Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Totul este oficial – Cerinţele pentru operatorii teraselor şi cele pentru protecţia clienţilor au fost publicate în MOf

Publicat

in

Cerinţele adresate operatorilor pentru organizarea şi funcţionarea adecvată a circuitelor de preparare şi servire a alimentelor în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică, precum şi cele pentru protecţia clienţilor şi măsurile de control au fost publicate sâmbătă în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri sunt cuprinse în Ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

Cerinţele care vizează asigurarea protecţiei clienţilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observaţional al acestora, realizarea adecvată a dezinfectării meselor după plecarea clienţilor, a dezinfectării tuturor spaţiilor/ suprafeţelor unde au acces clienţii, a ustensilor folosite în timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, informarea adecvată a clienţilor, precum şi asigurarea distanţării fizice, astfel încât să se evite, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi, precizează ANSVSA într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În ceea ce priveşte măsurile care trebuie aplicate de operatorii din acest domeniu înainte de reluarea activităţilor se numără: verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise, revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie, în sensul creşterii frecvenţei acestor acţiuni şi a realizării lor cu produse biocide adecvate, verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecţii alimentare şi instruirea personalului lucrător privind regulile generale de igienă necesare obţinerii de produse alimentare sigure, precum şi cele suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2.

„Revizuirea circuitelor funcţionale de producţie, livrare şi servire este esenţială şi trebuie realizată astfel încât să se respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a împiedica posibila infecţie cu virusul SARS – CoV 2, dar, în acelaşi timp, să nu afecteze siguranţa alimentelor”, informează ANSVSA.

Autoritatea veterinară subliniază că sunt în derulare acţiuni de verificare întreprinse în comun cu Ministerul Sănătăţii, prin structurile teritoriale (DSVSA judeţene şi ale municipiului Bucureşti) care vizează modul în care sunt respectate cerinţele de siguranţă a alimentelor şi, respectiv, cele de sănătate publică.

De asemenea, în ce priveşte terasele sau spaţiile deschise din exterior ale unităţilor de alimentaţie publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea şi consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu.

„Obiectivul este de a garanta cetăţenilor care doresc să consume produse alimentare la terase, că pot veni în locuri sigure şi că nu se expun vreunui pericol privind sănătatea, inclusiv din prisma siguranţei alimentelor. Acolo unde, ca urmare a controalelor oficiale se constata nereguli grave care periclitează sănătatea cetăţenilor, neglijenţă sau chiar dispreţ faţă de prevederile legale, se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la suspendarea activităţii unităţii respective”, precizează ANSVSA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Firea LOVEȘTE în Ministerul Sănătății: ‘Cifrele sunt manipulatoare dacă ne uităm la realitatea din teren’

Publicat

in

De

Primarul general Gabriela Firea a lansat, sâmbătă seara, la România TV, un atac la reprezentanții Ministerului Sănătății și la guvernanți.

„Pe mine nu m-a interesat aspectul politic în pandemie. Încă din luna martie ne-am pregătit, nu am spus că e o gripă ușoară.

Au sosit la București încă 25 de ventilatoare mecanice mobile. Am fost surprinsă de declarația ministrul Sănătății care spunea că nu mai sunt nici ventilatoare, nici paturi libere.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Cifrele sunt manipulatoare dacă ne uităm la realitatea din teren. Ministerul Sănătății trebuie să-și adapteze necesarul medical.

Statisticile care sunt transmise în fiecare zi sunt adevărate cu planul medical inițial, nu cu ceea ce se află acum în spitale. Nu știu de ce să dau aceste dezinformări.

Principala scăpare a Guvernului a fost că nu și-a luat ca partener cetățeanul român.

Nu avem o problemă la spitalele de boli infecțioase. Ceea ce ne lipsește este organizarea pentru această etapă pe care trebuie s-o facă Ministerul Sănătății”, a spus Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Turcia pune botniță avocaților: Un proiect de lege controversat va afecta independenţa sistemului judiciar

Publicat

in

De

Un proiect de lege controversat care modifică structura asociaţiilor de avocaţi şi le reduce puterea a fost adoptat sâmbătă de parlamentul din Turcia, în ciuda criticilor din interiorul şi din afara ţării că măsura va diminua şi mai mult independenţa sistemului judiciar, relatează DPA şi Reuters, care citează presa locală, anunță AGERPRES.

Proiectul de lege, sprijinit de preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi de aliaţii săi naţionalişti de extremă-dreapta, a trecut cu 251 de voturi ‘pentru’ şi 163 ‘împotrivă’, într-o sesiune parlamentară în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, conform agenţiei oficiale de presă Anadolu.

Noua lege permite crearea de asociaţii de avocaţi suplimentare în provincii cu peste 5.000 de avocaţi înregistraţi, ceea ce ar putea avea ca efect apariţia unor organisme separate, apropiate de guvern.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Erdogan a susţinut că noua lege creează un sistem de asociaţii de avocatură „mai democrat şi mai divers”, în timp ce opoziţia afirmă că proiectul urmăreşte să reducă la tăcere barourile care sunt critice faţă de guvern.

Un număr de 78 de barouri din 80 au semnat o declaraţie prin care se opun planului.

Proiectul de lege a declanşat proteste la nivel naţional ale avocaţilor. Mii de avocaţi au protestat la Istanbul, Ankara şi alte oraşe împotriva planului, spunând că urmăreşte să reducă la tăcere puţinele instituţiile care mai critică acţiunile guvernului în privinţa statului de drept şi drepturile omului.

Marţi, organizaţia Human Rights Watch (HRW) a transmis că legea va submina independenţa sistemului judiciar.

Nu este clar cum vor funcţiona aceste grupuri separate, a spus HRW. „Există riscul ca asociaţiile de avocaţi să nu fie tratate egal de guvern”, a adăugat organizaţia de apărare a drepturilor omului.

Modificările vor afecta de asemenea semnificativ activitatea în domeniul drepturilor omului a asociaţiilor de avocaţi critice, a mai atras atenţia HRW.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Mai mulţi activişti şi avocaţi ai drepturilor omului, inclusiv membri ai HRW, au fost recent luaţi în vizor în Turcia în legătură cu presupuse acuzaţii de terorism.

Principala formaţiune politică de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), va sesiza Curtea Constituţională pentru a anula legea, a declarat joi presei la Ankara liderul său, Kemal Kilicdaroglu.

Asociaţiile de avocaţi intră frecvente în conflict cu administraţia lui Erdogan, pentru criticile la adresa deficienţelor privind independenţa justiţiei şi statul de drept.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend