Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Toți clienții băncilor sunt vizați: Protecția Consumatorilor anunță că le va acorda un sprijin sporit

Avatar

Publicat

in

Protecţia consumatorului de servicii financiar-bancare va fi mult mai atent monitorizată la nivel european şi se urmăreşte crearea unor mijloace de consiliere preventivă, astfel încât situaţiile de risc financiar sau de imposibilitate de plată ale persoanelor fizice să fie tratate cu mai multă preocupare de către toate instituţiile implicate, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), informează Agerpres.

Marţi s-a desfăşurat seminarul online “Good practices in debt advice” (“Bune practici în activitatea de consiliere a managementului datoriilor”), organizat de Comisia Europeană în colaborare cu CEPS – Forum de dezbateri pe probleme europene de la Bruxelles.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a fost reprezentată la întâlnire de Dana Munteanu, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat modul în care pandemia de COVID 19 a influenţat viaţa consumatorilor de produse financiar-bancare în ţările membre şi care sunt câteva direcţii ce urmează a fi implementate la nivelul întregii Uniuni Europene.

“S-a subliniat faptul că protecţia consumatorului de servicii financiar-bancare va fi mult mai atent monitorizată, la nivel european, şi se urmăreşte crearea unor mijloace de consiliere preventivă, astfel încât situaţiile de risc financiar sau de imposibilitate de plată ale persoanelor fizice să fie tratate cu mai multă preocupare de către toate instituţiile implicate”, se arată în comunicat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Concluziile oficialilor prezenţi la întâlnire – Nils Behrndt, Director for Consumers at DG Just, Benoit Ehret, reprezentant Banque de France şi Arjan Vliegenthart, NIBUD – au subliniat susţinerea Comisiei Europene pentru protecţia consumatorilor şi a nevoii de consolidare a mecanismelor societăţii actuale prin contribuţia tuturor cetăţenilor săi, precum şi conştientizarea faptului că un consumator supraîndatorat, aflat într-o stare de vulnerabilitate, reprezintă un punct de dezechilibru ce se propagă în interiorul întregului sistem economic al unei ţări.

Reintroducerea acestor persoane în viaţa activă a societăţii, prin crearea unor instrumente financiare transparente şi educarea consumatorilor cu privire la utilizarea serviciilor financiar-bancare, în încercarea unui management cât mai bun al gradului de îndatorare a cetăţenilor Uniunii, reprezintă priorităţi imediate pentru următoarea perioadă, în politica europeană obligată să gestioneze cât mai eficient întinderea şi efectele crizei economice generate de cea medicală, subliniază reprezentanţii ANPC.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fost Premier al Republicii Moldova: Cei care au furat miliardul de dolari se află acum în Parlament

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit lui Ion Chicu, fost premier al Republicii Moldova, banii au fost scoși din republică abia după ce Guvernul a acoperit gaura creată în cele trei bănci (n. r. – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank) cu banii de la Banca Națională a Moldovei (BNM) și nu putea avea loc fără susținerea Guvernului de atunci, care a votat acele garanții financiare, scrie știri.md

„Este o eroare ce se crede. Miliardul nu s-a furat înainte de emiterea deciziilor Guvernului pentru oferirea garanțiilor. Miliardul s-a furat după! Atunci când s-au asigurat ca Guvernul va lua bani de la BNM și va acoperi gaura pe depozitele persoanelor fizice.

Ei s-au asigurat că oamenii nu o să iasă cu furcile să îi scoată din birouri. Au acoperit gaura cu banii de la BNM, după care au furat”, a spus Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru unimedia.md.

Președintele PDCM a adăugat că banii vor fi recuperați atunci când în Parlament nu vor mai fi acei care au participat la acest furt.

„Trebuie de văzut cine au fost membrii Guvernului de atunci. Ei încă sunt în Parlament și nu doar din fracțiunea ceea despre care am vorbit (n.r. – a Partidului „Șor”).

Mai este unul care era consultantul domnului Filat și spunea că totul este bine la Banca de Economii, dar care acum este foarte vocal în Parlament, este „om bun””, a mai spus acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alin Tișe ia în calcul să candideze la șefia PNL: ‘Nu am nicio problemă să îl contracandidez pe Ludovic Orban’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, ia în calcul o candidatură la funcția de președinte al PNL la viitorul congres al partidului programat. Tișe a declarat marți pentru Cluj24 că, el, personal, cu siguranță, va candida pentru o funcție la Congresul PNL.

”În funcție de candidații care se vor anunța și de poziționarea membrilor voi decide. PNL este acum în adormire totală, cred într-un alt tip de conducere. Pot să mă compar cu cei care au o experiență similară cu a mea, să vedem cine din partid este la nivelul meu de experiență politică și administrativă, care dintre cei care au sub 45 de ani au realizări mai bune decât am avut eu.

Am trei mandate de președinte al Consiliului Județean Cluj, dintre care două câștigate prin vot direct, un mandat de prefect, unul de senator. Am avut 130.000 de voturi și am fost cel mai votat dintre toți președinții de consilii județene.

Nu am nicio problemă să îl contracandidez pe Ludovic Orban, pentru că, din punct de vedere politic și administrativ, acesta este inferior multora din partid. El nu are rezultate palpabile ca și persoană, ba mai mult, nu lasă nimic în urma lui, ca fost ministru sau demnitar care a ocupat funcții publice.

Nu am o problemă de candidatură, pentru că nu consider că este greu să se găsească în partid oameni competenți față de ceea ce avem azi. Sunt convins că vom găsi”, a spus Tișe pentru Cluj24.ro.

Ludovic Orban: ‘Alin Tișe a pierdut lamentabil in fata Ralucai Turcan competitia pentru prim-vicepresedinte. Îmi poarta Sambetele’

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, marți, că la vizita recentă pe care a făcut în filiala clujeană a formațiunii, șeful CJ Cluj, Alin Tișe (PNL), l-a „înjurat din nou”.

„Este adevarat ca m-a injurat Tise din nou, dar ce e nou in asta? De 4 ani de zile, dl. Tise, de cand a pierdut lamentabil in fata Ralucai Turcan competitia pentru prim-vicepresedinte, imi poarta sambetele. Eu nu-i port sambetele pentru ca apreciez activitatea sa administrativa si opiniile sale politice le-am trecut in plan secund”, a declarat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend