Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Trafic de influenta din inchisoare – Asa zisul procuror a fost arestat

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 07.09.2015, a inculpaţilor MÂZGĂ IOAN, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă şi PANDREA MIHAI-ALEXANDRU, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Advertisements

La data de 04 septembrie 2015, inculpatul Mâzgă Ioan, în prezent încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, recomandându-se procuror cu funcție de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine prin prisma funcţiei de conducere deţinute, a pretins în cadrul mai multor convorbiri telefonice, unei persoane (persoană denunţătoare în cauză), suma de 50.000 euro, pentru ca o rudă a sa să fie exonerată de răspundere penală în cauzele penale, în care acesta din urmă era cercetat de către procurori din cadrul D.N.A.

Suma respectivă de bani trebuia înmânată, ulterior, inculpatului Pandrea Mihai Alexandru, la indicaţiile inculpatului Mâzgă Ioan, la o locaţie stabilită de către acesta din urmă, pe raza judeţului Braşov.

Inculpatul Pandrea Mihai Alexandru a fost cooptat de către inculpatul Mâzgă Ioan, pentru că acesta din urmă se află în stare de deținere în Penitenciarul Giurgiu, astfel că, pentru punerea în executare a rezoluției infracționale, era necesar sprijinul unei persoane aflate în stare de libertate care să poată primi suma de bani pretinsă de inculpat.

La rândul său, inculpatul Pandrea Mihai Alexandru a cooptat alte două persoane care să primească suma de bani, în condițiile în care exista temerea că ar putea fi depistat de organele de urmărire penală.

În data de 06 septembrie 2015, în scopul menţionat anterior, persoana denunţătoare a înmânat suma de 14.000 de lei celor doi intermediari, urmând ca aceştia să dea suma respectivă de bani mai departe inculpatului Pandrea Mihai Alexandru, moment în care au intervenit organele de urmărire penală și s-a procedat astfel la constatarea infracțiunii flagrante.

Activităţile sus menţionate au avut loc în contextul în care,  inculpatul Mâzgă Ioan, deţinut în Penitenciarul Giurgiu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a dezvoltat un mecanism în cadrul căruia, prevalându-se de influenţa pe care afirma că o are, respectiv aceea de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a identificat persoane care au avut sau au afaceri judiciare pe rolul instanţelor de judecată şi al organelor de urmărire penală,  pretinzând de la acestea sume de bani în vederea exonerării de răspundere penală a acestora.

Astfel, inculpatul Mâzgă Ioan prevalându-se de aceeași influență pe care afirma că o are, din perspectiva funcţiei deţinute, a contactat telefonic lucrători de poliție, inclusiv de la dispeceratele unor unități de poliție din țară sau centre de arest preventiv, pentru a obține informații nedestinate publicității privind persoanele arestate preventiv și membrii familiei sau cunoscuți cu care aceștia au luat legătura pe perioada arestării preventive.

Aceste acțiuni au fost realizate de inculpatul Mâzgă Ioan în scopul identificării persoanelor cu afaceri judiciare/apropiaților acestora față de care, în schimbul obținerii umor sume de bani, a traficat influența, pe care din perspectiva funcției deținute, o are procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile judeţene Argeș și Braşov.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentaţi la data de 7 septembrie 2015, Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Viorel Cataramă: Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația

Publicat

in

De

Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că  autoritățile anunță numai decesele cauzate de coronavirus, ca să sperie populația și să o determine să accepte dictatura.

„În România mor zilnic (ca medie) 650 de persoane.

Advertisements

Mișcarea Patriotilor Români (MPR) solicită Grupului de Comunicare Strategică să informeze populația zilnic despre cauza tuturor acestor decese.

Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația pentru a o determina să tolereze dictatura politico-medicala și implicit, suspendarea libertăților!

De asemenea, în țara noastră mor zilnic 27 de persoane ca urmare a unor boli infecțioase (nonCovid), un număr mai mare decât decesele raportate Covid! Cerem explicații pentru această situație.

MPR nu contestă existența virusului. Afirmăm însă cu tărie că limitarea drepturilor fundamentale nu este justificată, iar demolarea economică a țării este o eroare politică enormă!”, scrie Viorel Cataramă pe Facebook.

Vezi și: Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat, despre infectarea vedetelor PRO TV: Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor

Publicat

in

De

Conform informațiilor oferite de PRO TV, mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune au fost infectați cu coronavirus. Se pare că și Andreea Esca se află în aceeași situație, virusul fiind luat de la o petrecere la care a participat, alături de zeci de persoane, la malul mării, unde nu a purtat mască de protecție și nici nu a respectat distanțarea socială.

”Nu comentez persoanele. Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu știu dacă poliția a aflat. Dacă a aflat, poliția va lua măsuri. Va fi amendat organizatorul.”, a spus Raed Arafat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Advertisements

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend