Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Traficul de persoane, dezvoltat la nivel global pe perioada pandemiei, în timp ce guvernele își canalizau resursele către criza sanitară

Publicat

in

Pandemia a creat „un mediu ideal” pentru ca traficul de persoane să se dezvolte la nivel global, guvernele canalizându-şi resursele către criza sanitară, în timp ce traficanţii profitau de aceasta pentru a viza persoanele cele mai vulnerabile, au explicat joi SUA, informează AFP.

„Aceasta este o criză mondială”, a subliniat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, prezentând raportul anual al Departamentului de Stat care analizează situaţia din 188 de ţări, printre care SUA, scrie Agerpres.ro.

Recunoscând dificultatea de a furniza cifre exacte, el a precizat că estimările situează la 25 de milioane numărul de persoane, inclusiv minori, victime ale acestui tip de trafic, care include prostituţia şi munca forţată.

„Această crimă este un afront la adresa drepturilor omului, un afront la adresa demnităţii umane”, a spus Blinken în discursul său.

În faţa marilor dificultăţi economice generate de pandemie, traficanţii au oferit „false promisiuni” de angajare pentru „a recruta copiii” familiilor sărăcite, „în timp ce alte familii îşi exploatau sau vindeau propriii copii”, se spune în raportul anual al Departamentului de Stat american cu privire la acest flagel.

Exemple în acest sens vin din întreaga lume. În India şi Nepal, unele „tinere fete ce provin din regiuni sărace şi rurale (…) au fost forţate să se căsătorească pentru a-şi ajuta familiile”.

„În SUA, Regatul Unit şi Uruguay, relatări dezvăluie că poprietari şi-au forţat locatarii (adesea femei) să întreţine raporturi sexuale cu ei” dacă nu-şi mai puteau plăti locuinţa.

„În Haiti, Niger şi Mali, bande ce operau în tabere de refugiaţi au profitat de diminuarea securităţii şi protecţiei pentru a forţa rezidenţi să se supună la acte sexuale plătite”.

„Confluenţa unui număr mai mare de indivizi în pericol din cauza pandemiei, a capacităţii traficanţilor de a profita de pe urma unor crize multiple, şi reorientarea mijloacelor (guvernamentale) spre lupta împotriva pandemiei a creat din multe puncte de vedere un mediu ideal pentru ca traficul de fiinţe umane să prospere şi să evolueze”, subliniază raportul.

Dincolo de pandemie, Guineea-Bissau şi Malaezia au fost incluse pe lista neagră a SUA ce numără 17 ţări care, în opinia Washingtonului, nu corespund criteriilor minime de combatere a traficului de persoane şi nu fac suficiente eforturi în acest sens. Pe această listă se mai află Afganistanul, Algeria, Myanmar, China, Insulele Comore, Coreea de Nord, Cuba, Eritreea, Iran, Nicaragua, Rusia, Sudanul de Sud, Siria, Turkmenistan şi Venezuela.

Includerea pe această listă ar putea duce la sancţiuni sau la retragerea de ajutoare americane.

Turcia nu figurează pe această listă neagră, însă a fost criticată pentru că „a recrutat şi folosit copii-soldat în Siria şi în Libia”. Este pentru prima dată când un membru al NATO figurează pe lista ţărilor care recrutează copii-soldat.

Printre ţările de pe această listă neagră, 11 sunt acuzate că practică direct traficul de persoane: Afganistan, Myanmar, China, Cuba, Eritreea, Coreea de Nord, Iran, Rusia, Sudanul de Sud, Siria şi Turkmenistan.

„Guvernele trebuie să-şi protejeze şi să-şi servească cetăţenii, nu să-i terorizeze şi să-i aservească pentru a trage profit”, şi-a exprimat indignarea Antony Blinken.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Emisarul special al Statelor Unite pentru Afganistan cere talibanilor să respecte drepturile femeilor

Publicat

in

De

Emisarul special al Statelor Unite pentru Afganistan, Thomas West, s-a întâlnit sâmbătă la Doha, în Qatar, cu şeful diplomaţiei guvernului instaurat de talibani, Amir Khan Muttaqi, şi a reamintit opoziţia comunităţii internaţionale faţă de restricţiile severe impuse femeilor, notează AFP.

„Fetele trebuie să meargă la şcoală, femeile trebuie să aibă dreptul de a se deplasa liber şi de a lucra fără restricţii pentru a progresa spre o normalizare a relaţiilor” cu guvernul taliban nerecunoscut, a scris pe Twitter emisarul special american pentru Afganistan după întâlnirea sa cu şeful diplomaţiei de la Kabul.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre stabilizarea economiei afgane şi despre riscul de atentate, a adăugat Thomas West, potrivit Agerpres.ro.

„Dialogul va continua pentru a sprijini poporul afgan şi interesele noastre naţionale”, a adăugat emisarul american.

La preluarea puterii în august, după retragerea trupelor americane, talibanii au promis un regim mai flexibil decât în cursul primei lor conduceri riguroase din perioada 1996-2001.

Dar în ultimele luni au început să reprime opoziţia şi să impună în special femeilor restricţii stricte.

La începutul lui mai, liderul suprem al talibanilor a ordonat ca femeile să-şi acopere complet corpul şi faţa în public, în mod ideal cu burqa tradiţională. Anterior, era suficientă doar o eşarfă care acoperea părul.

La sfârşitul lunii martie, talibanii au interzis din nou fetelor accesul la licee şi colegii, la doar câteva ore de la redeschiderea lor, care fusese anunţată de mult timp.

După revenirea la putere a talibanilor, Afganistanul şi-a văzut economia prăbuşindu-se şi şomajul explodând, în special din cauza crizei imense de lichidităţi provocate de îngheţarea miliardelor de active deţinute în străinătate, în special în Statele Unite.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe nebunia – CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Publicat

in

De

Virusul variola maimuței stârnește îngrijoare la nivel mondial, iar în CDC-ul din SUA a emis alertă, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății are o întrunire de urgență.

În New York, autoritățile au recomandat cetățenilor să poarte mască pe stradă, asta după ce au fost confirmate 6 cazuri pe întreg teritoriul SUA, informează DailyMail.

Între timp, CDC a emis o alertă în care îndeamnă medicii și departamentele de sănătate să fie „vigilenți” pentru cazurile de variola maimuței, pe fondul răspândirii globale crescute.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat o întâlnire de urgență pentru a discuta recentul focar „fără precedent”, după ce peste 100 de cazuri au fost confirmate sau suspectate în Europa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend