Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

TOP preparate de Crăciun care îți surprind familia și invitații

Publicat

in

Rețetele de Crăciun sunt la mare căutare în această perioadă, la final de 2018. Sarmalele sunt pe primul loc în topul celor mai preparate mâncăruri de Crăciun. Fripturile la cuptor și chiar ciorbele sunt pe locurile următoare.

TOP rețete de Crăciun în 2018

Locul 3 – Dacă primele două locuri sunt ocupate de feluri principale de mâncăruri. Locul 3 este asigurat desertului. Rețetele de cozonaci sunt în topul deserturilor de Crăciun 2018.


Un patiser de renume ne-a spus că un cozonac iese bun dacă alegi făina bună. Rețetele de cozonaci sunt cu nucă, mac, cacao sau ciocolată.

Iată câteva rețete de Crăciun în topul deserturior din 2018:

Locul 2 – Friptură fragedă de Crăciun, secretul magic din bucătăriile chef-ilor


Friptură de Crăciun fragedă

Cele mai ascunse secrete pentru ca friptura de Crăciun să fie fragedă

Un preparat tradițional este friptura fragedă. Fiecare gospodină are propiul secret. Noi am cules cele mai bune sfaturi pentru ca friptura de porc, pui sau vită să fie cea mai fragedă și specială.

Locul 1 – Sarmalele, unul din cele mai clasice preparare din România la masa de Crăciun. Reteța este simplă, însă modul de preparare face diferența. Și în 2018 rămân pe primul loc.


Sarmale cu varză și carne de porc

Rețeta de sarmale este cea mai gătită de Crăciun

Pe primul loc se situează un fel de mâncare tradițional. Sarmalele sunt gătite de aproape toate gospodinele din România de Crăciun. Având un gust unic și un miros special, aproape în orice casă rețetă de sarmale nu este uitată nici în 2018.

Fiecare casă are propia rețetă de sarmale. Gospodinele adaugă după gust diferite condimente care le fac unice. Bucătarii de mâncare românească spun că adevăratul secret este varza. Aceasta trebuie să fie murată corect și atent pregătită.

În rețetă regăsim următoarele ingrediente:

Un kilogram de carne de porc; 3 cepe mari; 3-4 linguri de orez; 5 linguri de pastă de roșii; aproximativ 3 kilograme de varză murată; o linguriță de cimbru pisat; 300 grame de costiță afumată; 2,3 foi de dafin și sare și piper (se adaugă după gust)

Dacă vreți să preparați sarmalele, iată rețeta noastră.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alimentația pe timp de caniculă. Ce trebuie să includă meniul nostru?

Publicat

in

Meniurile de mâncare pe timp de vară, dar mai ales pe vreme de caniculă contează foarte mult, deoarece în funcție de ceea ce include un meniu, sistemul imunitar poate funcționa mai ușor sau mai greu. Temperaturile ridicate ne dau tuturor bătăi de cap, dar o alimentație sănătoasă ne protejează sănătatea și ne poate ajuta să trecem cu bine peste această perioadă dogoritoare.

Încă de săptămâna trecută canicula și-a făcut prezența în țara noastră, iar razele soarelui sunt atât de puternice și arzătoare încât e nevoie să ne hidratăm chiar și de două ori mai mult decât până acum. Este foarte important să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, deoarece o alimentație bogată în antioxidanți oferă organismului o stare de revigorare.

În alimentația noastră este necesar să adaugăm cât mai multe fructe și legume zemoase precum roșiile (conțin 94% apă), castraveți (96% apă), căpșuni și pepene (92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă), potrivit haihuin2.com.

Pe lângă aceste alimente sunt și altele care nu sunt recomandate să fie consumate în această perioadă iar acestea sunt: pâinea, cerealele, cartofii și orezul.

De asemenea, recomandarea specialiștilor este să consumăm alimente cât mai naturale și ușoare precum iaurturile naturale, ouă fierte, brânza proaspătă, carnea de pui, peștele, ciorbele, supele și să încercăm pe cât posibil să eliminăm din alimentația noastră mezelurile și conservele din comerț.

Totodată, nu uitați să vă hidratați ori de câte ori simțiți că este nevoie. Este normal ca în această perioadă să fie nevoie să vă hidratați mai mult. Consumați apă plată și cât mai puține sucuri.

Foto: Business Magazine

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Reteta Saptamanii

Ce poti gati cand vrei ceva traditional?

Publicat

in

In timp ce Romania este bine cunoscuta la nivel international pentru Dracula, Transilvania si Nadia Comaneci, bucataria ei mai putin cunoscuta este ceva demn de explorat. Retetele traditionale romanesti reunesc un amestec de ingrediente si sunt puternic influentate de bucataria balcanica, turca, sarba, germana si maghiara. Datorita acestei experiente imbogatite, mancarea romaneasca este variata si foarte savuroasa. Pe langa clasicele sarmale cu pui sunt si alte preparate demne de incercat

Sarmale cu pui

Sunt preparate traditionale utilizate cu precadere de Craciun si Revelion. Se prepara din carne tocata (de obicei carne de porc sau pasare), amestecata cu condimente, orez si ceapa, apoi rulata in frunze acre de varza si fiarta ore intregi intr-un sos special format din suc de varza, suc de rosii , si alte ingrediente secrete. Cei care vor ceva mai light sau sunt la dieta vor alege sarmale cu pui.

In unele regiuni romanesti se folosesc frunze de vita de vie in loc de varza. Pentru post sau pentru o alegere vegana, carnea tocata poate fi inlocuita cu mult succes cu un amestec de nuci macinate, morcovi razuiti si ciuperci tocate.

Mamaliga

De obicei, mamaliga merge cu o farfurie de sarmale sau servita simplu cu smantana si branza. Mamaliga se prepara din faina de porumb fiarta in apa cu un varf de sare si cateva picaturi de ulei de floarea soarelui. Este foarte sanatoasa si, de asemenea, se combina bine cu ciulamaua si tocanitele. Ciobanilor le place sa o amestece cu branza de oaie sarata si sa faca acea specialitate savuroasa numita „bulz”.

Mici

Micii sunt cu adevarat deliciosi si foarte populari la gratare, street food, weekend-uri in natura si petreceri in aer liber. Sunt alimente care pot fi mirosite de la kilometri distanta si sunt usor de facut.

Ciorba de burta

In timp ce numele poate sa nu para prea atragator, este o adevarata delicatesa si este cunoscuta chiar si de straini. Considerata ultimul remediu de mahmureala, ciorba de burta este facuta din burta de vita, legume si oase, aromata cu mult usturoi si cu otet. Ardeii iuti sunt perfecti in aceasta combinatie, dar sunt si persoane care opteaza pentru gogosari murati.

Pomana Porcului

Acest fel de mancare provine dintr-o veche traditie rurala. Traditia are loc in aerul rece al lunii decembrie, cand porcii sunt jertfiti pentru cina de Craciun. Carnea proaspat taiata de la un porc recent sacrificat este prajita in grasimea proprie intr-o tigaie adanca. Aceasta mancare savuroasa se combina bine cu muraturi autentice.

Jumari

In urma taierii porcului, prin prajirea bucatilor de slanina si grasimii de porc, rezulta jumarile. Acestea se servesc calde si intotdeauna insotite de ceapa cruda si un paharel de tuica traditionala de prune, ca digestiv. Oricat de delicioasa ar fi, se recomanda consumarea jumarilor cu moderatie.

Acestea sunt cele mai importante mancaruri traditionale pentru sarbatorile de iarna, iar pentru alte sezoane se poate opta pentru alte variante mai light, asa cum sunt tocanitele cu pui, supa de pui perfecta in raceli si salatele aperitiv interesante care decoreaza mesele de sarbatoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend