Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tot mai mulți comercianți din întreaga lume vor accepta plăți cu criptomonede

Publicat

in

Plățile reprezintă următorul obstacol major pentru adoptarea criptomonedelor globale. Un nou parteneriat între Incomm Payments și Flexa va permite plățile criptografice pentru sute de mii de comercianți din întreaga lume.

Incomm Payments, un furnizor global de plăți cu peste 500.000 de puncte de distribuție, a încheiat un parteneriat cu Flexa care permite comercianților să înceapă să accepte plăți cu criptomonede în bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ) și alte zeci de active digitale.

Stefan Happ, președintele Incomm Payments, a declarat că noul parteneriat va permite comercianților să valorifice adoptarea în creștere a criptomonedelor cu amănuntul:

„Prin integrarea cu soluția Flexa pentru acceptarea monedei digitale, ajutăm la deblocarea oportunităților de cheltuire a consumatorilor și la îmbogățirea experienței lor.

Cofondatorul Flexa, Trevor Filter, a declarat că platforma sa a fost concepută pentru a „face plățile mai eficiente și accesibile pentru oamenii din întreaga lume”, adăugând:

„Misiunea noastră axată pe comercianți este aliniată sută la sută cu concentrarea neîncetată a InComm Payments în dezvoltarea de soluții valoroase și inovatoare pentru clienții lor de retail …”

Flexa permite comercianților să accepte dolari digitali precum Celo, Dai, Gemeni și USD Coin. De asemenea, acceptă zeci de jetoane digitale, inclusiv Chainlink (LINK), Terra (LUNA) și Loopring (LRC). Criptomonedele acceptate includ BTC, ETH, Algorand (ALGO) și Dogecoin ( DOGE ), printre altele.

Plățile sunt un caz de criptomonede foarte apreciat, dar subutilizat. Cu toate acestea, lucrurile par să se schimbe pe măsură ce companiile de tehnologie și furnizorii de servicii comerciale introduc încet noi onramp-uri pentru a permite tranzacțiile cu criptomonede. După cum a raportat Cointelegraph, furnizorul de servicii comerciale pentru comerțul electronic OLB Group a anunțat recent că peste 8.500 dintre clienții săi de afaceri pot accepta acum plăți criptografice .

Plățile criptografice câștigă, de asemenea, teren în locuri precum America Latină și Africa, deoarece localnicii încearcă să ocolească controlul valutar și volatilitatea cursului de schimb.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend