Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tragedie în Reșița: Doi oameni găsiți morți, în propria locuință

Avatar

Publicat

in

Două persoane au fost găsite, luni seara, într-o locuinţă din Reşiţa decedate din cauza intoxicării cu gaz metan, potrivit Agerpres.

“În această seară, în jurul orei 19,15, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi au fost găsiţi decedaţi într-o locuinţă de pe raza municipiului, din interior simţindu-se miros de gaz metan. Echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, în interiorul locuinţei fiind găsite cadavrele a doi bărbaţi, de 31 şi 44 de ani. Din primele verificări, s-a stabilit că în după-amiaza acestei zile, unul dintre cei doi bărbaţi a fost contactat telefonic de cumnatul său şi văzând că nu răspunde la telefon, acesta s-a deplasat la imobilul în cauză, moment în care a simţit miros puternic de gaz metan”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

Potrivit sursei citate, un ochi de la aragazul din încăpere se afla în poziţia deschis, dispersând în locuinţă gaz metan, fără să ardă cu flacără.

Cadavrele celor două persoane au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor ce au condus la decesul acestora.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mai puţin de jumătate din femei au un loc de muncă la nivel mondial (Raport ONU)

Avatar

Publicat

in

De

Mai puţin de jumătate din femei sunt pe piaţa muncii la nivel mondial, un decalaj în raport cu situaţia bărbaţilor care nu s-a schimbat foarte mult în ultimii 25 de ani, conform raportului cincinal privind situaţia femeii, dat publicităţii marţi de ONU, informează dpa şi Fundaţia Thomson Reuters.

Conform raportului Femeile Lumii 2020, document care abordează problematica din şase perspective (populaţie şi familie, educaţie, autonomie economică şi drept de proprietate, puterea de a lua decizii şi violenţa la adresa femeilor şi a fetelor), 47% dintre femeile care au vârstă legală de muncă au un serviciu, comparativ cu 74% dintre bărbaţi. Acest decalaj este similar cu cel din 1995.

Procentul este şi mai scăzut în ţările din sudul Asiei, nordul Africii şi vestul Asiei, unde mai puţin de 30% din femei sunt pe piaţa muncii.

“Progresul către egalitatea de putere şi drepturi egale pentru femei rămâne insesizabil”, a declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres.”Nicio ţară nu a atins egalitatea de gen, iar criza generată de COVID-19 ameninţă să erodeze progresele limitate înregistrate”.

Pandemia noului coronavirus va creşte probabil diferenţele de gen, întrucât afectează locurile de muncă ocupate deseori de femei, cum ar fi munca casnică plătită, serviciile alimentare şi comerţul cu amănuntul. Potenţialul economic al femeilor este, de asemenea, temperat de munca domestică şi de îngrijire neremunerată, pentru care femeile consumă aproximativ de trei ori mai multe ore pe zi decât bărbaţii. Acest tip de muncă s-a intensificat în timpul pandemiei. De asemenea, pandemia reduce accesul femeilor la îngrijirea sănătăţii reproductive şi le ocupă mai mult din timp, deoarece trebuie să aibă grijă de copii ca urmare a închiderii şcolilor, se arată în raport. Potrivit datelor din 38 de ţări şi teritorii, femeile sunt mai susceptibile să se infecteze decât bărbaţii, cel mai probabil deoarece aproximativ 70% din lucrătorii în domeniul sănătăţii sunt femei.

Violenţa de gen, inechităţile la locul de muncă şi în conducerea politică sunt aproape la acelaşi nivel scăzut ca acum 25 de ani.

Progrese modeste au avut loc doar în domeniul educaţiei şi al scăderii mortalităţii materne de când cei 189 de membri ai ONU şi-au luat angajamentul de a promova îmbunătăţirea drepturilor femeilor la conferinţa de la Beijing din 1995, a mai declarat secretarul general Antonio Guterres. În plus, atingerea egalităţii de gen până în 2030 este unul din obiectivele globale adoptate în urmă cu cinci ani pentru combaterea sărăciei şi a conflictelor.

Raportul ONU a constatat că băieţii şi fetele au şanse în egală măsură să urmeze şcoala primară şi gimnazială, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să se înscrie la cursuri în cadrul învăţământului superior. Cu toate acestea, mai puţin de jumătate din femei lucrează pe piaţa muncii plătite, comparativ cu trei sferturi din bărbaţi.

“Prea mulţi oameni cred că “O, este bine că fetele îşi termină studiile şi mai multe femei urmează o universitate”, dar în mod clar nu este suficient”, a declarat Jeni Klugman, directoarea generală a Institutului pentru Femei, Pace şi Securitate al Universităţii Georgetown.

Progresul în ceea ce priveşte paritatea de gen la nivelul conducerii politice este, de asemenea, lent. Comparativ cu situaţia din 1995, sunt doar opt femei şefi de stat sau de guvern, monarhi, preşedinţi sau prim-miniştri în plus.

Totodată, proporţia femeilor în funcţii de conducere este aproape aceeaşi cu cea din 1995. Încetinirea progresului situaţiei femeilor este determinată de munca neplătită pe care femeile o depun acasă. În rândul femeilor singure cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani, patru din cinci au un loc de muncă, dar dacă au un partener şi un copil, rata scade sub jumătate.

Raportul privind situaţia femeii la nivel mondial este realizat la fiecare cinci ani de către Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al ONU pentru a măsura starea egalităţii de gen după adoptarea Declaraţiei de la Beijing în 1995, document care a stabilit priorităţile agendei în domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul deputaților USR: Noi nu l-am vota pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc

Avatar

Publicat

in

De

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, afirmă că “USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc” şi căastfel de afirmaţii despre reprezentanţii formaţiunii sunt “ridicole”. “Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat”, adaugă el.

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: ‘La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID’

“Numirea lui Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ este o palmă dată de PSD pe obrazul românilor care au stat în frig la OUG 13”, susţine Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook în care aduce “lămuriri” legate de votul din Parlament, informează News.ro.

El precizează că în Parlament au fost prezenţi 21 de reprezentanţi ai USR: 6 senatori şi 15 deputaţi.

“USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei”, afirmă Drulă.

El spune că Dircă a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) şi de PSD şi că USR nu a negociat această susţinere.

“Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opţiune viabilă pentru Secţia evidenţa legislaţiei. Mă bucură că colegul meu, un om integru şi competent, a fost numit în această funcţie şi cred că va face o treabă bună”, adaugă Cătălin Drulă.

Liderul deputaţilor USR susţine că nu toţi parlamentarii PNL l-au votat pe Augustin Zegrean.

“Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi. S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuţ Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru preşedinţia CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaştem. Dar asta n-a împiedicat toţi comunicatorii PNL să preia acest neadevăr şi să-l rostologească. Că e campanie electorală înţelegem, dar s-ar putea mai puţin mizerabilă?”, conchide Drulă.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit de marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend