Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Top 5 idei de afaceri in IT

Publicat

in

idei-de-afaceri

Atunci când ne gândim la o afacere în probabil cel mai bine plătit domeniu, cel al IT-ului, ne vin în minte numele giganţilor de la Google, Facebook, Netflix, şi aşa mai departe. Însă, dacă îţi doreşti să pui bazele unei afaceri în domeniul IT, nu trebuie să îţi pui din prima obiective atât de măreţe, deoarece, fiecare a început de jos şi a sperat doar că va ajunge atât de sus. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol îţi vom prezenta un top 5 idei de afaceri în IT, pe care le poţi implementa.

În cazul în care ai nevoie de un laptopu bun, workstation performant sau orice alte echipamente IT performante și accesibile, vezi oferta Server-Config.ro la produse refurbished, cu garanție, windows și antivirus.

Deschide o companie de web design

Domeniul IT-ului este direct legat de web design, deci o astfel de afacere ar putea reprezenta punctul tău de start. Orice persoană ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei companii sub titulatura de designer web este extrem de importantă, deoarece zilnic apar foarte multe pagini şi site-uri noi, designerei ii web fiind cei ce se vor ocupa de cosmetizarea şi bunul design al respectivelor site-uri şi pagini.

Astfel, o companie de web design ar putea reprezenta o idee de afacere destul de profitabilă. Iniţial, vei putea începe destul de simplu, desfăşurându-ţi activitatea de la propriul domiciliu, însă, cu timpul, odată ce reputaţia ta va creşte iar afacerea va prospera, vei putea să îţi muţi activitatea într-un adevărat sediu, angajând şi alte persoane în compania ta prosperă.

Da, este o meserie destul de grea ce presupune multe ore de practică şi de teorie, însă odată ce ai învăţat această meserie şi îţi vei forma un portofoliu şi o paletă de clienţi, recompensele în bani nu vor întârzia să apară

Afacere cu eBook-uri

O altă idee de afacere destinată segmentului IT ar fi aceea de redactare a e-Book-urilor. Aici vei putea transpune toate cunoştinţele tale, dar şi alte detalii picante sau interesante din mai multe domenii. Ulterior, cartea va putea fi descărcată de utilizatorii interesaţi în urma achitării unei anumite sume de bani, pe care o poţi stabili chiar tu.

De altfel, nici nu este nevoie să îţi redactezi tu acest e-Book, putând angaja un copy-writer care să se ocupe de acest lucru.

Redactarea de conţinut

Cu redactarea de conţinut scris vei putea ajunge să îţi deschizi o companie, în timp. Deşi iniţial va fi foarte greu, deoarece de unul singur va trebuie să îţi găseşti clienţii şi să te familiarizezi cu redactarea de conţinut şi cu cerinţele fiecărui client în parte, dacă vei fi înţelegător, receptiv şi totodată vei da dovadă de seriozitate şi responsabilitate, reputaţia ta va creşte, iar în timp vei ajunge să ai tot mai mulţi clienţi.

Odată ajuns în acest punct, vei putea angaja alţi copy-writeri care să se ocupe de conţinutul ce este nevoie.

Specialist SEO

O bună parte dintre copywriteri ajung să devină specialişti SEO, deoarece în timp încep să înţeleagă tehnicile şi mecanismele domeniului.

Ca specialist SEO, trebuie să ştii să optimizezi textele în funcţie de motoarele de căutare, pentru ca textele şi respectivele site-uri să apară în prima pagină a motoarelor de căutare, astfel crescând traficul website-urilor.

Un specialist SEO are venituri mult mai mari decât ale unui copywriter, însă şi munca acestora aduce mai mare profit şi trafic site-urilor. Cu timpul vei putea deschide o agenţie care să se ocupe cu acest lucru, însă e mult de muncă, muncă ce îţi va aduce şi o răsplată pe măsură.

Specialist WordPress

WordPress reprezintă denumirea celei mai folosite platforme de către bloggeri şi nu numai, unde să îşi publice conţinutul. Am putea spune despre WordPress că reprezintă un limbaj de programare care a fost simplificat la maxim.

Chiar şi simplificat la maxim, WordPress-ul se dovedeşte a fi în continuare greu de utilizat pentru anumiţi utilizatori. Aici îţi vei putea face simţită prezenţa tu, ca specialist WordPress, dacă vei reuşi să stăpâneşti toate funcţiile şi avantajele acestei platforme.

O afacere în acest domeniu, al întreţinerii website-urilor şi diferitelor blog-uri, vei ajunge să înregistrezi venitur de până la 500 de euro pentru un website.

Aşadar, toate cele 5 idei de afaceri din domeniul IT, mai sus enunţate, îţi pot aduce venituri destul de mari, iar, dacă stăpâneşti cel puţin unul din domeniile de mai sus, ai putea trece la treabă, deoarece este mare nevoie de oameni în IT.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO, DEZVĂLUIRI! Argeșul, caz unic în lume – De milă, austriecii ne-au extins garanția la telegondola care ruginește la Arefu – 20.000 euro costă depozitarea acesteia

Publicat

in

De

Prezent în emisiunea Chestiuni Arzătoare difuzata aseara la PROFI 24 TV, omul de afaceri Adrian Dăscălescu, activist pentru realizarea statiunii de ski de la Molivisu a dezvaluit in premieră două aspecte rusinoase pentru conducerea CJ Argeș. Astfel, în prezența lui Adrian Bughiu, vicepresedintele CJ Argeș Dăscălescu a spus ca, desi garantia pentru instalatia pe cablu (telecabina) care este depozitata la Arefu a expirat de mai bine de un an, austriecii de la Doppelmayr au prelungit de milă garantia.” Va spun sigur. Au spus ca Argesul e caz unic in lume, sa primesti de atatia ani o telegondola, sa o platesti dar sa nu fii in stare sa o pui in functiune. Asa ceva nu au mai intalnit in cei 100 de ani de experienta a lor nicaieri in lume. Practi, de milă au facut acest gest, sa prelungeasca garantia instalatie de cablu”, a spus Adrian Dăscălescu. Acesta a mai dezvaluit ca in loc sa producă bani, partia de ski de la Molivisu aduce pierderi anuale considerabile. ” Poate nu stiati, dar intretinerea si depozitarea acelei instalatii de cablu, telegondola, in acea curte de la Arefu, costa CJ Arge; 20.000 euro in fiecare an”., a afirmat Adrian Dascalescu. Prezenti in studio, vicele Bughiu și Narcis Sofianu – consilier județean PNL, au rămăas nedumeriți.

AICI VIDEO de la MIN: 29

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | De lene? CJ Argeș riscă să piardă 7,9 milioane lei

Publicat

in

De

In emisiunea Chestiuni Arzătoare difuzată aseară la PROFI 24 TV, subiectl principal a fost rurismul argeșean. Invitat alături de vicepreședintele CJ Adrian Bughiu și consilierul județean PNL Narcis Sofianu , omul de afaceri Adrian Dascalescu a punctat incompetența si delăsarea Consiliului Judetean Argeș dand si cateva exemple concrete. Astfel, pentru că Adrian Bughiu tot aducea ca scuză lipsa banilor ca motiv principal de dezvoltare a turismului, Adrian Dascalescu i-a atras atenția vicelui CJ ca bani sunt dar incompetenta unora din CJ duce la pierderea acestora. “Ca tot aminteati de lipsa banilor, domnule vice…. Poate nu stiati dar exista bani prin PNDL pentru o aductiune de apă in zona Molivisu. Banii , 7, 9 milioane lei exista, totul este in regulă din punct de vedere al proiectului dar nu s-a miscat nimic. Proiectul se termina peste cateva luni, in 2022, si vom pierde acesti bani, vom pierde 7.9 milioane lei, domnule vicepresedinte”, a punctat Adrian Dascalescu. Vicepresedintele Adrian Bughiu a replicat ca se incurca in hartii si proiecte dand de inteles ca nu stia de faptul ca Argesul are alocati 7.9 milioane lei, bani pe care ii va pierde pentru ca nu au fost folositi.

VIDEO de la min. 50

CLICK AICI PENTRU VIDEO EMISIUNE

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend