Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Top 5 sfaturi pentru șoferii începători

Publicat

in

Marea majoritate dintre șoferii începători se lovesc de șocul primei experiențe la volan, după promovarea examenului auto.

Marea majoritate dintre șoferii începători se lovesc de șocul primei experiențe la volan, după promovarea examenului auto. Prima încercare nu este cea mai plăcută, iar mulți factori favorizează o stare de spirit agitată și nesigură. În această perioadă în care te acomodezi cu noul statut, cu mașina și cu traficul trebuie să ai răbdare și să urmezi cateva sfaturi care te vor ajuta să te protejezi de anumite lucruri neplăcute, atât tu, cât și ceilalți participanți la trafic.

În timpul școlii de șoferi îl aveai în dreapta ta pe instructor care putea prevenii orice întâmplare neplăcută. Acum, că ești șofer vei simți, mai ales în primele deplasări nevoia unei persoane cu experiență pentru a-ți oferi mai multă încredere în tine. Pentru a avea o tranziție mai ușoară este de preferat ca șoferii începători să evite condusul singuri, iar persoana care îi însoțește să fie una apropiată, calmă și cu ceva experiență în ale șofatului.

Exersând vei căpăta experiență

Șoferii începători se confruntă mai devreme sau mai târziu cu situații neprevăzute, unele dintre ele fiind chiar neplăcute. Un lucru extrem de important este ca aceste experiențe să nu afecteze motivația de a conduce cât mai des. Fiecare oră de condus în plus și fiecare drum parcurs înseamnă acumularea experienței, iar șoferii începători vor prinde din ce în ce mai multă încredere în ei.

Nu te oprii din studiat

Un proaspăt șofer nu trebuie să se oprească din studiat imediat ce a promovat examenul auto. Există posibilitatea ca examenul teoretic să nu fi cuprins toate întrebările legate de lucrurile pe care un șofer trebuie să le cunoască. Spre exemplu, semnele de circulație trebuie recunoscute în mod instinctiv, fără ca șoferul să aibă nevoie de timp de gândire. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știi este legat de accidente. Un exemplu potrivit constă în faptul că masiniînlocuiredauna.ro oferă o mașină de schimb pentru șoferul care reprezintă partea vătămată dintr-un accident. Mai multe întrebări frecvente despre mașina la schimb găsești pe site-ul lor. Accidentele sunt lucruri neprevăzute, așadar este obligatoriu să cunoști legislația în domeniu.

Nu-ți fie rușine cu semnele de începători

O mare parte dintre proaspeții șoferi se simt stânjeniți de semnele galbene care trebuie atașate pe mașină. Acestea au un rol practic și reprezintă o obligație legală. Astfel, ceilalți șoferi participanți la trafic pot fi alertați de faptul că tu ești începător, iar în cazul în care apeși pedala de frână brusc, aceștia pot calcula distanța corespunzătoare și pot anticipa anumite mișcări, evitând astfel situațiile neplăcute.

Nu uita de semnalizare

Urmează mereu instrucțiunile de semnalizare pe care le-ai învățat în școală. Semnalizarea trebuie să intre în reflexul unui conducător auto, iar pe parcurs acest obicei să devină o normalitate. Semnalizează orice schimbare a direcției de mers, din timp pentru a evita accidentele.

La final, sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta. Foarte important este să-ți menții starea de spirit pozitivă și calmă și să fii atent la orice lucru din trafic. Înainte de a urca la volan verifică mașina și încearcă să o cunoști cât mai bine. Condu cât de mult poți, fie că mergi doar până la magazin. Astfel, vei prinde experiență și nu-ți vei pierde cumpătul atunci când te vei întâlni cu situații neprevăzute.

Drumuri bune!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend