Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Top 10 cărți 2015!

Publicat

in

Am așteptat până în ultimul moment cu acest top pentru că speram, cumva, să reușesc să termin de citit Alias Grace de Margaret Atwood care până acum îmi place foarte tare, dar fiind o carte destul de groasă iar ritmul meu de lecturare nefiind constant, nu am reușit…
Am citit 50/50 cărți anul acesta și sunt destul de mulțumită. Mai pe la final m-am decis că nu contează numărul ci să citesc în fiecare zi câte ceva, pentru plăcere și cunoaștere, nu pentru a atinge un anumit scop. Mai menționez doar faptul că sunt cărți care au primit un punctaj destul de mare… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/top-10-carti-2015/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

De la ‘Man of Steel’ la ‘Doamna de fier’: Amenințat cu demiterea de o supermajoritate parlamentară, Cîțu ‘lovește’ cu un citat

Publicat

in

De

Conform declarațiilor adversarilor politici de la PSD, AUR și USR PLUS, Guvernul Cîțu are zilele numărate. Cele trei partide au un număr de 284 de mandate din totatul de 465 din Parlament. Situația tensionată în care se află PNL s-a simțit și la conferința de presă de după ședința de marți, când Florin Cîțu a plecat subit din fața reporterilor care îl asaltau cu întrebări.

Până la așteptata regrupare și contraatacul politico-mediatic, premierul Cîțu își reafirmă poziția inflexibilă, printr-un citat din fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de fier”.

„If you set out to be liked, you would be prepared to compromise on anything at any time, and you would achieve nothing.” („Dacă ți-ai propune să fii simpatizat, ai fi pregătit să faci compromisuri cu privire la orice, în orice moment, și nu ai realiza nimic.”, trad.) – este citatul folosit de Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Natalia Gavriliţa: ‘Republica Moldova este pregătită pentru o consolidare a cooperării cu UE în domeniul transporturilor’

Publicat

in

De

Republica Moldova este pregătită să lucreze îndeaproape cu UE “în domeniul transportului verde, eficient şi sigur” şi pledează pentru “un format de cooperare mai ambiţios în domeniul transporturilor, atât bilateral, cât şi regional”, a declarat marţi şefa guvernului de la Chişinău, Natalia Gavriliţa, în cadrul unei vizite la Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Conform unui comunicat de presă al guvernului de la Chişinău, principalele subiecte de discuţie au fost importanţa transportului ca element de conexiune între UE şi Republica Moldova, dar şi ca potenţial de dezvoltare economică pentru oamenii de afaceri moldoveni.

Natalia Gavriliţa a subliniat că actualul cabinet de miniştri îşi concentrează eforturile spre elaborarea documentului naţional de politici în domeniul transporturilor – Programul de mobilitate. Noul document va reflecta principiile de bază ale Strategiei UE de mobilitate durabilă şi inteligentă – decarbonizarea şi digitalizarea în transporturi.

“Suntem gata să lucrăm îndeaproape cu UE în domeniul transportului verde, eficient şi sigur. Pledăm pentru un format de cooperare mai ambiţios în domeniul transporturilor, atât bilateral, cât şi regional, care să răspundă nevoilor noastre şi să completeze eforturile naţionale”, a declarat Natalia Gavriliţa, citată în comunicat.

Un subiect important a fost valorificarea a 230 milioane euro pentru infrastructură şi conectivitate din planul de Recuperare Economică pentru Moldova şi 780 milioane de euro pentru iniţiative în domeniul transportului ca parte a planului de investiţii al Parteneriatului Estic.

“O noutate bună este că a fost acceptat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, iar printre proiectele finanţate este şi construcţia tronsonului de autostradă Târgu-Mureş – Ungheni care va ajuta la conectarea Republicii Moldova cu România şi astfel oferind acces direct Republicii Moldova la reţeaua europeană de transporturi”, a spus la rândul său comisarul Adina Vălean, conform aceluiaşi comunicat.

În acelaşi context, Adina Vălean a menţionat că Uniunea Europeană este gata să intensifice sprijinul financiar pentru proiectele ce ţin de dezvoltarea transportului şi conectivitate, dar şi asistenţă tehnică pentru Autoritatea Aeronautică Civilă, informează Agerpres.ro.

Natalia Gavriliţa a avut de asemenea o întâlnire şi cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson. Cele două au vorbit despre ultimele evoluţii din acest domeniu, rolul pe care îl are UE în dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova, dar şi despre posibilităţile de finalizare a proiectelor începute cu ţările vecine şi care pot fi o alternativă în aprovizionarea cu gaz şi electricitate a Republicii Moldova.

Premierul moldovean a declarat că securitatea energetică, la fel ca şi eficienţa energetică, este o prioritate în dialogul cu UE. Mai mult, acestea sunt incluse în Agenda de Asociere pentru perioada 2021-2027, a precizat Gavriliţa.

“Sperăm că în următorii ani să se realizeze progrese substanţiale atât în ceea ce priveşte alinierea politicilor noastre energetice la standardele europene, cât şi implementarea proiectelor concrete de securitate energetică. Dar pentru a evolua şi a se dezvolta în acest domeniu, Republica Moldova are nevoie de sprijin, consultanţă şi experienţa partenerilor de dezvoltare”, a punctat şefa executivului de la Chişinău.

Comisarul Kadri Simson, la rândul său, a exprimat deschiderea pentru un dialog de nivel înalt în domeniul energetic şi a confirmat susţinerea acordată guvernului moldovean în implementarea reformelor în domeniul energetic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend