budăi i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, care, de asemenea, ar fi fost angajat la BNR.

„Eu ştiu că este membru PSD (Paşcu – n.r.). La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a spus Budăi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit biroului de presă al băncii centrale.

„Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie”, precizează sursa citată, informează agerpres.ro.

Citește și:

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, în echipa lui Mugur Isărescu! Și Petre Roman ar urma să se angajeze la Banca Națională

BNR confirmă: Dăncilă, consilierul lui Mugur Isărescu! Ce o recomandă pentru această funcție

Angajată consultant la Banca Națională, Viorica Dăncilă va avea un salariu baban! Cât va câștiga fostul premier

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend