Conecteaza-te cu noi

Educatie

TOPUL RUŞINII – Elevii argeşeni, peste 1 milion de absente în doar cateva luni VEZI CLASAMENTUL

Avatar

Publicat

in

Potrivit datelor furnizate de inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, elevii din din judeşul nostru au adunat 1.028.141 de absenţe în primul semestru al anului şcolar în curs, dintre care 524.518 (mai mult de jumătate) sunt nemotivate.

Iata ruşinosul top cu unităţile de învăţământ din judeţ în care “chiulul” a devenit materie de bază.

Astfel, în învăţământul liceal, cele mai multe absenţe (motivate şi nemotivate) au fost înregistrate, în ordine descrescătoare, la: Liceul Tehnologic Nr. 1 Mărăcineni (78,4 absenţe/elev), Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Piteşti (60,8), Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” Piteşti (59,6), Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni (58,3), Centrul de Educaţie Incluzivă „Sf. Filofteia” Ştefăneşti (57,5) etc. Comparând cataloagele cu absenţe, cei mai conştiincioşi sunt elevii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf Nicolae” Câmpulung (2,95), penultimii clasaţi fiind cei de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeş (6,09).

Cataloage albăstrite de absenţe sunt cu duiumul şi în cancelariile din învăţământul gimnazial. Conform aceleiaşi statistici, „fruntaşe” la acest capitol sunt şcolile: Merişani (34 absenţe/elev), „Petre Tudose” Mălureni (31,5), „I.C. Lăzărescu” Ţiţeşti (24), „Constantin Brâncoveanu” Ştefăneşti (22,8) şi  Nr. 1 Bughea de Sus (21,1). La polul opus, pe ultimele cinci locuri  sunt clasate, spre lauda părinţilor care fac eforturi să-şi trimită copii la şcoală, unităţi de gimnaziu din Săpata (0,39) şi Boţeşti (0,49), respectiv centre şcolare de educaţie incluzivă din Ştefăneşti (0,30) şi Câmpulung (0,17).

Regulamentul scolar spune că la fiecare 10 absenţe se scade un punct la purtare, iar cu nota 6 rămâi repetent. Această teorie numai este pusă în practică decât în cazuri excepţionale. Mai mult, noul regulamentul şcolar prevede şi sancţiuni – de la 100 la 1.000 lei – în cazul absenţelor, dar nu pentru elevii chiulangii, ci pentru părinţi. Şi în această situaţie, legea e lege doar pentru unii sau chiar pentru nimeni.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban le dă speranțe dinamoviștilor: ‘Avem clar intenţia de a susţine construcţia Stadionului Dinamo. Trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică şi alte chestiuni procedurale’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban, a anunțat vineri că Guvernul intenţionează să susţină un amplu program de construcţie de baze sportive şi terenuri de antrenament în toată ţara,

„Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă. (…) Sperăm că Stadionul Steaua, în noua formă, va găzdui echipe care să facă perfomanţă la nivel european şi la nivel internaţional. Vreau să felicit consorţiul de constructori români, format din trei companii româneşti, care literalmente au făcut performanţă şi prin construcţia acestui stadion şi-au întărit cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitatea la preţuri competitive, chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită.

Sigur că va urma recepţia. (…) Este într-adevăr o reuşită remarcabilă a acestui consorţiu condus de trei companii româneşti”, a declarat premierul, care a fost prezent la recepţia proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

El a anunţat reconstrucţia unor stadioane importante, precum Dinamo sau Giuleşti.

„Se va reconstrui şi Stadionul Giuleşti. Stadionul Arcul de Triumf este aproape gata, este practic pe ultima sută de metri, şi va fi un stadion foarte cochet, foarte frumos, care de asemenea sunt convins că va găzdui competiţii sportive extrem de importante şi nu numai.

De asemenea, vreau să-i asigur pe suporterii dinamovişti că (…) avem clar intenţia de a susţine construcţia Stadionului Dinamo. Sigur că trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică şi alte chestiuni procedurale, astfel încât să poată să demareze şi construcţia stadionului Dinamo. De asemenea, avem în plan să construim stadioane nu doar în Bucureşti, ci în alte capitale reşedinţă de judeţ – la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea, unde există deja o gândire făcută şi proiect”, a arătat premierul.

Nu în ultimul rând, a precizat Orban, Guvernul intenţionează să susţină un amplu program de construcţie de baze sportive şi terenuri de antrenament.

„Intenţionăm să susţinem un amplu program de construcţie de baze sportive, de terenuri de antrenament în toată ţara. Cele 150 de baze sportive (…) vor fi cu siguranţă finanţate, pentru că este un moment în care trebuie să o spunem – foarte mulţi copii nu se îndreaptă spre sport. Numărul copiilor care vor să facă sport a scăzut şi acesta nu este un lucru bun.

Sportul face pare din elementele de bază ale educaţiei (…), are o mare influenţă în educarea caracterului (…) şi este momentul să dăm un semnal clar că trebuie să încurajăm activitatea sportivă, o implicare a copiilor, a adolescenţilor, a tinerilor prin efectuarea de sport, fie prin sport de masă, fie prin susţinerea cluburilor şcolare, a cluburilor care pot crea pepiniera de care are nevoie sportul de performanţă. Bucureştiul are nevoie şi de alte baze sportive, de o sală polivalentă care să fie la standarde internaţionale”, a declarat premierul, informează agerpres.ro

Citește și:

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, viziune pentru asigurarea forței de muncă în România: Refacerea școlilor profesionale și a liceelor tehnologice

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat că necesitatea dezvoltării învățământului profesional și tehnologic din România pentru a putea asigura forță de muncă pentru companiile de stat sau private.

El a declarat, în cadrul unei vizite de lucru în localitatea Pojorâta din judeţul Suceava, unde a participat la o lucrare demonstrativă de refacere a căii ferate, că în ultimii 15 ani şcolile profesionale şi tehnologice „au fost considerate fiicele vitrege ale sistemului de învăţământ”.

„Din păcate, şcolile profesionale şi liceele tehnologice în 15 ani au fost considerate fiicele vitrege ale sistemului de învăţământ. Refacerea învăţământului profesional şi tehnologic reprezintă una dintre priorităţile noastre în domeniul educaţiei, atât prin investiţii din resurse bugetare interne, din fonduri europene, cât şi prin implementarea sistemului dual, care presupune un parteneriat între companii şi unităţile de învăţământ, prin care, practic, companiile susţin unităţile de învăţământ în ceea ce priveşte înzestrarea cu tehnologie, susţin unităţile de învăţământ cu specialişti care să îi înveţe pe elevi meserie. De asemenea, se implică în susţinerea printr-un sistem de burse şi, de asemenea, asigură locuri de muncă pentru cei care absolvă aceste unităţi de învăţământ. Acesta este sistemul dual care este folosit în Germania, în Austria, în Elveţia, cu rezultate deosebite”, a afirmat Orban.

Şeful Executivului a recomandat reprezentanţilor CFR să încheie parteneriate cu şcolile de meserii pentru a putea pregăti „meseriaşii şi profesioniştii de care va avea nevoie”.

„În mod clar că CFR va avea nevoie de mână de lucru, de angajaţi tineri care să ducă mai departe experienţa şi pentru asta trebuie să fie mai atentă la nişte parteneriate cu unităţi de învăţământ care să poată să genereze meseriaşii şi profesioniştii de care va avea nevoie”, a adăugat Orban.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la Suceava, la recepţia lucrărilor variantei ocolitoare a municipiului Rădăuţi. Ulterior, acesta a fost prezent în localitatea Pojorâta, unde reprezentanţii CFR au prezentat un tren de lucru, achiziţionat recent, care este capabil să refacă întreaga infrastructură de cale ferată, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

Proiect de lege controversat: Cu cât ar urma să fie taxați din salariu angajații

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend