Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Toboşarul Taylor Hawkins, omagiat într-un concert-tribut la Los Angeles

Publicat

in

Pink, Queen şi Alanis Morissette s-au aflat printre vedetele care i-au adus un omagiu lui Taylor Hawkins, regretatul baterist al trupei Foo Fighters, în cadrul unui concert-tribut desfăşurat marţi seară la Los Angeles, scrie bbc.com.

Liderul Foo Fighters, Dave Grohl, a spus că acest concert celebrează faptul că ”o sigură persoană a adus împreună atât de mulţi oameni”.

Printre invitaţi s-au mai numărat Miley Cyrus, Rush, Cars şi Mötley Crüe.

Alanis Morissette – pe care Hawkins a acompaniat-o la tobe înainte să se alăture Foo Fighters – a oferit o interpretare plină de energie a ”You Oughta Know”, în timp ce umoristul Dave Chapelle a interpretat un cover surpriză după ”Creep”, de la Radiohead.

Pink a avut mai multe apariţii în timpul concertului, alăturându-se lui Nancy Wilson de la trupa Heart într-un duet al melodiei ”Barracuda”, înainte de a aborda ”Somebody To Love” de la Queen – o melodie pe care Hawkins o cânta deseori şi el în concert – sau pentru a interpreta alături de Foo Fighters ”The Pretender” la finalul concertului, informează Agerpres.

Formaţia rock britanică Def Leppard a povestit că l-a întâlnit pe Hawkins pe când era ”un copil de 20 de ani” şi lucra într-un magazin de chitare din Los Angeles.

”După vreo cinci ani, am făcut Top Of The Pops în Anglia, iar puştiul ăsta intră în cabină. Cântase la tobe pentru Alanis Morissette”, a povestit cântăreţul Joe Elliot.

”Era Taylor Hawkins. Aşa că în amintirea lui, haideţi să cântăm ceva ca lumea pentru Taylor”.

Trupa a interpretat ”Rock Of Ages”, iar apoi a cântat alături de vedeta pop Miley Cyrus o versiune extinsă a ”Photograph”.

”E asemenea unei uşi rotative de eroi rock în seara aceasta”, a spus Grohl la mijlocul concertului, la care au mai luat parte Sebastian Bach de la Skid Row, Geezer Butler de la Black Sabbath şi Lars Ulrich, de la Metallica.

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale concertului i-a avut în prim-plan pe membrii supravieţuitori ai Nirvana, Grohl şi Krist Novoselic, care au cântat alături de muzicienii grunge Matt Cameron şi Kim Thayil de la Soundgarden – trupă al cărei regretat vocalist, Chris Cornell, a murit în urmă cu cinci ani.

Au cântat împreună versiuni tulburătoare ale ”The Day I Tried to Live” şi ”Black Hole Sun”, prilej cu care li s-a alăturat la voce şi Taylor Momsen de la Pretty Reckless.

Rush, care deplânge de asemenea pierderea bateristului Neil Peart, a cântat ”Working Man”, cu asistenţă din partea lui Chad Smith de la Red Hot Chili Pepper şi ”YYZ” cu Danny Carey de la Tool.

Iar Wolfgang Van Halen a cântat versiuni ale unor coveruri după piesele clasice pop-metal ”Panama” şi ”Hot For Teacher”.

Concertul are loc la mai puţin de o lună după un omagiu similar desfăşurat pe stadionul Wembley din Londra, în timpul căruia trupei Foo Fighters i s-a alăturat Sir Paul McCartney, Liam Gallagher şi Supergrass

La acel concert, copiii lui Hawkins au jucat un rol cheie, fiul său adolescent Shane preluând tobele şi oferind o interpretare plină de patos a hiturilor Foo Fighters ”My Hero” şi ”I’ll Stick Around”.

Ceilalţi copii ai lui Hawkins, Everleigh şi Annabel, şi-au făcut de asemenea apariţia pe scenă în compania mamei lor, Alison, după de ce Brian May, de la Queen, a interpretat ”Love Of My Life” – la cerea specială a lui Alison.

Cu puţin timp în urmă, în deschiderea spectacolului, fiica lui Grohl, Violet, a oferit o interpretare emoţionantă a hitului ”Hallelujah” al lui Leonard Cohen.

Şase ore mai târziu, Foo Fighters a finalizat concertul cu ”Everlong”.

”Este pentru Taylor”, le-a spus Grohl spectatorilor de pe Kia Forum din Los Angeles. ”Te iubim”.

Hawkins a fost baterist în trupa Foo Fighters din 1997 până la decesul său în martie anul acesta, la vârsta de 50 de ani.

Nu a fost anunţată o cauză a morţii, deşi raportul toxicologic a scos la iveală urme a 10 substanţe în organismul muzicianului, printre care opioide, marijuana şi antidepresive.

Anchetatorii nu au precizat dacă mixul de substanţe a fost un factor al decesului.

Încasările obţinute atât în urma concertului din Londra, cât şi a celui din Los Angeles vor fi donate organizaţiilor de caritate Music Support şi MusiCares.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Jucător! Traian Băsescu umilea Schengen, în 2015: E mai multă corupție la ei, ca la noi

Publicat

in

De

Dacă actualii lideri politici țin capul în pământ când vine vorba de aderarea României la Schengen, aderare blocată de Austria, Traian Băsescu stătea cu tunurile pe oficialii UE, încă din 2015, atunci când îi acuza că sunt ipocriți!

„Astăzi vedem că toți demagogii spațiului Schengen și ai curățeniei și forței statelor din spațiul Schengen constantă că instituția s-a prăbușit pur și simplu. De ce? Și din cauza corupției din spațiul Schengen. (…) Cei care se uitau de sus la România, că ei sunt în Schengen. Uitați-vă că nu sunt în stare să-și protejeze frontierele, nu de anul acesta și nu de luna trecută, de vreo 3 ani. În schimb n-au încetat o clipă să dea lecții României. (…) Sunt țări mai corupte decât România în interiorul UE. Vă rog să-mi spuneți în câte țări ați auzit de fraudarea banilor europeni? Vă dau scris că se fraudează mai rău ca în România”, a declarat Traian Băsescu în 2015.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Estimări sumbre pentru Budapesta: Ungaria se îndreaptă spre cea mai mare inflaţie din Europa

Publicat

in

De

Inflaţia în Ungaria a ajuns la 22,5% în noiembrie, marcând un nou maxim al ultimilor douăzeci de ani, notează mediafax.

Alimentele şi energia au generat cele mai mari creşteri, în timp ce analiştii avertizează că recenta eliminare a plafonului de preţ al carburanţilor ar putea accelera inflaţia în lunile următoare.

Preţurile de consum au crescut cu o rată record de 1,8% din octombrie.

Preţurile alimentelor, care au crescut cel mai rapid, au crescut cu 43,8%, dar unele articole au crescut de peste două ori, costul de achiziţie a ouălor crescând cu 102,9%.

Potrivit lui Péter Kiss, director de investiţii la Amundi Fund Management, eliminarea plafonului pentru benzină, marţi, va creşte inflaţia cu încă 2,5% în decembrie şi ianuarie împreună.

Creşterea preţurilor ameninţă mijloacele de subzistenţă ale multor persoane, organizaţiile caritabile raportând că, recent, muncitorii s-au alăturat persoanelor fără adăpost şi pensionarilor la distribuţiile de alimente.

Inflaţia din Ungaria este în prezent a patra cea mai mare din Europa, fiind depăşită doar de statele baltice, dar este posibil ca anul viitor să ocupe primul loc în UE, a avertizat recent guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, György Matolcsy.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend