Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Top 4 cele mai frumoase locuri din lume

Publicat

in

Pentru a va ajuta sa alegeti locuri mai bune pentru a calatori in 2022, echipa noastra a organizat top 4 destinatii despre care credem ca sunt demne de dvs.

1. Aguada, Puerto Rico

Majoritatea turistilor trec chiar prin ea in drum spre Rincon, dar cei care indraznesc sa calatoreasca in afara drumurilor batute vor fi uimiti de Aguada. Veti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje din Puerto Rico in apropiere, iar cartierul modei din Aguada creste pe zi ce trece, oferind zeci de buticuri pentru pasionatii de cumparaturi. Iubitorii de ciocolata se pot bucura de o vizita la o ferma de cacao, in timp ce calatorii curiosi vor descoperi atractii unice, cum ar fi o piramida, singurul centru comunitar Earthship de pe insula si ruinele tunurilor din Al Doilea Razboi Mondial pe o plaja.

Pentru a vedea si mai multe lucruri de facut. cum ar fi: Earthship Puerto Rico, Jeanmarie Chocolat Farm, Aguada Pyramid, plaja recomandam utilizarea aplicatiei Harta Europei sau daca destinatia turistica se afla inafara Europei accesati harta lumii.

2. Duluth, Minnesota

Un oras-port pe Lacul Superior, Duluth este o comoara de mancare si bauturi din surse locale. De la bere artizanala pana la restaurantele artizanale din Lincoln Park Craft District, Duluth are multe pentru a va satisface papilele gustative. Dar mancarea nu este singurul motiv pentru a adauga Duluth pe lista de destinatii turistice din 2022. In timp ce sunteti acolo, veti dori, de asemenea, sa urmariti navele inalte care intra in port, sa faceti schi sau snowboarding la Spirit Mountain. Cu atat de multe de facut in acest oras pitoresc, Duluth este evadarea perfecta de weekend.

3. Insula Mljet, Croatia

Situata la doar o plimbare rapida cu feribotul de Dubrovnik, insula Mljet din Croatia este acoperita de padure densa, lacuri cu apa sarata, golfuri stancoase si asezari stravechi. Aflat in afara de traseul turistic plin al Croatiei, insula ofera o aura de liniste si relaxare perfecta pentru calatorul aventuros, dar relaxat. Asteptati-va apusuri excelente, plimbari pe indelete cu bicicleta, drumetii aventuroase, fructe de mare proaspete si discutii cu localnicii.

4. Japonia

Desi Japonia nu a beneficiat de boom-ul turistic olimpic pe care il sperase in ultimul an, raspunsul sau relativ puternic la pandemie o pozitioneaza ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a calatori in strainatate in 2022. Desigur, va trebui sa asteptati ca Japonia sa-si redeschida granitele, recent inchise din cauza Omicron. Dar cu orase de talie mondiala precum Tokyo, Osaka si Kyoto si zone rurale superbe precum Kamikochi, Hakone si Yakushima, exista cu adevarat ceva in Japonia pentru toata lumea.

O practica de lunga durata in Japonia, Kintsugi este arta de a repara ceramica sparta cu lac prafuit in aur – imbratisand deteriorarea si facandu-l si mai frumos. Pe masura ce restrictiile de calatorie internationale (speram) continua sa se reduca, nu exista moment mai bun decat prezentul pentru a-ti recastiga pofta de calatorie si a intruchipa mesajul kintsugi prin experiente noi intr-un loc cu multa inima.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Profesorul Mircea Miclea: ‘Autoritățile au mers pe ideea asta: îi speriem pe oameni, că, după aceea, dacă îi speriem, ei vor asculta mai mult de ceea ce noi le spunem. Oamenii fug de libertate’

Publicat

in

De

Prof. univ. dr. Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a vorbit despre cultura fricii și despre cât de dominantă a fost ea în pandemie: ”bineînțeles că dacă îi speriem pe oameni, atunci oamenii devin mai ascultători. Oamenii fug de libertate”

Ei (autoritățile n.r) au mers pe ideea asta: îi speriem pe oameni, că, după aceea, dacă îi speriem, ei vor asculta mai mult de ceea ce noi le spunem. Au mers pe ideea că, dacă creștem anxietatea, atunci vom crește complianța, adică respectarea regulilor. Din 1962 sunt studii care arată, din nou, că, până la un loc, speriindu-i pe oameni, oamenii ascultă mai mult. De la un loc, dimpotrivă, au reacții de apărare față de ceea ce le induce frică și vor face invers și vor construi tot felul de teorii și sunt studii inclusiv despre vaccinare.

Pe de altă parte, bineînțeles că dacă îi speriem pe oameni, atunci oamenii devin mai ascultători. Oamenii fug de libertate. Când începe să le fie frică, vor să-și reducă frica, renunță la libertăți. Efectul este că susțin regimuri discreționare, care fac ce vor mușchii lor și asta este un mare pericol”, a afirmat prof. univ. dr. Mircea Miclea.

Prof. univ. dr. Mircea Miclea a precizat că, de la debutul pandemiei, rata de anxietate la adolescenți a crescut cu 30-40%, în timp ce incidența cea mai mare a anxietății și a depresiei a coborât de la 27 de ani, la 17,5 ani.

„(Autoritățile n.r) își dau seama câtă fugă de libertate este în sufletele oamenilor din cauză că le-a cultivat sistematic frica și le-o cultivă în continuare mereu, punând accentul pe ce amenințări sunt. Vă aduceți aminte cum erau prezentate în pandemie valurile și, într-o perioadă în care era bine, ni se spunea mereu că acum e bine, dar vedeți că vine o nouă catastrofă. Și mereu oamenii trăiau în catastrofă. Efectul? Păi a crescut rata de anxietate la adolescenți cu 30-40%, a coborât incidența cea mai mare a anxietății și a depresiei de la 27 de ani la 17,5 ani.

Nu-și dau seama ce fac cu mințile oamenilor. Nu-și dau seama cât de mult, cât de detrimentală este cultivarea aceasta a fricii pentru democrație și pentru sănătatea mintală a oamenilor. Oamenii aceștia o să mai aibă disponibilitatea de a face start-up-uri, de a-și asuma riscuri? Păi trăiesc cu frica în sân”, a precizat prof. univ. dr. Mircea Miclea, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Emmanuel Macron lansează acuze dure la adresa celor care fac profit de pe urma războiului din Ucraina: ‘Avem azi anumiți producători și mulți speculanți, care fac mulţi bani din contextul geopolitic. Poate, oare, să dureze acest lucru? Nu!’

Publicat

in

De

Preşedintele francez Emmanuel Macron denunţă ”profitori de război care fac mulţi bani dn petrol şi gaze naturale”, ”producători”, ”superprofituri” şi ”speculanţi”, nemulţumit de scumprea energiei care, în opinia sa, nu se explică doar prin contextul Războiului rus în Ucraina.

Producători fac superprofituri din petrol şi gaze naturale”, a denunţat Macron.

El s-a întrebat despre ”justificarea producţiei reale pentru ca preţurile să se scumpească atât de mult”.

”Avem azi anumiţi producători şi mulţi speculanţi, care fac mulţi bani din contextul geopolitic. Poate, oare, să dureze acest lucru? Nu!”, a denunţat şeful statului francez.

Macron a denunţat deja un ”impozit din afară” şi faptul că ”banii contribuabilului nu are vocaţia să-l plătească”.

Avem sisteme şi pieţe dereglementate din cauza Războiului (rus din Ucraina), avem oameni care au speculat de pe urma războiului, iar azi există care fac mulţi bani din război”, a denunţat el.

Îi numim profitori de război”, a tunat Macron.

În pofida unor măsuri de protecţie impuse de către statul francez începând din 2021 în privinţa preţului energiei, Macron vrea ”reguli de funcţionare a pieţei electricităţii”.

Nu pot să înţeleg cum putem accepta atât de mult timp ca banii contribuabilului din ţara noastră să fe folosiţi la ajutarea gospodăriilor să poată trăi pe timp de război şi că, în afara de asta, există oameni care se îmbogăţesc mult pe timp de război”, a denunţat Macron.

Şeful statului francez consderă că dacă organizaţiile însărcinate cu aceste probleme nu reuşesc să oprească această ”explozie” a preţurilor, ”vom avea o problemă, o problemă politică” şi că ”există o parte a ecuaţiei pe care nu o poate explica”.

El a rezumat absurditatea situaţiei energetice citând un serial francez de animaţie ”Les Shadocks”, care are drept deviză butada ”dacă nu există soluţie e pentru că nu există problemă”, informează news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend