Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Top 6 branduri celebre de încălțăminte sport pentru bărbați

Publicat

in

Încălțămintea sport, denumită în limbaj uzual drept sneakers, adidași sau teniși, este utilizată în întreaga lume de milioane de oameni, deopotrivă bărbați și femei. Preferați atât pentru activitățile sportive, cât și pentru confortul și lejeritatea celor care petrec multe ore în picioare, merg mult pe jos sau pur și simplu adoptă un stil vestimentar sport, pantofii sport au luat cu asalt lumea modei. Nu-i de mirare că cele mai celebre case de modă se întrec constant în fabricarea celor mai frumoase modele de încălțăminte sport. 

Și cum aspectul lor foarte la modă îi face o alegere potrivită pentru majoritatea ținutelor masculine, ne-am propus să te inspirăm astăzi cu câteva branduri celebre de încălțăminte sport pentru bărbați. Iată ce ți-am pregătit! 

  1. Nike 

Cunoscută drept cea mai mare companie sportivă din lume, ce se ocupă cu dezvoltarea, fabricarea și comercializarea articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente și accesorii, Nike se află în topul brandurilor celebre de încălțăminte sport. Designul modern și funcționalitatea sofisticată a acestui brand transformă încălțămintea sport în una dintre preferatelor bărbaților de pretutindeni. Mai mult decât atât, suntem convinși că în dressingul fiecărui bărbat se află cel puțin o pereche de Nike Air Max, selecție ce a oferit o lovitură pe piața sneakerșilor. 

  1. Adidas 

Brandul german Adidas face și el cinste topului de branduri celebre de încălțăminte sport pentru bărbați. Cunoscut ca cel mai mare producător de îmbrăcăminte sport din Europa, Adidas este specializat în fabricarea de încălțăminte, haine și accesorii. Colecția Adidas Superstar pentru bărbați, de exemplu, încă se află în topul preferințelor bărbaților, datorită designului modern și a nivelului de confort pe care-l oferă. 

  1. Reebok 

Achiziționată de brandul Adidas în anul 2006, Reebok este o firmă de încălțăminte și îmbrăcăminte englezească înființată în 1958. Dacă vrei să oferi garderobei o aură sportivă și elegantă, cu siguranță poți alege o pereche de încălțăminte sport Reebok pentru bărbați. Și vestea bună este că în magazinele online vei găsi o mulțime astfel de modele de adidași pentru bărbați în culori vibrante! 

  1. Puma 

Un alt brand celebru de încălțăminte pentru bărbați, cu un excelent raport calitate-preț, este Puma. În magazinele sport de profil vei găsi o mulțime de modele de pantofi sport revoluționari ai acestui brand, acesta fiind și printre primele branduri care au insuflat moda și stilul sportiv. Colecțiile de adidași Puma folosesc un stil futurist, culori îndrăznețe și o tehnologie ușoară. Fie că alergi, te antrenezi sau joci fotbal, poți opta oricând pentru gama de încălțăminte durabilă de la Puma! 

  1. New Balance 

Compania multinațională americană New Balance a dus încălțămintea sport la nivelul următor, având o mulțime de modele renumite în întreaga lume, cel mai faimos dintre acestea fiind modelul 990. Calitatea deosebită a materialelor folosite și gama extinsă de mărimi propulsează acest brand în topul celor mai iubite branduri de încălțăminte sport pentru bărbați și nu numai. 

  1. Converse 

O altă companie americană subsidiară celebrului brand Nike este și Converse, un brand popular de încălțăminte sport al lumii. Mai mult decât atât, Converse a fost chiar lider în industria de încălțăminte sport americană timp de multe decenii, neexistând o altă marcă de încălțăminte care să-i fie competiție. Vei recunoaște un model de încălțăminte sport Converse după insigna în formă de stea și după talpa din cauciuc a modelului All Star. Deși suntem siguri că deja posezi o pereche de Converse! 

Tu ce brand celebru de încălțăminte sport pentru bărbați ai pune pe primul loc? Știm cu siguranță că deja ai un brand preferat și că abia aștepți ca următoarele modele de încălțăminte să fie lansate, pentru a le putea adăuga colecției impresionante de adidași pe care ți-ai creat-o!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

CAZUL ELECTROARGEȘ – Cum ar elimina grupul german Kärcher concurența românească, după ce a primit ajutor de la statul român

Publicat

in

De

După ce timp de mai mult de 18 ani Electroargeș a produs electrocasnice aproape exclusiv pentru grupul german Kärcher, aceștia din urmă și-ar muta întreaga producție în propriile unități, construite prin ajutoarele de stat. Ca efect, Electroargeș este eliminată din activitatea de producție a aspiratoarelor și este nevoită să renunțe la 500 de angajați. 

Electroargeș își începe activitatea în 1973 cu producția de electrocasnice, iar din 2002 începe colaborarea cu grupul Kärcher, societate pentru care începe să producă electrocasnice aproape exclusiv. Parteneriatul continuă în aceiași termeni până în 2016, când Kärcher relocă o parte din producția realizată la Electroargeș la propria unitate de producție, construită cu ajutor de stat, aflată chiar în spatele unității Electroargeș. Pentru acea investiție, Karcher a accesat prin intermediul subsidiarei CER CLEANING EQUIPMENT SRL un ajutor de stat de 7,18 milioane de euro.

În 2017, Kärcher cumpără o nouă locație, tot în vecinătatea directă a Electroargeș unde își dezvoltă o nouă unitate de producție, tot prin ajutor de stat (în valoare de 7,65 milioane de euro), inaugurată în octombrie 2021. 

Decizia Karcher de a transfera întreaga producție în unitățile sale ar fi o încălcare a condițiilor prin care au dobândit ajutorul de stat

Prin intermediul ajutorului de stat, Kärcher ar fi afectat activitatea Electroargeș, deschizând două noi unități de producție la care să fie transferată întreaga producție, inclusiv producția aspiratoarelor de la Electroargeș. Aceasta ar fi o încălcare a condițiilor impuse de H.G. nr. 807/2014 pentru accesarea ajutorului de stat, întrucât una dintre aceste condiții era de a nu se reloca producția, de a nu se închide activități ca urmare a accesării ajutorului de stat, și de a nu fi afectat astfel mediul concurențial.

Reprezentanții Kärcher afirmau în replică pentru investigația România Liberă din 2020 că societatea care a primit ajutorul de stat este una românească. În fapt, societatea în cauză, CER Cleaning Equipment SRL ar avea ca asociați Alfred Kärcher SE & CO. KG și Kärcher Beteiligungs Gmbh.

Punctul de vedere al Kärcher este că “Chiar dacă producția de aspiratoare pentru Kärcher va fi executată de CER începând cu 2021, încasările și taxele vor rămâne în România. În plus, CER a angajat peste 300 de lucrători în ultimii ani și este un angajator de încredere” chiar dacă prin relocarea producției de la Electroargeș apare riscul ca aceasta să se închidă după aproape 50 de ani de activitate, iar 500 de angajați să fie disponibilizați. 

Mulțumită ajutoarelor de stat și construirii celor două unități de producție, Kärcher a anunțat că va încheia 2021 cu afaceri de 110 mil. euro, iar în 2022 businessul va urca la 170 mil. euro. Astfel, afacerile se vor fi mai mult decât dublat în doar doi ani. 

Cazul Kärcher – Electroargeș ar fi un exemplu reprezentativ al stimulării investițiilor de către statul român în favoarea companiilor străine și în detrimentul celor locale 

Deși trendul global al investițiilor a fost afectat grav de pandemia COVID-19, considerându-se că nu este cea mai bună opțiune sprijinirea investitorilor străini în detrimentul firmelor locale, pentru a nu crea dependență de producătorii și capitalul extern, România nu s-a situat în acest trend și a atras în continuare investiții străine directe în creștere. În anul 2021, cifrele arată că investițiile străine directe au crescut cu 320% în primele cinci luni din 2021, față de perioada similară din 2020.

Mai mult, Guvernul ar fi anulat o măsură de sprijin ce presupunea granturi nerambursabile în valoare de până la 200.000 de euro pentru companiile locale, lansând în schimb prin intermediul Ministerului de Finanțe, în dezbatere publică, o nouă schemă de ajutoare de stat pentru investiții de peste 500 mil. lei vizând atragerea a 15 proiecte de mari dimensiuni (companii străine). 

Surse: 

https://mfinante.gov.ro/documents/35673/220752/stadiu_hg_nr_807_2014_30062021.pdf

https://www.bnro.ro/page.aspx?prid=19876

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Florin Roman reacționează după ce a fost acuzat de furt intelectual: ‘Și-au propus să îmi găsească nod în papură’

Publicat

in

De

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman a răspuns la acuzațiile care i se aduc privind plagierea lucrării de masterat.

Plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondata.

Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzații nefondate”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend