Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Totul despre alegerea farurilor masinii

Avatar

Publicat

in

Farurile reprezinta elemente importante si proeminente care alcatuiesc designul unui autoturism. Acestea pot fi considerate “ochii” masinii si sunt cele care determina atitudinea vehiculului. Unele faruri au un aspect mai agresiv, in timp ce altele fac ca masina sa para sigura si draguta. Designul farurilor este foarte important, insa conducatorii auto trebuie sa tina cont de functionalitatea lor. Pentru condusul pe timp de noapte, farurile reprezinta un element esential de siguranta.

Specialistii de la magazinul online Secco Center recomanda mai multe modele de faruri pentru mai multe marci de autoturisme.

Publicitate

Faruri de plastic sau sticla? LED, Xenon sau halogen?

Unii producatori au renuntat la farurile de sticla, din motive de siguranta si au adoptat farurile de plastic, material care este mult mai rezistent la crapaturi si la impactul cu pietrisul pe drumuri neasfaltate. De vreme ce farurile de sticla au fost inlocuite cu cele de plastic, a aparut si problema matuirii lor. Farurile sunt cele mai folosite componente ale masinii, care se degradeaza foarte repede si pe care chiar si cel mai usor accident le poate distruge. Farurile de plastic raman cea mai ieftina si mai sigura varianta.

Din punct de vedere al utilitatii lor, conducatorii auto au de ales intre faruri cu halogen, xenon sau LED. Farurile cu halogen sunt folosite de cand au aparut primele autoturisme. Masinile care ies din fabrica au faruri cu halogen, puterea lor fiind data de voltajul becului, dar si de oglinda. Farurile cu halogen sunt cel mai des intalnite si au un raport calitate-pret foarte bun.

Pe de alta parte, farurile cu xenon au aparut mai recent, in anii 1990, fiind ideale pentru modelele mai noi de autoturisme. Avand in vedere ca xenonul este un gaz prezent in interiorul becului, daca este strabatut de curent va genera o lumina foarte puternica. Pe piata se gasesc foarte usor kiturile cu xenon. In plus, acest gaz lumineaza foarte puternic, insa poate fi un motiv de deranj pentru soferii care vin din sens opus.

Farurile cu LED sunt apreciate pentru calitatea lor superioara si pentru consumul redus de energie, dar si pentru ca au puterea de a concentra fasciculul de lumina. Farurile cu LED sunt nou aparute, se folosesc din ce in ce mai des, sunt foarte eficiente si mai ieftine.

Sfaturi de la specialisti pentru a alege cele mai bune faruri

Din ce in ce mai multi conducatori auto sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa isi schimbe farurile. Specialistii sfatuiesc soferii sa investeasca in faruri de calitate, cu ajutorul carora sa treaca cu brio peste testele ITP, sa aleaga faruri cu striuri, care se incalzesc sau se racesc diferit pe intreaga suprafata, sa verifice voltajul becurilor, sa nu forteze becurile in cazul in care trebuie sa le pozitioneze, altfel acestea vor lumina mai slab si vor exista dificultati in trafic.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Magistrații de la Tribunalul București au respins cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD, dar decizia nu este definitivă

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații de la Tribunalul București au respins, luni, cererea fostului președinte al PSD Liviu Dragnea de dizolvare a partidului. 

Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Publicitate

Instanţa a mai stabilit respingerea capătului de cerere vizând dizolvarea PSD ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală.

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.

Liviu Dragnea a depus anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Tăriceanu: ‘Cuplul de comici vestiți ai ecranului Klaus și Ludovic au inaugurat un tren care va fi funcțional doar din 12 decembrie’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat critici dure la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban , după inaugurarea de formă a liniei feroviare ce leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Acesta afirmă că linia de transport va fi funcțională din 12 decembrie.

”Penibilul nu mai are limite. După ce au inaugurat o magistrală de metrou care se va închide după alegerile locale pentru a se face ultimele retușuri, azi cuplul de comici vestiți ai ecranului Klaus și Ludovic au inaugurat linia de tren care ajunge la Otopeni, tren care va fi, de fapt, funcțional doar din 12 decembrie!

Dar cum alegerile bat la ușă, totul le este permis, chiar și istoria poate fi falsificată pentru câteva voturi. De fapt, la ce să ne așteptăm de la Iohannis care voia să aniverseze 30 de ani de la Revoluția Română în mai, ca să-l aranjeze în campania prezidențială?!

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend