Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trafic îngreunat pe DN 6, între București și Alexandria: Două persoane au ajuns la spital în urma unui grav accident rutier

Avatar

Publicat

in

Două persoane au fost grav rănite, duminică dimineaţa, în urma unui accident rutier în care au fost implicate cinci autoturisme, pe DN 6, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Publicitate

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc pe DN 6 E 70 Bucureşti – Alexandria, la kilometrul 80, în zona localităţii Vităneşti (judeţul Teleorman), circulaţia desfăşurându-se îngreunat în zonă.

“În urma evenimentului, două persoane au fost rănite grav. Circulaţia se desfăşoară pe un fir, alternativ, în ambele sensuri, dirijat de poliţie”, precizează sursa citată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Acţiunile europene au închis luni în creştere cu peste 2%, susţinute de titlurile bancare

Avatar

Publicat

in

De

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere cu peste 2%, susţinute de avansul puternic al titlurilor bancare, după cea mai slabă evoluţie săptămânală consemnată de la jumătatea lunii iunie, investitorii ignorând creşterea numărului cazurilor de coronavirus şi evoluţiile politice, transmite CNBC preluat de news.ro

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 2,3%, iar componenta bancară cu 5%, toate sectoarele şi toate bursele importante încheind ziua în teritoriu pozitiv.

Publicitate

Săptămâna trecută, indicele Stoxx 600 a înregistrat un declin de 3,7%, pieţele globale fiind perturbate de revenirea cazurilor de coronavirus în Europa şi restul lumii.

Cu toate acestea, pieţele au fost susţinute luni de semnele de intensificare a redresării economiei chineze.

În Europa, o reprezentantă a Băncii Angliei, Silvana Tenreyro, a afirmat într-un interviu publicat weekendul trecut că o investigaţie a băncii centrle referitoare la o posibilă contribuţie dobânzilor negative la redresarea economică a dat rezultate ”încurajatoare”.

În sectorul corporativ, directorul general al grupului Daimler, Dieter Zetsche, a anunţat în timpul weekendului că nu mai doreşte să obţină funcţia de preşedinte al grupului german, investitorii dorind să numească un independent la conducerea consiliului de supraveghere.

Commerz Bank l-a numit director general pe Manfred Knof, fost director pentru retail banking la Deutsche Bank. Acesta îl va înlocui pe Martin Zielke, care a demisionat în iulie alături de preşedintele Stefan Schmittmann, la presiunea investitorilor activişti.

Siemens Energy a debutat luni la bursa din Frankfurt, după separarea de grupul Siemens, dar acţiunile au scăzut uşor de la preţul de listare de 21,6 euro pe unitate.

Acţiunile HSBC au urcat cu 9,2%, în urma anunţului companiei chineze Ping An Insurance că îşi va mări participaţia deţinută la cea mai mare bancă din Europa.

Creşterea s-a extins la nivelul sectorului bancar, titlurile Deutsche Bank, Standaard Chartered, Barclays şi Credit Agricole avansând cu peste 5%.

Reuters a relatat duminică, citâd surse, că grupul metalurgic ArcelorMittal discută o fuziune a activelor sale americane cu Cleveland-Cliffs, cel mai mare producător de pelete de minereu de fier din SUA. Acţiunile ArcelorMittal au urcat cu 10%.

În schimb, acţiunile producătorului de motoare de avioane Rolls-Royce au continuat să scadă, cu 3,6%.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1.46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,22%. Indicele FTSE MIB al bursei din bursei din Milano a urcat cu 2,47%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 2,46%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Ortodoxe
Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

Publicitate

Greco-catolice
Sf. cuv. Chiriac Sihastrul

Romano-catolice
Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli

Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 29 septembrie.

A trăit în vremea împăraţilor bizantini Teodosie II (408-450) şi Leon (457-474).

Sfântul Chiriac era din Corint, fiul unui preot pe nume Ioan şi nepotul episcopului cetăţii, Petru. La optsprezece ani a plecat la Ierusalim şi s-a făcut monah, trăind până la vârsta de şaptezeci de ani în diferite obşti monahale.

În timpul cât a fost călugăr sub ascultare, Sfântul Cuvios Chiriac spunea despre sine că, fiind canonarh într-o mănăstire (membru al clerului a cărui principală îndatorire este supravegherea respectării ordinii canonice şi tipiconale a sfintelor slujbe), nu l-a văzut vreodată soarele mâncând, nici mâniindu-se pe cineva.

S-a retras la şaptezeci de ani în pustie, împreună cu ucenicul său, făcându-se vestit pentru darul pe care îl avea de tămăduire a bolnavilor.

În pustia Hatufa, unde s-au aşezat, nu aveau însă cu ce să se hrănească, căci verdeţurile care erau aici erau foarte amare.

Sfântul Chiriac s-a rugat atunci lui Dumnezeu şi, crezând bunătăţii lui, i-a spus ucenicului să adune din acele plante şi să le fiarbă, iar Dumnezeu, pentru rugăciunea sfântului, a prefăcut amărăciunea verdeţurilor acelora în dulceaţă şi părinţii s-au hrănit aşa patru ani.

Odată, când primiseră pâine de la un pelerin, ucenicul a fiert verdeţuri fără binecuvântarea bătrânului şi, când a gustat din ele, erau atât de amare, încât şi-a pierdut glasul din atâta amărăciune. Stareţul, înţelegând pentru ce şi-a pierdut vocea, s-a rugat deasupra capului lui şi i-a dat din Prea Curatele Taine şi aşa şi-a revenit.

Aflat în pustie, Cuviosul Chiriac a fost rugat de monahii uneia din mănăstirile ctitorite de Sfântul Hariton, care erau înfricoşaţi de lipsurile şi bolile ce veniseră asupra lor, să se stabilească în aceea mănăstire, crezând ei că dacă Sfântul Chiriac va fi în lavră, se va întoarce de la dânşii mânia lui Dumnezeu. Şi aşa a fost.

Mergând Cuviosul Chiriac în mănăstire, după dorinţa fraţilor, a vieţuit într-o peşteră sihăstrească, în care a stat Sfântul Hariton. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend