Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Tot mai puţine fructe de pădure duse la ocol

Publicat

in

Argeşenii fără ocupaţie ar putea strânge ceva bani în această perioadă din vânzarea de fructe de pădure. Atât Ocolul Silvic Curtea de Argeş cât şi Ocolul Silvic Vidraru au început campania de colectare de fruncte.

Pentru mure spre exemplu, se plăteşte suma de 2,5 lei pentru un kilogram. Un preţ ceva mai mic este pentru măceşe.  “La mure avem plan de 3 tone dar abia am colectat 1,6 tone, iar la măceşte avem de strâns 10 tone dar abia am strâns 2 tone”, a declarat şeful Ocolului Curtea de Argeş.

Comercianţii ambulanţi care vând fructe de pădure pe străzile din Curtea de Argeş spun că preţurile oferite de cei de la ocol sunt mult prea mici în raport cu munca pe care ei o depun adunând fructele.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ATENȚIE! De la 1 martie, ANAF nu mai primește documente în format pe hârtie

Publicat

in

De

Începând cu data de 01.03.2022, contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent sunt obligați să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau orice alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distantă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare.

Informații suplimentare privind înregistrarea in Spatiul Privat Virtual gasesc pe site-ul www.anaf.ro, la urmatorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Sfaturi de stil și elemente decorative pentru un living modern

Publicat

in

De

Camera de zi sau livingul reprezintă spațiul unde cei mai mulți dintre noi ne petrecem majoritatea timpului, fie alături de familie, fie citind o carte bună, fie chiar lucrând, în cazul în care avem un job de acasă. Însă, pentru ca toate acestea să se poată desfășura într-un cadru confortabil, livingul trebuie amenajat într-un stil care să ne reprezinte, modern și perfect pentru un spațiu de locuit.

Caută piese de mobilier confortabile

Un living modern presupune piese de mobilier în tendințe, de actualitate, care reușesc să combine utilul cu plăcutul. Alege mobila living modernă, ce cuprinde comode sau console TV, mici biblioteci și rafturi pentru depozitare, precum și canapele și fotolii sau colțare confortabile, care împreună pot să-ți personalizeze spațiul. 

Dacă lucrezi de acasă, alege un birou potrivit și un scaun birou pe care să le așezi în mod confortabil, într-un colț al încăperii, favorabil iluminatului natural. 

Adaugă textură pentru mai mult confort

Pentru ca zona de living să-ți aducă un plus de confort, poți folosi articole precum pături pufoase, colorate și perne groase, cu modele texturate, care să-ți ofere un maxim de confort în zilele de relaxare. Dacă dispui de ferestre mai, alege perdele și draperii din materiale de calitate, simple, ușoare și fără prea multe modele imprimate sau texturate, în culori potrivite cu restul articolelor din living. Covoarele vor crea o ambianță plăcută, confortabilă, având un rol deosebit în amenajarea unui living modern, finisat și aspectuos. 

Definește aspectul cu o măsuță de cafea unică

Un element practic, funcțional, dar și decorativ în același timp, îl reprezintă o măsuță de cafea. Aceasta poate fi aleasă în concordanță cu stilul de amenajarea folosit sau poți opta pentru un model ce iese din tipare și care va reuși să centreze toată atenția asupra zonei în care este așezată. O poți decora cu o vază cu flori sau cu un aromatizator ori o lumânare parfumată. 

Creează o lumină potrivită

Un living luminos îți va oferi o stare de bine tot timpul, iar pentru acest lucru nu este necesar să ai zeci de corpuri de iluminat. În funcție de dimensiunea livingului, alege un corp central, suficient de puternic pentru a lumina toată încăperea, dar și mici lămpi sau veioze, cu lumină caldă sau modele ce-și pot schimba culoarea și intensitatea culorii dintr-o aplicație pe telefon. Vei crea un cadru neutru, inedit, obținând o ambianță plăcută. 

Decorează încăperea cu articole minimaliste, dar de efect

Stilul de amenajare modern nu trebuie să fie suprasaturat de obiecte de decor care să îți dea senzația de sufocare. Alege câteva piese care contează pentru tine și care pot oferi un aspect aparte livingului, dar care să nu îngreuneze aspectul vizual. Mici statuete, cărți, broșuri sau alte articole ce au o valoare emoțională, pot fi cu succes folosite pentru decorarea încăperii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend